Weekendtips

Weekendtips week 52 29, 30 en 31 december (bonus: 1 januari)

weekendtips

Het laatste weekend van het jaar, dat ‘moet’ je natuurlijk knallend uitgaan. En dat kan op heel veel verschillende manieren. Nee, hier geen lijstje met alle opties voor oudjaarsavond, maar een paar suggesties die er uit springen.

Hortus by Light


De Hortus Botanicus is een favorietje en inmiddels weten we, als ze daar iets organiseren, dan is het zeker de moeite waard. Zo ook Hortus by Light. Denk kleurig verlichte bomen en planten, gluhwein en winterse vuurkorven, gecombineerd met de langere openingstijd. De Hortus is tot 22.00u te bezoeken. Ook leuk bij slecht(er) weer, want een groot deel is overdekt!

Amsterdam Light Festival Land Expositie


Dat het Amsterdam Light Festival weer aan de gang is, dat is niet te missen. Maar wist je dat je heus niet alleen per boot de kunstwerken kunt bewonderen? Op het Marineterrein is Amsterdam Light Walk te zien, waarbij je van lichtkunstwerk naar kunstwerk kunt lopen. Je zult je verbazen over de verborgen lichtwerken daar!

Louis Vuitton Legendary Trunks: The Exhibition


Welke reiziger verlangt nou niet naar zo’n prachtige vintage koffer en romantiseert de avonturen die deze vintage parels hebben beleefd? Denk koetsen, luxe treinreizen of Titanic-achtige taferelen. Tot en met 18 februari is de tentoonstelling Louis Vuitton Legendary Trunks te zien in de Beurs van Berlage en die is absoluut de moeite waard. Nina had de eer om namens Your Ambassadrice bij de opening te zijn en had er dolgraag eentje als souvenir mee naar huis genomen. Helaas, we moeten het met haar foto’s doen.
https://beursvanberlage.com/nl/agenda/legendary-trunks-the-exhibition

Mister Makan pop-up bij Kopstootbar


De Kopstootbar vierde afgelopen week haar tweede verjaardag en is inmiddels niet meer van het Leidseplein weg te denken! Helemaal niet nu ze tot 13 januari Mister Makan hosten. De pop-up indo-streetfood serveert er heerlijke borrelbites. Val je je tenminste geen kopstoot…

Amsterdamse Winterparade

WE ZIJN OPEN! ❤

A post shared by De Amsterdamse Winterparade (@amsterdamsewinterparade) on


Ben jij net als ik een stiekeme winterliefhebber en mis je de winterse taferelen? Dan kun je je hart ophalen bij de Amsterdamse Winterparade bij de RAI. Schaatsen, vuurkorven, warme choco, nepsneeuw, kerstmarkt, alles is er. Ook voor glitterliefhebbers is er nog genoeg kerstsfeer, en het entertainment is binnen én buiten.

Carré Wereldkerstcircus

Allez hop.

A post shared by Marcel Kampman (@happykamping) on


Als kind is er volgens mij geen leukere activiteit te bedenken dan het Wereldkerstcircus in Carré. Stiekem voel ik me te oud, maar ieder jaar wou ik dat ik er bij kon zijn. Spanning, sensatie, adembenemende capriolen en bijzondere kunsten. Clowns en dansers weten jong en oud te verbazen en plezieren. Is er een kind dat ik van iemand mag lenen?

Wentelteefjes of bisque bij The Lobby, Nes


Als ik in Amsterdam ben gaat er geen week en/of weekend voorbij, of ik ben hier te vinden. Ontbijt, brunch, lunch, borrel, diner, cocktails, open haard, het is er allemaal fijn. Het voelt voor mij als thuiskomen en als het zou moeten, zou ik prima kunnen invallen, want genoeg eerdere horeca-ervaring en ik geloof dat ik wel weet hoe het er werkt 😉 Quilty pleasures zijn de wentelteefjes bij de open haard, of een snelle oester en bisque met een glas bubbels. De flammküchen zijn ook altijd fijn. Het menu wisselt regelmatig, maar ik ben in staat om op mijn knietjes te smeken of ze de bisque nooit meer willen schrappen. Het zou mijn laatste maaltijd mogen zijn!

Venster33 Peaky Blinders in de Pijp

BE THERE ?✨ #NYE @ #VENSTER33 ! Ticket info is te vinden op het Facebookevent.

A post shared by Venster33 (@venster33) on


Heb je zin in een gezellig oud & nieuw en ben je niet vies van een themafeestje? Dan is Venster33 in de Pijp waar je moet zijn! Niet pretentieus, lekker ongedwongen, wel gezellig! Kaarten zijn leuk geprijsd, ze weten hoe ze er een feestje moeten bouwen en, niet onbelangrijk, de champagne zal rijkelijk vloeien!

The Grand Ball


Ieder jaar weet het Sofitel Legend The Grand oud & nieuw in stijl af te sluiten. The Grand Ball is ook dit jaar weer een feit, dus heb je zin in een avond feesten op chique, dan moet je hier zijn. Glitter, glamour, heel veel champagne en dat in een

Thuishaven

Nog een paar weekjes geduld aub ?#thuishaven

A post shared by Thuishaven (@thuishaven) on


Geloof je Oudjaarsavond wel en vier je dat liever klein, om het nieuwe jaar met een knaller te beginnen? Ticketswap je dan een lieve lust op kaarten voor Thuishaven De Nieuwjaarsdans. Een line-up met o.a. Miss Melera en Cinnaman en vanaf 13.00u lekker dansend het nieuwe jaar in. Prima begin van 2018 toch?

Wat zijn jouw plannen voor het laatste weekend van het jaar? Alvast een hele fijne jaarwisseling!

Sabine de Witte