tips

Weekendtips week 6

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam, mocht je nog geen plannen hebben.

Design Icons

design-icons
Na de succesvolle eerste editie in 2012 wordt Design Icons vanaf dit jaar een jaarlijks evenement. 60 handelaren uit heel Europa komen samen om hun collectie van vintage designstukken uit de jaren 1930 – 1980 aan te bieden, van de bekende klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel. Deze zaterdag en zondag dus in ‘De Overkant’, een voormalige scheepsmotorenfabriek die compleet gerenoveerd is tot een karakteristieke evenementenlocatie. Perfect voor als je nog op zoek bent naar nieuwe aanwinsten voor in je interieur, maar ook gewoon leuk ter inspiratie!

Melnikov & Friends

muziekgebouw
De Russische meesterpianist Alexander Melnikov kreeg complete vrijheid bij het samenstellen van zijn eigen kamermuziekdag. Het resultaat is een zondagmiddag met drie concerten kamermuziek in wisselende bezetting, met onder andere zijn muzikale vriendin topvioliste Isabelle Faust. De ideale invulling voor je zondag.

Eerbetoon Philip Seymour Hoffman

philip-seymour-hoffman
Het treurige nieuws kan niemand ontgaan zijn: op 2 februari overleed, op te jonge leeftijd, de acteur Philip Seymour Hoffman. Als eerbetoon aan zijn unieke talent vertoont Kriterion vrijdagnacht twee films waarin Hoffman schittert: Boogie Nights en Before the Devil Knows You’re Dead.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte