Weekendtips

Weekendtips week 8

19/02/2015

weekendtips-amsterdam-week-7

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Let’s get Cheesy


Een winter zonder kaasfondue is als een winter zonder kou. Aankomende zaterdag staat de Wintertuin bij de Herengracht dan ook in het teken van de alom geliefde kaasfondue! Denk aan een grote pan gesmolten kaas, braadworsten van de grill en vers gebakken brood. Om warm te blijven stoken we goed met onze heaters en serveren we winterse cocktails, rode wijn en speciaal bier vanachter de Wintertuin buitenbar.

HBA on Tour


De Herman Brood Academie on Tour, een korte tournee van jonge talentvolle artiesten langs de bekende poppodia in Nederland. “Het heeft een tweeledig doel,” aldus docenten Casper Knipscheer en Roy Maenen, “ Ten eerste kan men bij deze optredens kennismaken met het nieuwe talent, voordat de doorbraak naar het grote publiek plaatsvindt. En daarnaast krijgen de artiesten de kans om op te treden buiten de regio Utrecht.” Door het succes van bands als Mister and Mississippi, John Coffey, Birth of Joy, en het meest recent, Taymir, die allemaal hun roots hebben liggen op de Utrechtse school, is het idee ontstaan om het talent een kans te geven om zich te profileren. Weer eens wat anders op je zaterdagavond!

Rommelige zondag


Yes, het is weer tijd voor de Rommelige Zondag van de Marktkantine! In de lobby en de theaterzaal vind je meer dan 60 kraampjes met vintage, retro en nieuwe Amsterdamse merken: kleding, gadgets, sieraden, tassen, accessoires en ga zo maar door. Verder zijn er prosecco en oesters, is er een vinylcaroussel met tweedehands platen en kun je disco bingo-en. Yes!

Cinema Culinair


Heerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden zodat je proeft wat je ziet. Dat is niets minder dan een geweldig idee en heet Cinema Culinair. Deze zondagavond wordt dit stukje weekendperfectie wederom georganiseerd bij Pllek op de NDSM-werf in Amsterdam. De vertoning én gelijktijdig smullen van het Braziliaanse Estômago.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte