Weekendtips

Weekendtips week 51

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

wintertuin


Op een toplocatie – pal aan de Herengracht en om de hoek van het Koningsplein – heeft Herengracht restaurant & bar een nieuw winterconcept gelanceerd: ‘De Wintertuin van Amsterdam’. En dit weekend is er een extra reden om de Wintertuin te bezoeken. Tasty Xmas maakt Amsterdam namelijk warm voor kerst 2014. Van kerstbomen vol mooie lichtjes en glimmende ballen tot feestelijke kerstmuziek en speciale drankjes. Een mooi moment om samen te komen, te borrelen en te genieten van traditionele, huisgemaakte snert en worsten vers uit de pan. Bestel huisgemaakte Glühwein of een winter cocktail aan de bar, en het kerstplaatje is compleet.

Kerst met Kaak XL


We schreven er al eerder over in de Five Delights: Het Eeuwige Nachtcafé – Kerst met Kaak XL. Het is een absurdistische, humorvolle, muzikale en melancholische muziektheateravond. Je zit aan tafeltjes of bent publiek op de televisietribune in de televisiestudio van Frederik Kaak, de in vergetelheid geraakte televisiepresentator uit de jaren ’90. Er zijn meerdere korte pauzes en bij de bar in de zaal kunt je terecht voor een borrel en een hapje. Gegarandeerd een leuke avond uit op een koude winterdag, dus bestel nu alvast je kaartjes.

NeighbourFood Market

neighbourfood
Eén van onze all-time favorieten en dit weekend is het weer zo ver: de Neigbourfood Market. Een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is kan genieten van een heerlijke middag.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte