Weekendtips

Weekendtips week 51: vrijdag 21 december, zaterdag 22 december, zondag 23 december pre-kerstpret

weekendtips pride

Voor je aan de lange tafel bij je familie schuift heb je nog een heel weekend voor de boeg. Een weekend dat je alvast vult met voorpret voor de kerstdagen. Oftwel pre-kerstpret! De kerst kan toch niet lang genoeg duren.

Vrijdag 21 december | Pre-kerstpret

Het lekker lange kerstweekend begint vandaag! Je kunt aftrappen met een pre-kerstdiner op het Veronicaschip, feliciteer LAB111 met hun tweejarig bestaan of zwijmel weg bij een romantische film.

Kerst @ Veronicaschip

Dat je Kerst het liefste met al je geliefden wilt vieren snappen ze wel bij Veronicaschip. Dat je met Kerst niet overal tegelijk kan zijn snappen ze nog beter. Zo kun je hier pre-kerstdineren, zodat je met iedereen toch de kerstsfeer kunt delen. Een zes-gangendiner met duurzame ingrediënten en typische wintergerechten.
Tijd: 18.00 uur tot 23.00 uur
Ticket: 50 euro

kerst bij veronicaschip

Club Silencio @ LAB111

Lab111 bestaat deze vrijdag twee jaar en dat vieren ze met een kleine feestje. In de surrealistische setting ala David Lynch zijn er visuals en is er live-muziek. Allemaal verkapt onder een feest genaamd Club Silencio.
Tijd: 21.00 – 03.00 uur
Ticket: 7,50 euro in pre-sale en 10 euro aan de deur.

Drieluik: Before Sunrise / Sunset / Midnight @ Filmtheater De Uitkijk

Iedereen heeft waarschijnlijk de uitzending van Zomergasten wel gezien of gehoord met relatiepsycholoog Esther Perel. Zo niet, raad ik je echt aan om hem hier te luisteren als podcast.

In het gesprek haalt Esther Perel drie filmfragmenten aan ter illustratie van liefdesperikelen. En die fragmenten komen, als ik het me goed herinner, allemaal uit het drieluik van Richard Linklater. Ik ben ze uiteraard gelijk gaan kijken en ik heb echt genoten. Erg unieke romantische films die de realistische ontwikkelingen van een innige band tussen twee mensen in de moderne tijd weergeven. En net als in het echte leven allemaal met een open einde. In de maand december zijn ze al vertoont, maar je hebt in januari nog een kans bij De Uitkijk. Zo kom je die januaridip wel te boven!
Tijd: Before sunrise: 7 januari / Before sunset: 14 januari / Before midnight: 21 januari
Ticket: 10 euro of gratis met je Cinevillepas.

Zaterdag 22 december | Avondentertainment

Op zaterdag is het dit weekend een goed moment om wat rustiger aan te doen. Overdag heb je alle tijd om je roes uit te slapen, want in de avond is er genoeg te doen. Struin in de avond door de verlichte tuinen van Hortus Botanicus of laat je verwennen tijdens het entertainment van de Winterparade. Ook voor de bewustere consument is er een interessante mogelijkheid om te eten met een geweten bij Foamlab.

Hortus By Night @ Hortus Botanicus

Voor een idyllische avondwandeling ben je niet compleet overgeleverd aan Amsterdam Light Festival. Je dosis lichtjes en magie vind je dit weekend ook in de Hortus Botanicus. Lekker struinen door de kassen en vervolgens met warme chocolademelk op het buitenterras. Je kunt er in de avond dineren en er worden ook speciale avondrondleidingen georganiseerd.
Tijd: 20, 21, 22 en 23 december & 27, 28, 29 en 30 december & 3, 4, 5 en 6 januari 2019
Ticket: 5 euro
hortus botanicus by night

Winterparade @ Zuiderkerk

Niet alleen deze zaterdag, maar van 19 t/m 22 en van 25 t/m 29 december is het tijd voor de Winterparade in de Zuiderkerk. Net zoals de zomervariant zijn er veel optredens en kun je er heerlijk eten. De optredens vinden niet plaats in aparte tentjes, maar pontificaal voor je neus op tafel. Zo is de hele Winterparade een groot avondvullend evenement. Na het eten kun je nog genieten van de silent disco in de kerk.
Tijd: 19 t/m 22 en van 25 t/m 29 december van 18.00 tot 22.00. Silent Disco van 22.00 tot 23.00 uur.
Ticket: 22,50 tot 45 euro

FOOD FOR THOUGHT @ Foamlab Amsterdam

FOOD FOR THOUGHT is een lekker avondje uit met een “5-gangendiner”. Een diner waarbij kritisch denken over het concept eten binnen de fotografie de keuken bepaalt. Allemaal met het oog op de lopende tentoonstelling Feast for the Eyes. Als Amuse krijg je een videoprojectie voorgeschoteld, geïnspireerd op stillevens. Het voorgerecht toont wereldse tafeltaferelen met als hoofdingrediënt Niet-Westerse eetrituelen en de rol van ‘de vrouw in de keuken’. Om het brein wat rust te geven bevat het tussengerecht een parodie vol vrolijke inrichtingen en huiselijke taferelen. Met het hoofdgerecht komt het echte denkwerk pas op gang. Een heerlijk E-nummerbingo om je kennis te testen over wat je nu eigenlijk echt in de supermarkt koopt. Om de hersenen hierna goed te laten uitbuiken kun je dansen tijdens de After-Dinner-Dup-Disco met muziek van Fatima Ferrari en (gratis) drankjes van Two Chefs Brewing.
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Ticket: gratis reservering met Museumnachtpolsbandje, €5,- los ticket (vergeet niet te eten van te voren)

Feast for the Eyes – The Story of Food in Photography

Zondag 23 december | Lekker luieren

Zondag kun je of helemaal extravaganza gaan bij Bluespoon Restaurant tijdens de Mad Hatters Sunday brunch of je houdt je voeten aan de grond bij de Pure Markt in het Park Frankendael. Hoe dan ook, een heerlijke luier zondag.

Mad Hatters Sunday @ Bluespoon Restaurant

Voor diegene die niet voor de brunch-next-door wil gaan is er nu de Mad Hatters Sunday brunch bij Bluespoon Restaurant. Tijdens deze brunch kan het niet gek genoeg. Je waant je in een sprookje maar dan wel ala Alice in Wonderland. Met oneindige bijschenkbubbels en een menu dat niet onderdoet aan een luxe diner, dankzij chef Sander. Zo kun je deze zondag dat magische kerstgevoel een dag eerder oproepen.
Tijd: 14.30 tot 16.00 uur
Ticket: 59 euro. Vergeet niet te reserveren!

Pure Markt @ Park Frankendael

De marktkooplui van de Pure Markt schrikken niet terug van de kou. Ze staan namelijk deze zondag in Park Frankendael. Met meer dan 75 kraampjes met ambachtelijke producten in de food en non-food sectie. Je kunt lekker struinen, picknicken of op het terras zitten (jaja) en luisteren naar live muziek. De kinderen kun je achterlaten in de zweefmolen.
Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
Ticket: gratis!

Sabine de Witte