Travel

Weekendtips week 50: Ik krijg een lekker warm gevoel van binnen

cup-lights-hand

Ligt het aan mij of was het van de een op de andere dag ineens vrij koud? M’n regenjas is ingeruild voor de winterjas, m’n handschoentjes zijn achteruit de kast getoverd, de sjaal wordt maar eens extra omgeslagen en m’n ’s ochtends zo zorgvuldig gestileerde kapsel platgedrukt door een muts. Want warm zullen we blijven. En dat worden we niet alleen van een extra laagje kleding, maar ook van fijne, weekendse activiteiten. Slenteren over kerstmarkten bijvoorbeeld. Een glaasje glühwein doet ook wonderen. Om nog maar te zwijgen over een lekker diner. En die activiteiten, die delen wij gewoon met jullie. Zo zijn wij. Doen we niet moeilijk over. Lees snel dus snel verder voor een lekker warm gevoel van binnen.

Kerst snuiven

Niets leukers dan helemaal in de kerststemming komen op een kerstmarkt. Slenteren langs de vele kraampjes met een warme choco of glühwein in je hand. Maar door ons tante Coor gaat dat feest op veel plekken niet door… Gelukkig kun je aankomende zondag (13 december) op het Museumplein genieten van een kleine kerstmarkt om in ieder geval aan een deel van jouw kerstmarktbehoefte te voldoen: de Kersteditie van de Museum Market. Is jouw kersthonger nog niet gestild? Ga dan linea recta door naar Santa’s Take-Away van het Noorderlicht Café op de NDSM-Werf. Op deze mini-kerstmarkt scoor je je kerstboom en leeg je je portemonnee aan heerlijke kerstgoodies en -hapjes.

Wandel je warm

Over glühwein gesproken. Onze nieuwe nummer 1 hobby wandelen combineren we natuurlijk maar al te graag met onze andere favoriete hobby, genieten van een glaasje (of twee). Zeker als dat glaasje ons lekker verwarmt met dit gure weer. En hoe noemen we deze inventieve activiteit dan? Ja zeker, een glühwalk. Een heerlijk rondje wandelen van glühwein-stop naar glühwein-stop. Jij helemaal voldaan, de lokale horeca ook weer geholpen. Everybody wins. Waar wandelen we dan naartoe? Een greep uit de collectie. In Amsterdam-Oost bijvoorbeeld naar Bar Lempicka, Café Bouwman en KNUS. In West naar Café Thuys, Café Hendrix, Café Zürich, Karavaan, Café Helmers en Café Comodo. Ben je in het Centrum? Glühweinwandel dan eens langs Café Nassau, Café de Prins of Bar Oldenhof. You can thank us later.

gluhwein-hands-sweater-warm

Zie het licht

Een écht light festival zit er dit jaar helaas niet in, maar dat betekent niet dat er geen lichtjes zijn om van te genieten. Er zijn zeven lichtkunstwerken te zien in vier stadsdelen van Amsterdam die tot eind januari te zien zijn. Dit jaar geen wandelroutes en rondvaarttochten, maar je kunt natuurlijk altijd je eigen (fiets)route uitstippelen om alle zeven lichtfestijnen te bekijken en je te laten inspireren door de bijzondere verhalen.

Mag ‘ie wat harder?

Een privébioscoop. Nu klinkt dat altijd al très chic en zeker in deze tijden is dat helemaal geen onnodige luxe. Dus voor iedereen die de thuisbioscoop nu wel gezien heeft en wel weer behoefte heeft aan een andere setting voor een potje scherm turen, goed nieuws! Begin volgend jaar open The(Any)Thing die privébioscopen in Amsterdam. En als we privé zeggen, dan bedoelen we ook echt privé. Er wordt zelfs niet voor je bepaald wat je kijkt, hoe warm de kamer is, hoe hard het volume staat, hoe het licht gedempt is. Jij bent de hoofdrolspeler. Jij bepaalt alles. Er zijn hapjes, er zijn drankjes. Kortom, alles wat je nodig hebt voor de ultieme bioscoopervaring! Nu nog heel even geduld hebben tot ze open zijn… (Psst, The(Any)Thing zoekt nog naar andere venues die ruimte hebben voor een privébioscoop zodat ze nog meer locaties kunnen openen).

popcorn-bag-unsplashed

We hebben er gin in

Kerstcocktailstress? Kerstcadeaustress? Met Tanqueray sla je twee vliegen in één klap. Deze botanische London Dry Gin doet het geweldig als geschenk onder de boom en minstens zo goed in een cocktail tijdens de borrel. Bijvoorbeeld een good old Gin & Tonic met een schijfje grapefruit. Of een Negroni, met een bitterzoet Italiaans aperitief, zoete vermouth en een sinaasappelschil. Of wat dacht je van een Martini, met droge vermouth en een pompelmoesschil. Zo flexibel, die Tanqueray, je kunt er alle kanten mee op.

tanqueray-london-dry-gin

Nog één keertje dan

In de categorie ‘Restaurantje spelen’ is dit wel een hele bijzondere. Speciaal voor de feestdagen heeft oud-sterrenrestaurant ’t Schulten Hues voor een keer haar ‘deuren heropend’ en in samenwerking met Miele een Reüniebox samengesteld. Daarin vind je alle ingrediënten voor een menu dat bestaat uit vier bekroonde Schulten Hues klassiekers: groentetuin, langoustines, short rib en – natuurlijk – soufflé. Uiteraard is er een bijpassend wijnarrangement bij te bestellen, want ’t Schulten Hues stond niet voor niets bekend om haar geweldige wijn-spijs combinaties. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het water loopt mij in de mond.

Heb jij een weekend-, kerst- of binnenblijftip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Mail hem dan naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet zie je hem volgende week terug.

Sabine Krouwels