Weekendtips

Weekendtips week 49, 9 – 11 december

weekendtips

Vrijdag alweer! Is it just me of gaan de weken zo tegen het einde van het jaar echt ongelofelijk hard?? Hoe dan ook, het weekend is er! Er is heel veel leuks te beleven, van tentoonstelling tot X-mas shoppen of een pop-up bar dus zoek iets uit en enjoy! Laten jullie mij dan weer even weten hoe het was?

Pop-up bar De Vlieg, Amsterdam

De verrassing van deze week voor mij was de nieuwe (tijdelijke??) bar op de Spuistraat, De Vlieg. Gelegen naast, of eigenlijk in, restaurant d’Vijff Vlieghen is de stad een nieuwe bar rijker. De samenwerking van d’Vijff Vlieghen met de even zo beroemde distilleerderij uit Schiedam, Nolet Distillery, kon niet eigenlijk ook niet uitblijven: beide oer-Nederlandse merken hebben een rijke historie en zijn al jaren succesvol bij zowel nationaal als internationaal publiek en sluiten dan ook naadloos op elkaar aan. Bar de Vlieg wordt gerund door The Fabulous Shaker Boys, need we say more?
De diverse cocktails (we hebben ze bijna allemaal geproefd…), kopstootjes en mixers worden geserveerd met bijpassende bargerechtjes. Ik was voornamelijk fan van de Dutch&Stormy, maar daar moet je vooral zelf achter komen lijkt mij.
Bar de Vlieg is vanaf 1 december vijf dagen per week geopend van 17.00 tot 24.00 uur en zit aan de Spuistraat 294, aan de voorzijde van restaurant d’Vijff Vlieghen. Eventueel kun je ook nog een speciaal dinermenu reserveren geïnspireerd door de gecombineerde historie van het restaurant en de distilleerderij. Op het restaurant en de enorme geschiedenis er achter kom ik snel heel uitgebreid terug, beloofd!

Waar?: Bar de Vlieg, Spuistraat 294, Amsterdam
Wanneer?: Nog tot eind maart 2017, dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 17.00 uur

Hubert de Givenchy, Gemeente Museum den Haag

 

Je moet er even de stadsgrenzen voor verlaten als Amsterdammer, maar dat is meer dan de moeite waard!
Vorige week werd namelijk in het, overigens prachtige, Gemeente museum in Den Haag de tentoonstelling Hubert de Givenchy geopend. De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grootste modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture. In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.

Hubert de Givenchy – To Audrey with Love geeft een uniek inzicht in De Givenchy’s werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.
VRIENDSCHAP MET AUDREY HEPBURN
De tentoonstelling zal deels speciaal gewijd zijn aan de bijzondere vriendschap en samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn. Deze creatieve band begon in 1953 en bleef voortbestaan gedurende Hepburns leven. Als actrice droeg Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. De tentoonstelling zal schitterende ontwerpen tonen van Hubert de Givenchy, deels gedragen door Audrey Hepburn, maar ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden.

SAMENWERKING MET UNICEF NEDERLAND
Audrey Hepburn was niet alleen een prachtige verschijning, maar ook iemand met het hart op de juiste plaats: mooi van buiten én van binnen. Het Gemeentemuseum is daarom een samenwerking aangegaan met UNICEF Nederland om zo een compleet beeld te schetsen van deze legendarische actrice, muze van De Givenchy en tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor velen. Hepburn was vanaf 1988 ambassadeur van UNICEF, de organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd hebben. Ze reisde de wereld over om arme landen te bezoeken en zo de aandacht te vestigen op het belang van onderwijs en gezondheidszorg. Er wordt een complete zaal gewijd aan Hepburns werk voor UNICEF en een deel van de opbrengst van merchandise wordt aan de organisatie gedoneerd.
Kortom, heel veel moois te zien!

Waar?: Gemeenste Museum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag
Wanneer?: Nog t/m 26 maart 2017

Masters of LXRY, RAI Amsterdam

Om je onder te dompelen in luxe hoef je heus geen miljonair te zijn. Op de jaarlijkse Masters of LXRY beurs is genoeg moois te zien om je heel even bij de rich and famous te kunnen voegen. Dit jaar vindt zelfs de grootste editie ooit in de geschiedenis van Masters of LXRY plaats, the 15th anniversary edition: meer dan 35.000 m2(!!) beursoppervlakte in de Amsterdam RAI.

Dit weekend kan je dit zelf ervaren aan de hand van exclusieve lanceringen, de nieuwste automodellen, de laatste reis- en interieurtrends, unieke limited editions, modeshows, netwerkborrels, live muziek en kunsten van chef-koks. Dat alles in een omgeving van prachtig ontworpen stands.

Kijken en dagdromen kan ook heel fijn zijn, toch?

Waar?: RAI, Amsterdam
Wanneer?: 8 t/m 12 december

X-mas sale Marie Stella Maris

Zondag 11 december veranderd het Marie-Stella-Maris cafe in de 9 straatjes in Amsterdam in een ultieme kerstshop-spot. Je vindt er unieke, handgemaakte cadeaus van locale brands die hele fijne one-day aanbiedingen hebben. De plek om die bijzondere cadeaus te scoren!

Brands welke aanwezig zullen zijn:
Interieur: À la
Sieraden: Wildthings
Kids: Gray Label
Beauty: Marie-Stella-Maris

De eerste 50 klanten worden beloond met een goodiebag om jezelf volledig in de watten te kunnen leggen deze aankomende feestdagen. Een goede rede om vroeg op te staan dus 😉

Good to know: Cash only

Waar?: Marie Stella Maris Cafe, Keizersgracht 357, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 11 december tussen 12.00 en 17.00 uur

FonQ pop-up store

FonQ Pop-up store Sarphatipark

Een andere winkel waar je ongetwijfeld verlanglijstjes kan afstrepen (of vullen..) is de pop-up van FonQ. Deze online winkel is al jaren de onlinewinkel voor design producten. Van een paperclip tot een bankstel en zo ongeveer alles er tussenin, FonQ heeft het allemaal.
De maand december zijn ze off-line neergestreken in Amsterdam-Oost. Naast een hebberig makende collectie organiseren ze ook allerlei evenementen om de feestdagen zo makkelijk mogelijk te maken. Noem bijvoorbeeld een “zelf pesto maken-workshop”. Handig! Draai jij zo met de kerst met gemak een handgemaakte pesto in elkaar.


Waar?:
Sarphatipark 116, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur – (ze zijn nog t/m 24 december 7 dagen per week geopend)

Sabine de Witte