amsterdam tips

Weekendtips week 50

13/12/2013

Zin om er op uit te gaan dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van je bank af en trek er op uit! Dit valt er te beleven in Amsterdam.

Finale Cineville Filmquiz

De Cineville Filmquiz test de filmkennis van deelnemers aan de hand van soundbites, trivia, stills, filmfragmenten en soundtracks. Deze zondag is de grote finale in de Balie in Amsterdam. Het is helaas te laat om je nog in te schrijven als deelnemer, maar gelukkig kun je je gratis aanmelden voor op de publiekstribune. Hier worden ook antwoordformulieren uitgedeeld, zodat je alsnog kans maakt op mooie prijzen. Dit is weer eens wat anders dan een avondje film kijken op de bank.

De Cineville Fimquiz 2013 Trailer from De Cineville Filmquiz on Vimeo.

Christmas fairs

Omdat je nooit genoeg kunt kerst-shoppen: the Christmas Fair van The Next Closet. In samenwerking met onder andere Travelteq organiseert TNC een waar winterwonderland vol met mooie hebbedingetjes. Naast het shoppen van een nieuwe kerstoutfit kun je er ook warme chocolademelk drinken of je in de watten laten leggen door beauty experts. Perfect voor een koude zaterdagmiddag!

En als je daar nog niet genoeg van hebt, organiseert ook Sissy Boy dit jaar weer de brocante kerstmarkt in samenwerking met PUP. Met deze markt bieden ze een platform voor jongen ontwerpers, kunstenaars, muzikanten, antiek/brocante verzamelaars, ondernemers en winkels. Een heerlijke plek om een beetje rond te struinen of te borrelen.

Stadsgesprek – The Pop Up City

Het stadsgesprek is een evenement van Pakhuis de Zwijger waarin Amsterdammers vertellen over hun leven en hun toekomstplannen. Deze vrijdag zijn Jeroen en Joop, de mannen achter The Pop-Up City, te gast. Hun Amsterdamse blog staat vol met nieuwe ideeën, concepten en trends die alles te maken hebben met de stad van de toekomst. Van modulaire hotels tot pop-up concepten en van stadslandbouw tot huizen op wielen. De blog is zo succesvol dat ze nu zelfs een boek uit gaan brengen! Extra leuk: het boek is 100% gefinancierd op Kickstarter. De entree voor het stadsgesprek is gratis.

Winter Camp Pop-Up Store @ Hotel Droog

Stoere mannen moeten deze maand absoluut een bezoekje brengen aan Hotel Droog. Samen met Weltevree (bekend van de DutchTub) hebben ze een Winter Camp Pop-Up store geopend met items waar je de winter mee door komt! Hout hakken is ineens een stuk leuker met een hippe bijl etc.

Mini x Poptasi pop up

Macaronspecialist Poptasi opent morgen haar pop-up store in de Mini brandwinkel op het Leidseplein. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar vanaf 10.00u openen de deuren en vanaf 12.00u is er een onthulling waar ik zeker bij ben! Keep you posted, fijn weekend!

Sabine de Witte