Weekendtips

Weekendtips week 48

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 48!

Amsterdam Light Festival


Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars. Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Vriendschap’ en is het te bezoeken vanaf dit weekend tot en met half januari!

Eureka!


De zondag vind je het EUREKA! festival in de Westergasfabriek. Inspirerende minicolleges, big data debat, scientific pubquiz, robotvoetbal, e-nummers proeven, wetenschappelijk bier drinken, koffie schenkende drones, experimenten, robot dating, 3D scannen, gezond gamen, existentialistische jazz en nog veel meer. Tijdens dit veelzijdige en inspirerende festival ervaar je hoe wetenschap ons leven, technologie, economie en onze maatschappij verrijkt. Kijk honderd jaar terug toen Einstein zijn relativiteitstheorie introduceerde. En kijk naar de toekomst met de Nationale Wetenschapsagenda: waar gaan wetenschappers in Nederland zich de komende jaren op richten?

RijksakademieOPEN


RijksakademieOPEN is het unieke moment in het jaar dat alle 46 kunstenaars van de Rijksakademie de deuren van hun atelier openen. Hier op de Rijksakademie is het mogelijk nieuwe trends en ontwikkelingen te spotten van kunstenaars die na hun residency te zien zullen zijn in prominente galeries, tentoonstellingen en biënnales wereldwijd. Naast de atelierpresentaties zijn er tijdens RijksakademieOPEN onder meer films, performances en rondleidingen. Tof om een keer mee te maken!

IDFA


Het International Documentary Film Festival Amsterdam is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Het festival is een stimulerende ontmoetingsplek voor zowel regisseurs, producenten, kopers en financiers als het publiek. Jaarlijks worden ruim 250 creatieve documentaires vertoond. Een unieke programmering, vooral vanwege het internationale filmprogramma, de verscheidenheid aan genres, het politiek geëngageerde programma en de vele Europese en wereldpremières die elk jaar aangeboden worden. IDFA selecteert voornamelijk films die de standpunten van de filmmaker op een creatieve en filmische manier reflecteren. Een must-go!

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)