Weekendtips

Weekendtips week 9 – 3, 4 & 5 maart

weekendtips

Sterrenkijkavond in Artis

Kom tijdens de landelijke sterrenkijkdagen tussen 19.00 uur en 23.00 uur naar het Planetarium in ARTIS. Je kunt er doorlopend sterrenklokken maken, je eigen planeet ontwerpen en buiten met telescopen live naar de sterren kijken.

Bekijk de kraters op de maan, zie honderden sterren in clusters bij elkaar en bewonder de geheimzinnige Orionnevel. Medewerkers van het Planetarium en leden van de Volkssterrenwacht geven er uitleg bij.

Binnen, in de grote koepel van het Planetarium, kan je óók sterrenkijken als het bewolkt is. De sterrenkenners van het Planetarium zijn je gids. Zij geven handige tips waarmee je zelf je weg aan de sterrenhemel kunt vinden. Bovendien nemen zij je mee op reis langs planeten, sterren en verre sterrenstelsels.

Er is nog meer te doen in het Planetarium. Ontwerp en beschilder je eigen planeet. Maak zelf een sterrenklok en zie aan de sterrenhemel hoe laat het is.

En het mooiste? Hartstikke gratis! Reserveren is niet mogelijk dus hou rekening met wat drukte, maar who cares, Artis én sterren! <3

Waar?: Artis Amsterdam
Wanneer?: zaterdagavond 4 maart tussen 19.00 en 23.00 uur

RE-INVENT AMSTERDAM

RE-INVENT AMSTERDAM: wat is jouw stad?

Amsterdam is nooit af. Elke dag biedt talloze mogelijkheden om de stad opnieuw uit te vinden. Slimmer, gezelliger, groener. Dat vraagt om een radicaal andere manier van denken, leven, werken en kijken. Nieuwe oplossingen en andere vormen van verbinden, vanuit onverwachte hoeken.

Op vrijdagavond 3 maart brengt RE-INVENT mensen en ideeën samen. Een avond vol inspiratie, ontmoeting en ontspanning. Negen pitches van inspirerende stadgenoten, toffe muziek en een zaal vol positieve energie.

Waar?: Strange Love, Arie Biemondstraat 111 Amsterdam
Wanneer?: Vrijdag 3 maart van 21.00 tot 00.00 uur

Taschen tentoonstelling, Maastricht

Looking forward to A Passion For TASCHEN. #almostthere #passion #for #taschen @taschen #exhibition #acollectorsview

A post shared by Museum aan het Vrijthof (@museumaanhetvrijthof) on

Weekend Maastricht gepland? Dan hier de perfecte kunst-tip; de Taschen tentoonstelling ‘A passion for Taschen’ .

In 2016 ontving Benedikt Taschen uit handen van The Royal Photographic Society de Photographic Publishing Award voor “zijn uitstekende prestatie op het gebied van fotografische publicaties”. Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert nu een tentoonstelling gewijd aan het fenomeen TASCHEN. ‘A Passion for TASCHEN’, tijdens en rond de internationale kunstbeurs TEFAF, is te zien van 5 maart tot en met 27 augustus 2017.

Tijdens de tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief, krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de mondiale uitgeverij als van de samenwerkingen met toonaangevende fotografen, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz.

Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard worden beschouwd als een Gesamtkunstwerk. TASCHEN werkt hiervoor samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson. Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Door sommigen als controversieel gezien, maar een integraal onderdeel van de ‘editorial list’. De tentoonstelling eindigt met een ‘please touch room’ waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren.

Waar?: Museum aan het Vrijthof, Maastricht
Wanneer?: vanaf 5 maart t/m 27 augustus 2017

Oesters voor een €1,- & G/T, Seafoodbar

Oesters voor een euro, wat moet je daar nog aan toe voegen? Nou, wellicht wat G/T,maar meer ook niet. Vanavond in de Seafoodbar op de Ferdinandbolstraat kun je deze twee allebei vinden.

Na het diner schuiven ze ook hier de tafels opzij, dimmen ze de lichten en neemt een DJ de muziek over. Een nogal goed begin van dit weekend

Waar?: Seafoodbar, Ferdinand Bolstraat 32, Amsterdam
Wanneer?: Vrijdag 3 maart van 22.30 tot 03.00 uur

Whiskey tasting (Talisker)

Whiskey drinkers unite! Bar Oldenhof, de hidden gem op de Elandsgracht, organiseert zondag 5 maart a.s. weer een whiskeyproeverij. Dit keer zullen er , samen met Old Spirits Lab Amsterdam, vooral worden geproefd van Talisker whiskey’s. Een perfecte activiteit voor een druilerige zondagmiddag. Als je geen ervaren whiskeydrinker bent kan je prima aanschuiven, maar ook de wat meer gevorderde drinker zal hier zeker wat van opsteken.

Wat kan je verwachten?
– een korte geschiedenis van deTalisker Distillery en hoe hun whiskey’s worden gemaakt;
– zes (6x20ml) drams uit hun collectie;
– verschillende soorten rijpingen;
– canapés

Aan het eind van de proeverij krijg je voucher voor 15% korting op alle whiskey’s die je in de week na de proeverij bij Bar Oldenhof besteld.

Er is een beperkt aantal plaatsen van 18 dus reserveren is aan te raden. Even een mail sturen naar info@bar-oldenhof.com

Waar?: Bar Oldenhof, Elandsgracht 84, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 5 maart van 16.00 tot 18.30 uur

Sample Sale Kindred Spirits

BIG SAMPLE SALE! Saturday 4 and Sunday 5 March we will clear out our basement! And we will be selling a lot of hidden gems… (in store only) * Original boots starting at €75,- * Sneakers for only €25,- & * Rugs starting at €50,-!! * Clothing up to 70% discount and many more surprises! Think: Returned maybe only worn once, original boots for €75! Sample rugs that maybe just what YOU are searching for, with big discounts! Products with small mistakes that are looking for a nice home, as they are still beautiful, if not even more! Special selected fabrics from all over the world and old collection items. Find your special treasures this weekend… Music & drinks are on the house! We are looking forward to see you then! Saturday 11:00-18:00 Sunday 12:00-17:00 Kindred Spirits store, Utrechtsestraat 47, Amsterdam. #thekindreds #kindredspirits #samplesale #amsterdam #discount

A post shared by Kindred Spirits (@thekindreds) on

Zaterdag 4 en zondag 5 maart ruimt Kindred Spirits (voorheen Kiboots, je weet wel van die geweldige laarzen) de kelders op van hun flagship store in Amsterdam. Met andere woorden: SAMPLE SALE! Wat kan je er bijvoorbeeld vinden?
Denk bijvoorbeeld aan sample kilimkleden die wellicht nét zijn wat je al jaren zocht met hele dikke korting of anders producten met een klein foutje die nog steeds prachtig zijn en ook op zoek zijn naar een nieuw thuis. Kortom, vindt je eigen schat bij deze sale.

Prijzen:
* Originele laarzen vanaf €75,-
* Sneakers voor slechts €25,-
* Kleden vanaf €50,-
* Kleding met meer dan 70% korting en nog meer fijne verrassingen

Music & drinks are on the house!

Waar?: Kindred Spirits store, Utrechtsestraat 47, Amsterdam
Wanneer?: 4 maart 11:00 – 18:00 u & 5 maart 12:00 – 17:00 u

Sabine de Witte