Weekendtips

Weekendtips week 50 – 16, 17 en 18 december

weekendtips hotelnacht

Het is weer tijd voor de weekendtips, want ook dit weekend is er weer genoeg te doen in en rondom Amsterdam. Alles is extra feestelijk lijkt het wel; kerst en het einde van het jaar zijn immers in het vooruitzicht…

Het grote magnumfeest in brasserie OCCO


Groots, daar houden we van! En in dat kader schenkt OCCO op vrijdag 16 december dan ook alles uit grote flessen. Het is geen geheim dat wijnen, champagnes en bieren die op een grotere fles zijn gerijpt net even wat lekkerder zijn. Genoeg reden om een aantal van die big boys open te trekken. Ze schenken een mooie selectie per glas, maar per fles bestellen kan natuurlijk ook! Ook zullen ze zich ons niet beperken tot alleen de wijn.
De mogelijkheden deze avond zijn eindeloos, een groots glas met een kleine snack in de Bar of lekker a la carte kiezen van de Brasserie kaart, het kan allemaal.

Wil je ook blijven eten? Dan is reserveren aan te raden via de site.


Waar?:
Brasserie OCCO, Keizersgracht 384, Amsterdam
Wanneer?: Vrijdagavond 16 december vanaf 17.00 uur

Talkshow Dream out loud, Stedelijk Amsterdam


Ik was er enige tijd geleden al lyrisch over; de tentoonstelling Dream Out Loud in het Stedelijk. Op vrijdagavond 16 december organiseert het Stedelijk een talkshow om deze tentoonstelling heen.
De ontwerpers in de Dream Out Loud tentoonstelling durven hardop te dromen over een betere wereld. Ze staan voor een nieuwe generatie vormgevers waarbij niet extreme luxe, maar verbetering van het bestaande de drijvende kracht is. Dit ‘social design’ levert niet altijd meteen bruikbare toepassingen op, maar zorgt dat de verbeelding nieuwe denkrichtingen opent of dat door middel van de fantasie het uitvoerbare en haalbare dichterbij worden gebracht.

Maar noem je dit dan nog wel design? Heb je als ontwerper niet automatisch een morele verantwoordelijkheid, een verplichting om iets goeds te ontwerpen, of in ieder geval ‘het begin van een verwachting’ dat het werkt? En zo niet, is het dan niet meer dan een gadget, koketterend met maatschappelijke betrokkenheid?

In deze talkshow gaan een aantal experts, ontwerpers en critici met elkaar in debat over bovenstaande stellingen.

Panel:
Lennart Booij (curator Stedelijk Museum Amsterdam)
Thomas Widdershoven (voormalig creatief directeur van Design Academy Eindhoven)
Marjan van Aubel (designer)
Pieter Stoutjesdijk (designer)

Meer info & tickets: http://bit.ly/2fHHIm6

Waar?: Stedelijk Museum, Amsterdam
Wanneer?: Vrijdagavond 16 december van 20.00 – 20.45 uur

Vintage kilosale by we are vintage

Op zaterdagmiddag 17december kunnen alle koopjesjagers, shopaholics en disco fans weer hun hart ophalen: We Are Vintage organiseert een Kilo Sale, en wel part VIII!

De grootste verkleedpartij van Amsterdam is terug. Voor de nieuwelingen onder ons: wat kun je verwachten? Een gigantisch shopwalhalla, temidden van discodeuntjes van de jaren 80 tot jazz, gedraaid door onder andere Sanka Soundsystem. Er zal een enorm assortiment vintage kleding worden aangeboden voor mannen én vrouwen. Je vult je tas al voor €15 per kilo. Leuke bijkomstigheid: gedurende de dag zal de kleding maar liefst élk uur worden aangevuld. Laatkomers hebben dus evenveel geluk!

Waar?: Oude Bierfabriek, Rokin 75, Amsterdam
Wanneer?: Zaterdag 17 december van 12.00-18.00 uur

Zien we je de 17e? Wij hebben er weer zin in!

