Weekendtips

Weekendtips week 48: vrijdag 30 november, zaterdag 1 december, zondag 2 december 2018 Amsterdam Light Festival

weekendtips

Het eerste weekend van december betekent voor de meeste mensen Sinterklaasviering. Cadeautjes, chocolade fonteinen en venijnige suprises. Geen zin in Sinterklaas? Dan bieden deze weekendtips genoeg opties. Er is natuurlijk Het Amsterdam Light Festival voor nachtelijk vermaak! Daarnaast zijn er genoeg plekken om lekker tot rust te komen, maar ook tot bezinning. Laat je weer inspireren!

Vrijdag 30 november | Amsterdam Light Festival

Luid het weekend in met een goeie borrel en een smakelijk hapje. Dat hoeft niet alleen maar in Amsterdam te zijn; je kunt een uitstapje buiten de ring maken. Rotterdam misschien?

Bobby’s on tour @ Foodhallen Rotterdam

Spice up your weekend with gin. In de Foodhallen Rotterdam is aanstaande vrijdag de aftrap van het Bobby’s on tour event. In samenwerking met Bobby’s Gin zorgt de Foodhallen in 010 voor een twee maandelijks feestje op de vrijdag. Met spice geen sambal of hete pepers, maar de delicate specerijen vanuit het Verre Oosten. Een groot deel van de ingrediënten van Bobby’s is afkomstig uit Indonesië. Fun fact: de Foodhallen Rotterdam was voorheen de opslagplek van deze specerijen. Er is muziek, hapjes die gecombineerd worden met Bobby’s gin. Dat wordt sowieso smullen!

Masterclass Write for Rights @ Amnesty International

Amnesty International houdt elk jaar op 10 december (internationale mensenrechtendag) een Write for Rights dag. Je gaat dan met een grote groep twee brieven schrijven om op te komen voor de mensenrechten. Één voor de verantwoordelijke instantie en de andere brief is voor de groep of slachtoffer waarvoor ze strijden. Elk jaar worden brieven door deelnemers geschreven voor een specifieke zaak. Dit jaar schrijf je voor negen moedige vrouwen die opkwamen voor hun rechten en hiervoor gestraft werden. Tijdens de masterclass krijg je achtergrondinformatie over de organisatie van Write for Rights en de negen vrouwen. Het evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht.

write for rights

Roeitocht @ Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival gaat dit weekend van start. Zo ook de Water Colors route. Een speciale route door de Amsterdamse grachten langs alle kunstwerken. Vermijd de overvolle rondvaartboten en ga lekker roeien! Roeicentrum Berlagebrug organiseert net als de afgelopen jaren een speciale Water Colors roeitocht. Tussen 30 november en 19 januari kunnen veteranen, senioren en studenten hun ogen uitkijken en op een bijzondere manier genieten van alle kunstwerken.

roeitocht amsterdam light festival

Zaterdag 1 december | Bewust brunchen

Genoeg gedronken gisteravond. Vanmiddag een uitgebreide lunch op het menu om het kleine katertje weg te eten. Dat kan zowel uitgebreid en bewust bij MOER of tijdens het Waste Winter Festival.

Wild @ MOER

MOER goes wild. De eerste zaterdag van de maand betekent een lunch met een wisselend thema. Dit keer staat ‘Wild’ centraal. Deel vijf heerlijke lunchgerechtjes met je lievelingsgezelschap. Uitslapen kan, want het is van 12:00 uur tot 15:00 uur. De rest van de dag heb je nog genoeg tijd voor alle andere zaterdagplannen. Maar eerst, genieten van biologische en culinaire hoogstandjes bij MOER. Bemachtig je plekje hier.

Wasteless Winter Festival @ Taste Before You Waste

Dit weekend ook een moment van bewustzijn tijden het Waste Winter Festival. De hele dag zijn workshops, lezingen muziek en natuurlijk eten! Zo kun je leren veganbakken, fermenteren, Kambuncha brouwen en nog veel meer. Vergeet je niet op tijd voor de workshops in te schrijven! Voor tien euro kom je binnen en bij deze prijs zit ook de rest inbegrepen. En misschien nog een voordeel: kinderen komen gratis binnen!

Zondag 2 december | Stressvrij

Goed, zondag heeft toch een plekje voor de kleinste. Maar zonder de volwassenen te vergeten! De actieve zondaggangers kunnen hun benen strekken tijdens de Run & Brunch. De liefhebbers van laidback sunday’s zullen zich zeker vermaken bij de Sunday Essembly in Mezrab.

Sinterklaas kidstable @ Brooks

Elke zondag is het Boozy Brunch bij Brooks. De ouders genieten dan van een tafel gevuld met guilty-pleaures. En boozy drankjes. En de kleintjes knutselen en brunchen samen met de nanny aan hun eigen kidstable. Op 2 december staat de kidstable in het teken van Sinterklaas. De kleine Brookies gaan dan aan de slag met Sint-knutsels. Ook ideaal om alvast een tekening voor de Sint te maken, voor als hij op 5 december op de stoep staat.

Sunday Essembly @ Mezrab

In deze derde editie van Sunday Essembly bij Mezrab is het thema stress. Er is een lezing van Thijs Launspach. Thijs wordt gezien als de expert in Nederland op het gebied van millennials en burn-out. En gaat haarfijn uitelleggen hoe je rustiger en effectiever kan leven. Naast lezingen is er ook ruimte voor comedy, filosofisch speeddaten, muziek, kunstlezingen en nog meer. En dat allemaal in anderhalf uur. Entree is gratis, maar er wordt wel verzocht om een zelfgebakken taart mee te nemen en er gaat een collecte rond. Van 10.30 uur tot 12.30 uur staan de deuren open.

sunday assembly mezrab

Run & Brunch @ Drovers Dog

Zondag hoeft niet alleen maar in het teken van uitbuiken en uitbrakken. Geef er een actief tintje aan met de Run & Brunch bij Drovers Dog. Om 10.30 uur kun je naar Drovers Dog (Wibautstraat) om je spullen achter te laten. Je kunt kiezen voor 5 of 10 kilometer. Geen paniek het tempo is gematigd; het blijft immers zondag. Na je zware inspanning word je beloond met een heerlijke brunch. Reserveer snel een plekje!

Winter Sessions @ Volkshotel

Het weer is guur en dat betekent buiten badderen. Bij het Volkshotel kun je deze zondag weer ontspannen in een van hun bubbelbaden. Er is ook nog een sauna, muziek van Wynnm en een fantastisch uitzicht. Neem je eigen zwempak en handdoek mee en de rest verzorgen zij. Heerlijk!
badsessie volkshotel

Sabine de Witte