Travel

Weekendtips week 5: Hartje hartje

hearts-love-lights

Nee nee, geen paniek. Valentijnsdag is volgend weekend pas. Toch zetten we deze week de weekendtips vast in het teken van de dag van de liefde, zodat jij nog voldoende tijd hebt om wat romantisch te organiseren voor jou en je lief (uiteraard een vrij interpreteerbaar begrip). Want rozen zijn prachtig en chocola gaat er altijd wel in, maar Valentijn is dit jaar op een zondag, dus alle tijd om deze dag nog specialer te maken. En vooruit, omdat het niet alleen Valentijn is wat de klok slaat, ook nog wat ouderwetse weekendtips.

Liefde gaat door de maag

Restaurantje spelen tijdens Valentijnsdag, dat is toch wel ultiem romantisch. Als jij zorgt voor een mooi gedekte tafel, zorgt de horeca voor de rest. Alleen nog wel even kiezen. En dat is met dit uitgebreide aanbod nog niet zo makkelijk…
Wijmpje Beukers heeft voor de 14e een speciaal Liefdespakket samengesteld, bestaande uit een sensationeel driegangenmenu (ook verkrijgbaar in vega versie) dat jij in een handomdraai op tafel zet. Wijmpje playlist op de achtergrond en een romantische avond gegarandeerd! Niet alleen verkrijgbaar in Amsterdam, maar ook in Nijmegen.
– Ciel Blue en Brood met Spelen nemen je op de dag van de liefde mee op een culinaire reis. De hele dag door kun jij genieten van goddelijke creaties uit de tweesterrenkeuken van Ciel Blue. De Valentine’s Box bestaat uit drie bites, drie hoofdgerechten en drie desserts, waar jij alleen nog maar de laatste hand aan hoeft te leggen en waardoor jij en jouw partner naar keuze de hele dag van de beste combinaties kunnen genieten. Dit alles begeleidt door een fles Le Brun de Neuville Champagne om jullie harten sneller te laten kloppen. Exclusief verkrijgbaar op 13 februari bij Hotel Okura Amsterdam en Brood met Spelen in Almelo.
– Het Valentijnsmenu van Park Heuvel bestaat uit een vier- of vijfgangenmenu samengesteld door Erik van Loo. Maar bij een menu blijft het niet. Bij beide Valentijnsmenus kan een bijpassend wijnassortiment besteld worden en je kunt je avond nog aftoppen met een kaasplank en bonbons. De calorieën van zo’n Valentijnsavond tellen niet, toch?
– Met het vijfgangenmenu van TOZI ga je op de Italiaanse tour de 14e. De kleine, maar pure gerechtjes om te delen zoals zeebaars, kreeft en een romantische afsluiter van aardbei en merengue zijn door chef Luca met veel liefde en passie gemaakt.
– Wil je je liefde verrassen, maar zie je door bovenstaande bomen het bos niet meer? Surprise.me helpt je. Bij hen bestel je een driegangenmenu zonder dat je weet van welk restaurant dit komt! Minimaal één dag van tevoren krijg je een mail met het afhaaladres van het restaurant. Een mooie kans om nieuwe restaurants te proberen zonder keuzestress. Deelnemende restaurants zijn onder andere Coulisse, OTTO Volante, Remouillage, Bistro Suzette, Foer en De Vrouw met de Baard.