Nieges kerstmarkt


WAT?
Amsterdam’s Finest Horeca Garderobe Sale voor het Vergeten Kind

HUH? WAT?
Jazeker. Onderstaande zaken zijn heerlijke zaken in Amsterdam waar hele mooie en leuke mensen komen met hele mooie en leuke kleding. Soms zijn deze hele leuke en mooie mensen alleen een beetje dronken en vergeten dan hun kleding bij de garderobe. Je zult versteld staan hoeveel prachtige kleding er blijft liggen bij ons. Op de gezelligste kerstmarkt van het jaar slaan we de handen in één en gaan we deze kleding verkopen, een drankje doen, wellicht een dansje en genieten van het uitzicht over het IJ. En, dit alles voor het goede doel.

DOEL?
Zo veel mogelijk geld ophalen voor stichting Het Vergeten Kind. Deze organisatie zet zich in voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Zij leven noodgedwongen in opvanglocaties in een sobere leefomgeving met vaak beperkte specialistische begeleiding en minimale speelmogelijkheden.

IDEE?
Het idee is een bloedgezellige, traditionele kerstmarkt. Denk warme glühwein, koude Jagermeister, denk een kerstboom, denk een DJ die alleen maar heerlijke kerstnummers draait en denk natuurlijk marktkraampjes waar iedereen z’n mooiste gevonden voorwerpen tentoonstelt. Op kerstavond organiseert Meneer Nieges een kerstdiner voor 100 vergeten kinderen. Op deze avond zal het bedrag worden overhandigd aan de organisatie.

MET WIE?
Claire, Chicago Social Club, Lokaal Edel, Bloemenbar, De School, Disco Dolly, Shelter Amsterdam en er volgen nog meer!

Waar?: Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 18 december van 13:00 tot 18:00 uur

Meet Kindered Spirits

December.. Je wil relaxen, gezelligheid, maar moet ook nog kerstinkopen doen. Daar hebben wij van Kindred Spirits de oplossing voor!
Kom op zondag 18 december gezellig langs bij de Kindred Spirits Flagship Store! We zijn langer open en hebben tijdens het event een speciale kerstkorting. Kom jij met ons proosten op de feestdagen?

SPECIALS
MUSIC // Live performance in onze store. Artiest wordt nog bekend gemaakt.
DRINKS // Gluhwein on the house, kom samen met je vrienden proosten.
DISCOUNT // Van 16:00 – 19:00 uur krijg je 10% korting op de gehele collectie.
GIFT // Goodiebags, beperkt aantal beschikbaar.
SHOPPING // Al je kerstcadeautjes worden extra mooi ingepakt.

Ps. Gedurende de hele maand december krijg je een gratis poncho bij aankoop van een paar boots.

The Kindreds


Voor alle boho-liefhebbers is The Kindreds een bekend adres, hier koop je kiboots, Ibiza-stijl tasjes, kleurige kelims en alles wat je nog meer nodig hebt als ‘wandererer’. En dit weekend zijn er in de winkel allemaal extra leuke dingen.

Waar?: Kindered Spirits flagship store, Utrechtsestraat 47, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 18 december van 16:00 – 19:00 uur (winkel is open vanaf 12:00 uur)

Pilates bij 5&33


Je zondag lekker beginnen doe je bij het 5&33. Tussen de kunstwerken geeft Vincent van de Active Club een fijne les rekken en stretchen, zodat je voor de feestdagen lekker in vorm bent. Daarna eet je een gezonde salade met een vers sapje en kun je de rest van je dag weer aan! Voor €15 begin je zo je weekend!

Reserveren doe je via happening@5and33.nl en matten zijn aanwezig.

Waar?: 5&33, Hoek Martelaarsgracht 5/Prins Hendrikkade 33
Wanneer?: Zaterdag 17 december van 11.00 – 12.00 uur

Holistik Conscious Christmas Fair


De dames Karlijn en Evelyn organiseren de eerste Conscious Christmas Fair in het College hotel in Amsterdam om ethics en esthetics samen te brengen. Duurzame kerstcadeautjes met een boodschap eigenlijk. Of luxe producten met een mooi verhaal en hoger doel. Entree is gratis.

Waar?:College Hotel Amsterdam
Wanneer?:Zondag 18 december van 12.00 – 19.00 uur

Sabine de Witte