Weekendtips

Weekendtips week 6 – 10, 11 & 12 februari

weekendtips

LaLaLand

De meningen in mijn omgeving waren wat verdeeld, maar ik wilde hem toch zien; Lalaland. En daar de kan Ryan Gosling wel of niets mee te maken hebben gehad, dat laat ik even in het midden…
Mijn oordeel? Wat. Een. FANTASTISCHE! Film!!

Het verhaal van een actrice die maar geen actrice wil worden en een jazz muzikant die een jazz club wil openen, maar eigenlijk is veroordeeld tot het spelen van corney kerstkrakers in een lokaal restaurant en hoe ze elkaar in de liefde vinden. Kan het nog afgezaagder? Ja. De hele film is ook nog eens gedoopt in pure Holywoodcliche’s uit vervlogen tijden zoals tapdansen en musical liedjes. En toch is het oprecht een van de fijnste films die ik sinds lange tijd zag! Daarom mijn weekendtip: ga dit grijze, koude weekend naar de Filmhallen en ga deze film zien voor enorme dosis feel good met een klein traantje, ik geef het toe.

En als je dan toch bij de fijnste bioscoop van Amsterdam bent vergeet dan niet meteen even de Foodhallen te bezoeken. Er zijn weer fijne, nieuwe keukens bij van o.a. Yoghurt Barn en Pita (van de knappe Freek, beter bekend als de verloofde van..)

Sale outlet Tenue Demin

Breaking news! Misschien wel de aller beste jeans store van Amsterdam opent een zeer tijdelijke outlet in Amsterdam en dat moet worden gemeld! Van 9 tot 12 februari is op de Looiersgracht om exact te zijn.

Waar?:Looiersgracht 60, Amsterdam
Wanneer?:Do. 09-02 – 10.00 / 20.00
Vrij. 10-02 – 10.00 / 20.00
Zat. 11-02 – 10.00 / 19.00
Zon. 12-02 – 12.00 / 18.00

Expositie: Once upon a time in Amsterdam

Get to see Exit Enter's work for this Friday at 19:00 our #SAMA headquarters in Amsterdam. Leave a comment below to reserve your spot!??

A post shared by Street Art Museum Amsterdam (@streetartmuseumamsterdam) on

Een museum in Amsterdam waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord; het streetart museum Amsterdam. . Zonde want dit museum zonder dak is vrij toegankelijk en altijd open. Het is namelijk een stichting die zich bezig houdt met het verzamelen en documenteren van de Amsterdamse streetart en daar tevens rondleidingen over geeft. Gewoon, op straat, in de stad. En dat het niet alleen wachten is op mooie kunst, maar dat er ook actief wordt bijgedragen blijkt uit de tentoonstelling van de Italiaanse artist Exit Enter.

Exit Enter [1990], illustrator, schilder, Street Art artiest en
story-teller woont en werkt in Florence, Italië. In deze prachtige stad,
bekend om de nalatenschap van de Renaissance tijd, wordt je verrast door
het opduiken van de vele street art werken van Exit Enter. Zijn typische
karakters vertellen de verhalen over Indianen, prinsen, over ons, onze
liefde en rode balonnen.

Met zijn werk legt Exit Enter de verbinding tussen de verhalen van de
mensen en de stad of buurt waarin ze leven. In de drukte van ons bestaan,
kinderen naar school, gehaast naar het werk, de chaos van de stad, zijn
het de werken van Exit Enter die je onverwacht verrassen en een moment van
bezinning, rust of een glimlach toevoegen aan je dag.

Tijdens zijn residentie in Amsterdam werkt Exit Enter aan het kunstwerk op
één van de muren van de speeltuin aan de Dr. H. Colijnstraat. Het ontwerp
voor dit werk van 10 x 2,5 meter is tot stand gekomen samen met de jeugd
uit de buurt en stadsdeel Nieuw-West.

Heel bijzonder dus!

Waar?: Datum: Locatie: Immanuel Kanthof 1 – Hoofdkantoor SAMA
Wanneer?: 10 februari t/m 10 april 2017

Haute Photography, Rotterdam

2nd day building up next to @nlfotomuseum

A post shared by Haute Photographie (@hautephotographie) on

Weer een beurs? Ja! Maar wel een compleet nieuwe.
Of eigenlijk is deze beurs meer een groepstentoostelling met het werk van de grote meesters uit het verleden en de nieuwe generatie jong talent. Een andere insteek dan een traditionele beurs, maar wel met heel veel moois.

Deze collectie brengt een select gezelschap van internationale galeries samen zoals Galerie Esther Woerdehoff, Grundemark Nilsson Gallery, Howard Greenberg Gallery, Ibasho gallery and Kahmann Gallery, die samen werk van meer dan 50 kunstenaars presenteren.
Naast de tentoonstelling is er een educatief programma, gemaakt in samenwerking met Nederlands Fotomuseum, een uitgebreide boekenmarkt (ik hartje fotoboeken!) en kunnen bezoekers samen met tijdschrijft GUP genieten van de vele facetten van de fotografie op dit maar liefst 5-daagse evenement.

Waar?: P2, Las Palmas, Wilhelminakade 326, Rotterdam
Wanneer?: 8 February (Opening): 18.00-23.00
9 and 10 February: 12.00-19.00
11 February: 11.00-22.00
12 February: 11.00-18.00″

Sample sale Joline Jolink

En mocht je dan toch in Rotterdam zijn voor de beurs ga dan ook zeker langs de winkel van Joline Jolink. Sowieso al de perfecte winkel voor mooie, duurzame basisitems van hele goede kwaliteit, maar dit weekend gaan de sample archieven open. Joline gelooft niet namelijk niet in het concept uitverkoop, kleding moet duurzaam zijn en worden gedragen en daar past een quick fix in de vorm van uitverkoop niet bij, maar in haar samples (van ontwerpen die soms nooit in productie zijn gegaan of in een andere kleur) zit te veel liefde om niet gedragen te worden. Dit is jouw kans om een uniek item voor een kleine prijs te bemachtigen. Maten XS t/m XL. Pinnen is mogelijk.
Enjoy!

Waar?: Joline Jolink Store, Nieuwe Binnenweg 82, Rotterdam
Wanneer?: vrijdag 10 februari 10:00 – 20:00 uur
zaterdag 11 februari 10:00 – 18:00 uur

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)