amsterdam tips

Weekendtips week 5

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam, mocht je nog geen plannen hebben.

The Book Lovers

the-book-lovers
Er is dit weekend een pop-up boekwinkel in het Apple arts Centre, genaamd ‘The Book Lovers‘. Ze zijn gespecialiseerd in kunstenaarsromans en verkopen o.a. Alex Cecchetti, Eric Doeringer, Matias Faldbakken, Rodney Graham, Heather & Ivan Morison, Brian O’Doherty, Cally Spooner, Katrina Palmer, Mai-Thu Perret, David Robbins en Julia Weist. Na zondag gaat de boekwinkel weer dicht, dus wees er snel bij!

First of August sale bij Hutspot

foa
First of August ontdekte ik een paar jaar geleden toen oprichtster Carlijn net was afgestudeerd aan het AMFI. Met een prachtige collectie vintage items en eigen ontwerpen, was ik meteen fan. Inmiddels is First of August een groot succes en het label een erkende naam in Amsterdam en omgeving. Eigen ontwerpen en collabs zijn zaterdag en zondag in de sale. Met 40% korting, of meer als je je niet in kunt houden en met veel items de winkel verlaat. De FOA sale is bij Hutspot Van Woustraat.

Marcel Wanders x Stedelijk: Pinned up

marcel-wanders
Marcel Wanders is een bekende naam in designerland en heeft ook in Amsterdam behoorlijk zijn sporen achter gelaten. Eind 2012 opende het Andaz hotel, volledig naar zijn design. In het Stedelijk Museum opent zaterdag 1 februari een overzichtstentoonstelling van veel iconische, bekende en verrassende werken. Perfect als je zin hebt om een middagje cultureel te doen.
Tip: koop je ticket online, dat scheelt een lange rij.

Sunday Market

sunday-market
Shoppen voor art, fashion & design kun je aankomende zondag in de westergasfabriek bij veel mooie en originele stands. Ook zijn er live optredens van de Blues Kitchen, DJ Lessley Nero groovy tunes en DJ Ray funk & soul. Perfect voor een gezellige en inspirerende zondag.

Wat zijn jouw weekendplannen?

Sabine de Witte