Weekendtips

Weekendtips week 49

03/12/2015

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 49!

Local Goods Market


Sinds april 2014 organiseert Pakhuis de Zwijger de Local Goods Market in De Hallen in Amsterdam West. Twee keer per maand vind je er lokale producten uit Amsterdam en omgeving: zowel food als non-food. Van fietsen, kleding, brillen en tassen tot lampen, meubels en fotoboeken, maar ook homemade worsten, bier, chocola en thee. De verschillende edities worden doorgaans gecureerd op basis van een thema, zodat de markt bijna elk keer een andere insteek heeft. De producten en hun makers vertellen allemaal een eigen verhaal.

School of Life x Rijksmuseum


The School of Life neemt je mee op reis door de zalen van het Rijksmuseum voor een oefening. Ervaar wat kunst voor jou kan betekenen tijdens deze How To op locatie. Hebben de kunstwerken een helende werking? Bieden ze troost, inspiratie of zingeving? De ervaren docent van The School of Life daagt je uit om beter te kijken, dieper te denken, scherper te communiceren en bovenal, meer te ervaren. Hij verwijst niet naar jaartallen of verf maar onderzoekt met jou hoe de kunstwerken uit vervlogen tijden kunnen helpen bij de grote vragen van het leven: verlies, liefde, werk en vergeving. Meld je aan voor deze bijzondere rondleiding en reflecteer op de kunst en het leven met de filosofie als gereedschap en de mooiste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis als leidraad.

Het eerste Amsterdamse Sinterklaasgala


Op 5 december 2015 vindt de 10e editie plaats van Het Eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen, een echt ouderwetsch strenge avond, waar deugden en ondeugden aan de kaak worden gesteld, straf aan de orde van de avond is en cadeautjes alleen verdiend kunnen worden. Alléén toegankelijk voor volwassenen, stiekem meegebrachte kinderen onder de 18 worden opgesloten. Acteur Frank Lammers kruipt tijdens de avond in de huid van Sinterklaas en zal iedereen die stout is geweest er met zijn roede flink van langs geven. Op het podium: Sinterklaas zelf, geflankeerd door een hele rits Belangrijke Gasten. Naast bevlogen, kritische en hilarische toespraken wordt het publiek getest op deugdzaamheid en vindingrijkheid met aansluitend bisschopswijn, feestelijke cocktails en animatie in alle hoeken en gaten van de schouwburg. Onmisbaar voor iedereen die moe is van het tot kleuter-consumptiefestijn gereduceerde Sinterklaasfeest.

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte