Travel

Weekendtips week 9: Online genieten

brut-box-brut172-stamppot-sharing

En toen was het ineens maart en gaan we best hard richting de eerste verjaardag van onze lockdown (vergeef me als ik geen cadeautje voor hem koop). Het opengaan van de terrassen leek een prima manier om dat te vieren, maar helaas mocht dat toch niet helemaal zo zijn. Ondanks dat het zonnetje volop schijnt, moeten we ons vertier vooral nog binnen de muren van ons eigen huis zoeken. Of tijdens een lekker rondje buiten in datzelfde zonnetje natuurlijk. Hoe je dit weekend weer invulling aan je dagen kunt geven? Wij hebben wat tips voor je verzameld.

Vega(n) drive thru

Volgende week is het de Week Zonder Vlees en om alvast lekker in de stemming te komen openen The Meatless Farm en The Salsa Shop vandaag (vrijdag) en morgen de M*** F*** Drive Thru. Dit is de allereerste plant-based drive thru van Europa en dat wil jij niet missen. Check de Facebookpagina voor de openingstijden en gun jezelf vast een voor-proefje (see what I did there) voor volgende week.

Culturele ‘uitjes’

Ook ons culturele plezier beleven we tegenwoordig online. Maar zo erg is dat eigenlijk niet, want zo kom je wellicht nog eens op plekken waar je anders niet was gekomen. Ook dit weekend is het weer online genieten wat de klok slaat.
– Zaterdag organiseert de MLB Galerie een online expositie van fotografen Bogi Muis en Bojana Jokanovic. Abstracte thema’s, zoals liefde, geduld en de dood, krijgen vorm in hun conceptuele fotografie die uiteindelijk een zoektocht naar de waarheid vertelt. Tijdens deze Zoomsessie kun je in gesprek met de fotografen over het werk.
– In het kader van Internationale Vrouwendag delen verschillende verhalenvertellers deze zondag tijdens de Engelstalige Zoomsessie My True Story hun visie op thema’s als blinde vlekken, gelijkheid, privileges en dingen die we missen in het leven. Via de chatfunctie van deze Zoomsessie, georganiseerd door cultureel centrum Mezrab, kun jij op de verhalen reageren en zo deelnemen aan de gesprekken. Je sluit de sessie af met napraten in de online foyer óf tijdens een online dansfeest.

Bogi Muis Serie B Love and Patience

Restaurantje spelen

Ja ja, daar zijn we weer. Thuis is het nieuwe uit, dus wederom wat fijne tips om thuis uit te eten.
– Dennis Huwaë, de chef van Daalder, verrast ons wederom met een heerlijke collab binnen zijn thuiskookconcept Thuis met Daalder. Dit keert bundelt hij de krachten met de Librije. De hele maand maart kun je van deze samenwerking genieten, die heeft geresulteerd in een maar liefst zesgangenmenu; drie gangen Daalder en drie gangen Librije. Volgens mij is het leven af.
– Voor stamppotliefhebbers is de Brut Box van Brut 172 alles wat zij willen en meer. Deze driegangen-stamppot-sharing-box bevat alles, maar ik bedoel dan ook echt alles voor een goedgevulde stamppottafel (en buik). Van gestampte roseval aardappeltjes tot rundersukade en van spruitjespuree tot stoofperen. Geniet ervan zolang het kan!
– De Club Atelier Take-Away staat in het teken van Mexicaanse soulfood. Goddelijke burrito’s, cheesy nachos en heerlijke broodjes en soepen. Lekker muziekje erbij voor tijdens het wachten, helemaal heerlijk.

Heb jij een leuke (binnenblijf) weekendtip die ons even lekker uit de sleur haalt en dus volgende week niet in dit rijtje mag ontbreken? Stuur hem naar redactie@yourambassadrice.com.

Sabine Krouwels