Instagram

 • Yes, bijna weekend! Een van de weekendtips: de Johnnie Walker Blue Label bothy met whisky pairing bij The Tailor. Tot en met 20 december leer je dat 🥃 niet hoeft te wachten tot het digestief, maar juist heel goed met eten gepaard gaat!
.
#whisky #weekendtip #thetailer #bestbartender #johnniewalker #whiskypairing #bluelabel #luxurylifestyle #nhcollection #nhcollectionhotels
 • Stille getuigen van moeder natuur. De Maasai Mara is een uitgestrekt gebied waar het wildlife voor een groot deel haar gang kan gaan zonder menselijke ingrepen. Er wordt gelet op de dieren, alles gedaan om stropen te voorkomen, je mag niet off road rijden (maar op sommige stukken wel de auto uit, op eigen risico natuurlijk en daarom is met een gids op pad wel zo slim). Hoewel in het laagseizoen resulteert dat wel in alle auto’s die massaal op dezelfde ‘sighting’ af komen, en zo sta je ineens met >25 busjes naar een jagend luipaard te kijken, wat het dier niet echt helpt met de buit. Heel anders dan in meer private game reserves zoals Madikwe en Morukuru in Zuid-Afrika (bij de Botswaanse grens). Goed om over na te denken bij het kiezen van safari reizen: boxjes afvinken of animal wellbeing? 💚🐆
.
#kenia #safari #bushlife #safarireizen #conscioustravel #natureneedsheroes #wildlife #maasaimara #afrika #kenya #safaridesign
 • ‘Zeg, dat safari gebeuren, dan sta je heul vroeg op enzo. Waar ontbijt je dan? En de hele dag in zo’n auto, wat als je moet plassen?’ - nou, ontbijten doe je zo en wild piesen achter de auto. Ook dat is bushlife, tussen de skelettenkoppen en andere dieren sporen. Helemaal geen straf bij een opkomend zonnetje 💚
.
#bushlife #kenia #safari #wildlife #lekkereco #groen #visitkenya #luxurytravel #maasaimara
 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 48, 2 – 4 december

02/12/2016
weekendtips pride

Alweer weekend! En we zijn inmiddels ook alweer in december beland. Extra feestelijke weekendtips dus. Om de Sint te ontsnappen, om gezellig samen te zijn. Fijn weekend!

Amsterdam light festival

amsterdam-light-festival-kanten-kapje
Dikke favoriet van zowel Sabine als mijzelf is het jaarlijkse Amsterdam Light Festival op en vooral ook in de Amsterdamse grachten. Afgelopen week mochten Sabine en fotograaf Rik al een kijkje nemen (ik lag ziek op bed, boehoee….) en de eerste foto’s zijn geweldig!

amsterdam-light-festival-scheepvaartmuseum

Het festival is vanaf nu te zien op diverse locaties in de binnenstad. Tussen 17.00 en 23.00 uur verlicht en zijn nog te zien t/m 22 januari 2017.
Deze week op de site een uitgebreide post met heel veel mooie foto’s!

By 1OAK pop-up store

Get holiday ready with these sparkles??✨#earrings #yourjewelrydealer #by1oak

A post shared by BY1OAK (@by1oak) on


In de categorie “Lieve Sint” heb ik hier; de pop-up store van 1OAK die a.s. zaterdag neerstrijkt in het al even leuke Hoxton Hotel. Dit New Yorkse sieradenlabel gespecialiseerd in o.a. mini earstuds en kleine kettinkjes heeft eendaags event waarbij je naast de sieraden kan aanschaffen ook meteen je oren kan laten piercen. Sterker nog; bij aankoop van een 18k gouden oorbel is het piercen zelfs helemaal gratis!

Wil je hier gebruik van wil maken hoef je alleen maar even een mail te sturen naar: chrissie@by1oak.com.

Toch geen zin in een (nieuwe?) piercing? Bij aankoop vanaf 50,- ligt er sowieso een cadeautje klaar. Daarnaast zal de nieuwste collectie te bewonderen zijn en ben je in no-time klaar voor de feestdagen.
Cash meenemen wordt wel aangeraden, scheelt weer in de rij staan 😉

Waar?: Hoxton hotel, Herengracht 255, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 3 december tussen 11.00 en 18.00 uur

Engaged Art Fair

Logo Engaged Art Fair - Balie
Hoeveel heb jij over voor kunst die je niet “probleemloos” boven de bank hangt? Wat is de waarde van geëngageerde kunst?

