Travel

Weekendtips week 49: Hoor wie klopt daar, kinderen?

pepernoten-jute-zak-suikergoed

’t Heerlijk avondje is gekomen en maak er daarom ook een heerlijk avondje van. Of nee, een heerlijk weekend. Drie dagen heerlijke avondjes! Of je nou voor de laatste keer dit jaar je schoen zet, zes kantjes vol hebt gerijmd, met papier-maché in de weer bent geweest, de dobbelstenen weer op hebt gepoetst of je dit weekend gewoon als excuus gebruikt om je tegoed te doen aan kilo’s pepernoten. Wat je ook doet, geniet met volle teugen, want de feestmaand is begonnen!

Zoomen met Sint

Ook de goedheiligman moet in coronatijden creatief zijn met de manier waarop hij Nederlandse huishoudens bezoekt en daarom introduceert hij dit weekend Sint op je Beeldscherm. Hierdoor wordt ook dit jaar geen enkel huis stilletjes voorbij gegaan, maar is de Sint live in jouw woonkamer via een videoverbinding. Leuk voor gezinnen met jonge kinderen, maar Sint zou Sint niet zijn als hij niet nog een stapje verder zou gaan. Voor grotere gezelschappen is hij in te zetten als host van een digitale quiz of bingo. Of je kunt hem een persoonlijke boodschap voor iemand laten inspreken. Natuurlijk wel eerst even zingen, anders komt hij niet. Dus daar gaan we. Dáááár wordt aan de deur geklopt…

Deurtje voor deurtje

Zodra de Sint weer op zijn boot naar Spanje zit, mogen we écht vooruitkijken naar kerst. En niets is leuker dan dat doen met een adventskalender. Want wat zit er vandaag weer achter het deurtje? Trentino heeft dit jaar wel een hele smakelijke kalender gecreëerd waarin alle kerstliefhebbers en zoetekauwen iedere dag een heerlijk en traditioneel recept uit het Noord-Italiaanse Trentino vinden. Denk peperkoek, geurige kruiden en gekonfijte vruchten waarmee jij de geur van kerst in huis haalt.

Fruit uit de zee

Fishtales en STACH slaan de handen ineen en openen in december elke donderdag t/m zaterdag een Fruit de Mer Bar in de STACH op de Overtoom in Amsterdam. Ons is beloofd dat die vis echt kakeltje vers is. De oesters, krab, langoustines en al het andere lekkers zijn dezelfde ochtend nog uit de zee gevist.

david-loftus-fruit-de-mer

Op chic

We blikken graag vast vooruit op wat er met kerst op het menu komt te staan en dan gaan al die blikken al snel richting de keuken van het Hotel Okura. Want, dames en heren, het wordt chic, chiquer, chicst deze feestdagen met de feestelijke editie van Okura at Home. Een drie- of viergangenmenu pure fine dining. Of wil je jezelf helemaal verwennen en van de culinaire Okura hoogstandjes genieten ín het Okura? Kan gewoon. Boek een heerlijke staycation inclusief intiem vijfgangendiner aan jouw privétafel in een van de luxe kamers van het hotel.

Zit als gegoten

Anno 2020 zijn cadeauverpakkingen die je na één keer gebruiken linea recta weer de prullenbak in flikkert not done. Champagnehuis Ruinart introduceert daarom een 100% recyclebare verpakking: Ruinart second skin case. De naam zegt het al, deze milieuvriendelijke verpakking zit de fles als gegoten en sluit, naar eigen zeggen, “een perfect huwelijk tussen het emblematische silhouet van de signature fles van het Maison en de integriteit van de smaak”. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook gewoon prachtig uit? De second skin is te koop bij de Bijenkorf.

En dan hoor ik jullie denken ‘wat eten we daar dan bij’? Nou, bij Bolenius kun je deze maand een feestelijk viergangenmenu samengesteld door Luc Kusters bestellen voor twee personen, inclusief een heerlijk flesje Ruinart. Dat wordt genieten!

ruinart-second-skin

In alle rust. En design.

Cadeautjes kopen in een net wat te drukke winkelstraat met honderden bemondkapte mensen. Niet iedereen zit daarop te wachten, kunnen we ons zo voorstellen. X BANK biedt daarom een exclusieve oplossing: the 20 Rooms, 20 Designers Takeover. 20 designers hebben 20 kamers van het Sir Albert Hotel op de Albert Cuypstraat omgetoverd tot private holiday shopping experiences. Hier kun je in alle rust en ruimte jouw cadeaus scoren, van Nederlandse kunst tot fashion en design.

Van buiten naar binnen

Stiekem vind ik al die graffiti op gebouwen, bruggen en andere straathoeken altijd best wel cool. In de afgelopen 70 jaar heeft deze trend zich dan ook tot een ware kunstvorm verheven. Het begon als een illegale underground activiteit, maar is nu een van de grootste kunststromingen van onze tijd (en dat rijmt, #indesintsferen). En een kunststroming, die krijgt een eigen museum: STRAAT, hét museum voor graffiti en street art, gehuisvest in de voormalige Lasloods op het Amsterdamse NDSM-terrein. Hier vind je meer dan 150 werken van (inter)nationale kunstenaars, werk dat normaal gesproken alleen in het vlugge voorbijgaan te zien is. Maar dat straatgevoel, dat blijft door de het open karakter van de locatie waardoor de werken nog beter tot hun recht komen. Gaat dat zien!

straat-streetart-graffiti-museum-ndsm

Je Rijks is een Daalder waard

Je kon erop wachten. Het is natuurlijk de woordspeling van de eeuw. Rijks + Daalder = Rijksdaalder. Samen presenteren ze een zes (ja, zes!) gangenmenu met, tja, the best of both worlds. En vind je tussen je bakjes en zakjes een gouden rijksdaalder? Dan schuif je binnenkort ook in beide restaurants aan voor een avond Rijksdaalder.

Snuffelen in de Wintertuin

Vanaf morgen (zaterdag) tot aan kerst opent The College Hotel elke zaterdag haar The College Wintertuin. Op het terras geeft The College Hotel haar lokale leveranciers de mogelijkheid om hun prachtige producten aan te bieden nu zij door sluiting van de horeca nauwelijks de gelegenheid hebben om hun producten te kunnen verkopen. Dus steun de lokale leveranciers van het hotel door hun heerlijke, verse lekkernijen mee te nemen voor thuis. En als je er dan toch bent, drink meteen even een warme glühwein en koop je kerstboom. Toegang is gratis en vergeet je mondkap niet.

Heb jij een (thuisblijf) weekend- of kersttip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Mail hem naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet komt hij volgende week voorbij!

Sabine Krouwels