Travel

Weekendtips week 8: Zing, dans, wandel, eet en geniet

unsplash-coffee-takeaway-sun-shadow

De zon schijnt, de kappers mogen weer open en kinderen weer naar school, maar ondanks deze hoopvolle veranderingen moeten we voorzichtig blijven. En die avondklok, daar zitten we nog wel even tegenaan te hikken. Maar nu de horeca voornemens is om dinsdag de terrassen weer buiten te zetten, komt er wat mij betreft toch een sprankje hoop in deze gekke dagen. Dus maak er een mooie weekend van! Geniet van de zon, de natuur, maak een koffiewandeling, zing mee met Hazeshits en dans al je gevoelens van je af. Hoe en waar? Je leest het hier.

Een walkie pleur

Vorig weekend werd de glühwalk spontaan een sangriawalk, maar wat ook kan is een coffee walk. De Hoxton Coffee Walk, om precies te zijn. Deze wandeling, bedacht door, je verwacht het niet, The Hoxton Hotel, gaat langs verschillende koffietentjes in de stad: Lotti’s, het restaurant van The Hoxton aan de Herengracht, Coffee District op de Willemsparkweg, Lot61 in de Kinkerstraat en Back To Black Coffee op de Weteringstraat. Jij een frisse neus, flink wat stappen op de teller en een goede cafeïne-kick, de lokale ondernemer weer een beetje gesteund. Je routekaart haal je op bij een van de vier deelnemers.

Bloed, zweet en tranen

André Hazes zou dit jaar 70 zijn geworden. Ter ere hiervan kun jij vanuit je woonkamer het Hazesmeezingfeest Een Rondje Hazes bijwonen. Tijdens het voorprogramma wordt er een rondje gemaakt langs voor Hazes iconische locaties en vervolgens zingen de groten der Hollandse aarde Hazeshits vanuit het Concertgebouw. Voor slechts € 10,- kun jij dit digitaal meebeleven.

Flora helemaal op

Wat wat ons betreft het leven nu een beetje leuk houdt, is vooruit kijken naar weekendjes weg. Uiteraard nog steeds in eigen land, want ook dat is lekker. Verandering van omgeving doet ons weer even helemaal opleven. En zo kom je nog eens ergens. Bijvoorbeeld in Nieuwersluis (voor hen die hun topo niet helemaal op orde hebben, dat ligt aan de rand van Breukelen). Hier opent Hotel Flora Batava dit voorjaar haar deuren na een grondige renovatie. In het boutique hotel op buitenplaats De Vijverhof komen in een charmante villa aan rivier de Vecht de traditie van gastvrijheid opnieuw tot leven komen. Het 155 jaar oude rijksmonument biedt plaats aan 45 kamers en suites, restaurant Bloei, twee vergaderzalen en wordt omringd door een grote tuin met terras én theehuis aan het water.

vecht-hotel-flora-batava

Dance the weekend away

Samen met het Plein Theater kun je je zondag swingend beginnen. Choreograaf en performer Vincent Verburg verzorgt een dansles van een uur die je via Zoom kunt bijwonen. Er komen verschillende soorten muziek voorbij om zo te proberen gevoelens van vreugde, angst of frustratie een plek te geven.

Restaurantje spelen

Ondanks dat het door de gangen gonst dat de horeca mogelijk dinsdag haar deuren weer opent, blijft uit eten maar dan thuis nog wel even een ding. En dat doen we bijvoorbeeld met hulp van de keukens van:
Taiko, dat dit weekend een nieuw take-away concept start: de Curious Curry Pop Up. De naam zegt het al, hier haal je een selectie van de allerlekkerste curries die de afgelopen jaren bij Taiko op de kaart hebben gestaan.
Restaurant de Watergang, waar je dit weekend (ga hier even voor zitten) Mac and cheese met krab kunt afhalen (ook ‘gewone’ mac and cheese overigens), compleet met salade, brood en boter, zoete broodpudding en twee glazen wijn, als je daar trek in hebt.
Ron Gastrobar, die sinds kort een oud-Hollandse rijsttafel box aanbieden. 17 items waarvan bij het horen alleen al het water je in de mond loopt.

Heb je een (thuisblijf) weekendtip die volgende week niet in dit rijtje mag ontbreken? Mail hem dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Sabine Krouwels