Op 2, 3 en 4 december 2016 organiseert De Balie in samenwerking met galerie STAFF_ROOM de allereerste Engaged Art Fair. Een not-for-profit kunstbeurs waar iedereen – van nieuwsgierige voorbijganger tot ervaren kunstkoper – sociaal en politiek geëngageerde kunst kan zien, ondergaan en kopen. Van de kelder tot de zolder, De Balie zal omgetoverd worden tot expositieruimte en aan álles hangt een prijskaartje – zelfs al is het werk dat je niet kan vasthouden of bezitten. Laat je meevoeren met kunstenaars die zich bezighouden met allerlei maatschappelijke kwesties: van de klimaatcrisis tot privacy in het digitale tijdperk. Hoe voer je als kunstenaar artistiek actie voor een beter klimaat? Wat blijft er over van een intieme kus als je die omzet in digitale data?

Met werk van o.a. CATPC (Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise) ism Renzo Martens / Lancel en Maat / Gluklya / Bik van der Pol / Debra Solomon / Diana Krabbendam / Daniela Paes Leao / Heleen Klopper / Martijn Engelbregt / Teresa Borasino / Sara Vrugt / Thought Collider / Matthijs de Bruijne / Jaromil

Ook bijzonder; De beurs kent geen (vaste) toegangsprijs. Jij bepaalt wat je het waard vindt.

In het kader van de kunstbeurs vinden er iedere dag artdiners, vormgegeven door kunstenaars, filmprogramma’s en publieksprogramma’s plaats rondom de thema’s “Engaged”, “Art” en “Fair”.

Waar?: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Wanneer?: 2, 3 en 4 december, van 13.00 tot 20.00 uur

Le Salon de Curiosites

poeziebordeel salon de curiosities

Het Poëziebordeel plaatst dichters, of beter gezegd, hun stoute alter ego’s, in het weelderige interieur van een bordeel en presenteert hen als courtisanes van het woord.

Aldus het persbericht. Dat maakt nieuwsgierig…In privé-lezingen geeft elke dichter van lichte zeden zijn of haar meest intieme delen,namelijk woorden, bloot in de schemerzone van gedempt licht, sofa’s en chaises longues.
Intussen vermaakt een bohémien volkje de wachtende klanten. Kortom: poëzie gedrenkt in een wellustige nacht.

Benieuwd? Kom dan dit weekend naar de Nes in Amsterdam.

Waar?: Mayer Manor, Nes 116, Amsterdam
Wanneer?: 3 december van 20.30 tot 02.00 uur

Brunch bij Het Warenhuis


Geen zin in winkelen of gewoon te brak en zin in een herstel brunch? Kan ook! Sinds kort zit op de Haarlemmerdijk een fijne, nieuwe hotspot genaamd Het Warenhuis. Heel vroeger was het pand, drie keer raden, een warenhuis waar in de etalage de mooiste kleding hing, nu kan je in die zelfde etalage genieten van brunch, diner of cocktails.

Sabine en ik aten de toast met makreel en de eggs Norwegian en die waren heerlijk, net als de mimosa’s overigens.

Daarnaast ook borrelplanken en goede wijn of bier van brouwerij het IJ.
Ook is het Warenhuis een goed plek om een middag te werken, er zijn ruime tafels met stopcontacten (heel belangrijk!) en er is veel daglicht door de grote, etalage ramen.
Sowieso mag de gehele inrichting zo mijn huis in! Scandinavisch design met fluwelen sofa’s en een grote bank aan het raam.
Kortom, het Warenhuis is een heel veelzijdige plek waar je moeiteloos van freelance werkplek doorgaat naar borrel met vrienden of anti-kater brunch op de zondagmiddag. Wij zijn fan!

Waar?: Haarlemmerstraat 65, Amsterdam
Wanneer?: Van héél vroeg to héél laat:
Ma – Do: 7:30 – 01:00
Vrijdag: 7:30 – 03:00
Zaterdag: 9:00 – 03:00
Zondag: 9:00 – 01:00

Volg Manon v

Manon van Buren

Editor voor Your Ambassadrice met een grote liefde voor kunst en cultuur. Drinkt graag mooie wijn of een spannende cocktail en ontdekt graag nieuwe wereldsteden.
Manon van Buren
Volg Manon v

Instagram

 • Nairobi is one of the greenest cities, a delight to exchange city life chaos with the Karura forest. Walking towards a new trip here, adventure awaits! .
#kenya #karuraforest #nairobi #greencity #urbannature #cityforest #nature #forestbathing #walkingtowardsnewadventure #africa #fridayflashback
 • Monday Motivation: work hard, travel further and relax more
.
#aftermountainbikeglow #kenya #bikesafari #iphonetest #mondaymotivation #workhardplayharder #neubaueyewear #dogoodseegood #powerstones
 • Flat savannah or desert like landscapes are my fave. Missing safari bush life .
#kenya #maasaimara #bushlife #safari #natureneedsheroes #timberland #preservenature #blendingin #greentravel #conscioustravel #kenia #africa
 • Hakuna Matata
.
#kenya #kenia #africa #bushlife #sunset #swaraacacia_kenya #wildlife #incrediblenature #luxurytravel #luxurylifestyle #natgeotravel #natgeoirl #hakunamatata
 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory

Follow Me!