Weekendtips

Weekendtips week 6: 7, 8 en 9 februari – wijn, whisky, Frida en pré-Valentijn

talisker boot tour

De dagen worden langer, lichter, zonniger, iedereen lijkt voorzichtig uit z’n warme holletjes te kruipen – al is zondag lekker blijven ook geen straf met de stormachtige weersvoorspellingen. Het goede nieuws is dat er genoeg te doen is tot zondag, en we geven alvast wat Valentijnsdag tips weg.

Vrijdag 7 februari 2020

Op vrijdag lekker het weekend in; voor mij betekent dat vaak borrelen of (again) een hapje buiten de deur eten. Voor de borrel is een wijnbar tegenwoordig favoriet; goede en lekkere wijn, een keer geen bitterballen maar echt vullende bites en je kunt elkaar een stuk beter verstaan dan lallend in de kroeg. Café de Klepel is daarom zo’n favoriet, regelmatig beland ik bij Shiraz en daarom vind ik de Lobby ook altijd een fijne uitvalsbasis. En er komen er steeds meer bij!

Wijnbar Alba

Zo kan je vanaf nu terecht bij het deze week geopende Alba, de nu al beroemde wijnbar op de Wibautstraat. Ik gok geduchte concurrentie voor Zoldering en 4850. Denk aan bijzondere natuurwijnen gecombineerd met passende (kleine) gerechten, maar je kunt er ook terecht voor wijn per glas. Dit staat hoog op mijn persoonlijke ‘want to go’ lijstje.

Talisker winter warmer Cruise

Hoewel de echte winter uit lijkt te blijven (niet te hard roepen, 35 jaar geleden werd de Elfstedentocht gereden vlak nadat ik ter wereld was gekomen), vind ik een warme chocomel met een ’tic’ heerlijk op een gure winterdag. Talisker dacht hetzelfde, en bedacht de Talisker Cruise; op een luxe rondvaartboot van Pure Boats over de grachten met in je hand een flinke emaillen beker warme chocolade met Talisker whisky, een whisky proeverij en oesters, snackplank en kaas van de bekende Kaaskamer binnen handbereik. Ik mocht het even komen uittesten, en dit is echt geen straf! Tot 16 april te boeken voor 59 euro p.p. / Inclusief bites en drankjes
Hier te boeken. Vaartijden zijn maandag t/m donderdag om 13.30 vrijdag tot zondag om 13.30 en 16.00. Als je je Valentijn origineel wilt verrassen, is dit een hele goede tip!

Object Rotterdam

Het hele weekend is Object Rotterdam de moeite om naar 010 af te reizen. De contemporary design beurs is altijd een fijne bron van inspiratie en absoluut de moeite waard als je van kunst en design houdt. Als je dan toch in Rotterdam bent, ga dan ook zeker langs bij Haute Photographie!

Allis Bar @ Soho House

Mijn nieuwe weekend hangout; op vrijdag- en zaterdagavond is de bar beneden geopend voor members en non-members. De perfecte gelegenheid om een keer binnen te gluren mocht je dat nog niet gedaan hebben, en te genieten van de ‘Gatsby style’ setting, champagne cocktails en eclectische mix van mensen. Geopend vanaf 18u ’s avonds, dus ook een fijne start voor je diner bij Cecconi’s of ergens anders in de stad, tot 2 uur ’s nachts, met regelmatig een live deuntje muziek en special guests. See you at the Allis bar!

Zaterdag 8 februari 2020

Na een slow Saturday rommelen in huis is het heel verleidelijk om daar lekker te blijven liggen (heel eerlijk, dat overkomt me na een eventful week best vaak, lekker met een boek of een serie thuis), maar je kan ook iets cultureels gaan doen.

Botanical Wasteland bij Frascati

Z
Tot volgende week beleef je‘Botanical Wasteland’ bij het Frascati theater. Discussies, voorstellingen en all things in between over een betere wereld, plantaardig voedsel en meer. Interessante materie!

Frida bij het Nationale Ballet

Sinds donderdag het ballet Frida te zien bij de Stopera, een kleurrijke choreografie gebaseerd op het leven van de markante Frida Kahlo. Frida kreeg, net als vele kunstenaars, pas echt waardering voor haar werk na haar dood, dus als je een beetje in to her bent, is een bezoekje hieraan een mooi eerbetoon. Ik kom er vandaag in ieder geval de deur voor uit. Tip: ben je onder de 35, dan kan je je aanmelden voor het ‘My Muse & Me Flirt’ programma en krijg je een kaart + rondleiding + pauzedrankje voor maar €20. Jammer dat ik hier deze week net voor verjaar, haha!

Fotocredits: Ilsoo van Dijk

Sabine de Witte