Instagram

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 51

17/12/2015
Reading Time: 2 minutes

weekendtips
Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Een selectie van leuke to do’s voor dit weekend met de weekendtips voor week 51!

Wintercircus Amsterdam


Een zinderend spektakel met ’s werelds beste artiesten. Van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 vindt alweer de derde editie van Wintercircus Amsterdam plaats. Onder meer luchtacrobaten, trapeze artiesten en jongleurs passeren de revue in deze spectaculaire familieshow. De 2 ½ uur durende show wordt bovendien ondersteund door de nieuwste special effects. Perfect als cadeautje onder de boom of als familie-uitje tijdens de feestelijke decembermaand!

Neighbourfood Kerstfestival


NeighbourFood Market opent de kerstvakantie met een kerstfestival! Er wordt uitgepakt want binnen is er een food market van hoge kwaliteit waar je heerlijke gerechten kunt proberen en waar je inspiratie op kunt doen voor je eigen kerstmenu. Maar er wordt ook ìngepakt. Amsterdam BLEND Market is namelijk deze editie onderdeel van het kerstfestival en staat buiten op het plein met een mooie verzameling tweedehands, vintage, upcycle en fijne kado’s voor geliefden. Bovendien zullen er een aantal kramen zijn met leuke activiteiten.
Nog meer te vinden op het NeighbourFood kerstfestival zijn warme choco, gluhwein, live optredens en funky soul muziek, de wijnbar die smakelijke wijnen verkoopt en een wijnwinkel inricht waar je wijnen passend bij jouw kerstmenu kunt halen. Bovendien zijn Dille&Kamille en Delicious ook aanwezig met veel moois. Yes!

Sublime Eroding


Een scherm gevisualiseerd in olie; een Parten sculptuur verwoest in Mosul gegoten van ballistische gelatine; een drone die menselijke empathie veinst. Gedurende de expositie Sublime Eroding onderzoeken verschillende kunstenaars de verschillende niveaus van het Sublieme. In een wereld waarin alles reproduceerbaar lijkt te zijn, verliest het Sublieme hierin door dit proces van reproduceerbaarheid zijn betovering of zijn hang naar het onbekende, zijn verontrustende, raadselachtige natuur, oftewel het overgrote deel van zijn specifieke kwaliteiten?
De kracht van het Sublieme om iedere keer te ‘ontstijgen’, laat ons denken dat het in staat is zichzelf in stand te houden en te overleven door middel van deze specifieke eigenschappen.

A Strange Love Affair with Ego


Filmmaker Ester Gould verkent in dit persoonlijke filmessay de grenzen van de steeds narcistischer getinte samenleving, waarin zelfoverschatting en egocentrisme eerder regel dan uitzondering zijn – met alle gevolgen van dien. Gould keek van kinds af aan op tegen haar oudere en beeldschone zus Rowan, die boordevol zelfvertrouwen, creativiteit en energie door het leven zeilt. Is ze niet bij een superinteressante cursus, dan is ze wel op weg naar een belangrijke afspraak. Kortom, haar leven is fantastisch, zo laat Rowan haar zus in brieven weten. Maar kan zo’n groot gevoel voor eigenwaarde niet omslaan in mateloze zelfoverschatting? Gould onderzoekt de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf en neemt het beeld dat mensen van zichzelf op de sociale media schetsen onder de loep. En is het leven van Rowan wel zo fantastisch?
Deze zaterdag is de premiere bij Rialto.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

Follow Me!