valentijnsdag-menu-parkheuvel-hartje

Kruimels tussen de lakens

Door alle dineropties zouden we bijna het good old ontbijt op bed vergeten. Maar ook hier scoor je anno 2021 nog steeds punten mee.
– Woon je in Utrecht, Groningen of Amsterdam? Dan hoef je over het Valentijnsontbijt niet je eigen hersens te kraken. Je kunt namelijk een beroep doen op het Amsterdam Ontbijt, samengesteld door – jawel, daar is ie weer – RIJKS-chef Joris Bijdendijk. Iedereen die van dit ontbijt geniet maakt kans op mondkapjes van niemand minder dan ontwerpers Viktor & Rolf, twee kaarten voor het Amsterdam Diner en een geheel verzorgd diner à deux bij restaurant RIJKS. Maar daar blijft het niet bij, want van elk verkocht ontbijt gaat € 25,- naar noodacties van Aidsfonds om te zorgen dat mensen met hiv in Afrikaanse landen toegang hebben tot goede zorg en levensreddende medicijnen. Niet zomaar een ontbijtje dus.
– Ook bij Lot en de Walvis in Leiden kun je terecht voor een heerlijk Valentijnsontbijt. Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij hun Recovery Breakfast in een romantisch jasje gestoken. Uit te breiden met een fles cava én een bos bloemen (hoe attent).
– Tijdens lockdown #1 begon Elise Henry met het bezorgen van overheerlijke brunches en voor Valentijn besloot ze dit nog eens dunnetjes over te doen met een Valentine’s Brunch Box, inclusief een heerlijk cocktail én een verrassing. En wil je de 14e niet alleen lekker, maar ook warm voor de dag komen? Hou dan Elise’s kanalen in de gaten. Dinsdag start ze een winactie samen met WE waarbij je een Valentijns-taartje kunt winnen én een sjaal van WE (zeer welkom in deze gure tijden).

valentine-brunch-elise-henry

Rijm en drink

Zit je met de handen in het haar voor Valentijnsdag? Hendrick’s Gin speelt dit jaar voor Cupido! Voor tortelduifjes die hun liefde maar moeilijk op papier kunnen zetten, opent het ginmerk de Hendrick’s Rijmende Noodlijn via WhatsApp. Op 14 februari dicht deze hotline tussen 11.00 uur en 17.00 uur eigenzinnige versjes voor heel verliefd Nederland. Een ode aan die grote liefde, een hommage aan de pakketbezorger of een versje voor je huisdier. Hendrick’s gedreven poëten vinden voor iedere liefde het gepaste rijmschema via +31 6 38 88 66 11. Dorst gekregen van alle romantische rijmelarij? Rotterdamse lovers kunnen op Valentijnsdag tussen 15.00 en 18.00 uur terecht bij Hendrick’s Cocktail Crawl of Thirst-Quenched Lovers aan de Goudsesingel 52-214. Daar pikken geliefden op 14 februari veilig vanuit hun eigen auto cocktails op voor vier hartstochtelijke drankjes uit te schenken voor thuis.

Pisco jij of Pisco ik?

Op de eerste zaterdag van februari is het International Pisco Sour Day, de dag dat heel de wereld de Pisco Sour eert. Een Pisco Sour is een van origine Peruaanse cocktail die wordt bereid met het nationale erfgoed, Pisco. Voor bij wie er niet meteen een belletje gaat rinkelen: Pisco is een delicaat druivendistillaat vernoemd naar een regio in Peru en wordt ook wel een unaged Brandy uit Zuid-Amerika genoemd. En morgen is het dus de dag der dagen om jezelf op een overheerlijke Pisco Sour (of twee. Of drie. Ik bedoel, eren moet je goed doen) te trakteren. Deze frisse, eenvoudige cocktail maak je als volgt:

Ingredienten
– 60 ml Pure Pisco Quebranta
– 30 ml limoensap
– 30 ml suikersiroop
– 1 eiwit
– 4 ijsblokjes
– 3 druppels Angostura Bitters

Bereiding
– Schenk de Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit in een shaker met ijs. (Geen shaker in huis? Een blender volstaat ook).
– Shake het geheel 8 tot 10 seconden lang.
– Schenk het in een gekoeld ‘Old Fashioned’ glas en voeg als laatst de Angostura bitters toe.
– Optioneel: voeg bijvoorbeeld wat passievrucht, ananassap of bergamot toe om de cocktail net iets extra’s te geven.

pisco-sour-recept

Alle lichtjes stralen

Vanavond (vrijdag) opent het Copenhagen Light Festival 2021. Krijg een kijkje achter de schermen van dit evenement vol kleurrijke lichtkunstwerken van Deense en internationale kunstenaars verspreid over de binnenstad van Kopenhagen. Het festival duurt tot 27 februari en via de livestream kun je naast het openingsfeest ook dagelijks tussen 17.00 en 22.30 uur meekijken naar een selectie van de ruim dertig kunstwerken, begeleid door de kunstenaars zelf.

Dat was ‘m voor deze week. Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die volgende week niet in dit rijtje mag ontbreken? Stuur hem naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet komt ie volgende week voorbij.

Sabine Krouwels