Weekendtips

Weekendtips week 38

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Marlene Dumas

marlene-dumas-the-wall
Vanaf deze maand is er in het Stedelijk een uniek overzicht te zien van het indrukwekkende oeuvre van Marlene Dumas. The Image as Burden is de eerste grote solotentoonstelling in 20 jaar van Dumas in Nederland en brengt bijna tweehonderd van haar belangrijkste werken bijeen vanaf de late jaren 70 tot nu. Super bijzonder en zeker een bezoekje waard!

Klassiek op ‘t Amstelveld

klassiek-op-t-amstelveld
Klassiek op het Amstelveld is een jaarlijks gratis toegankelijk openluchtfestival, met een hele dag klassieke muziek op één van de mooiste pleinen van Amsterdam. Zeker als je zelf niet zo into de klassieke muziek bent is dit een toegankelijke en gezellige manier om er toch eens kennis mee te maken. Een leuk alternatief voor je standaard zaterdagmiddag!

NeighbourFood Market

Neighbourhood-Food-Market1
We hadden het er eerder al over, maar dit weekend is het weer zo ver: de Neigbourfood Market in Oost. Een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is kan genieten van een heerlijke middag.

Popup week

popupweek-amsterdam
Dit weekend begint Popup Week Amsterdam! Dit festival focust zich niet op een speciale doelgroep of branche, maar op bijzondere locaties door de hele stad. Het gaat om het vinden en ontdekken van verborgen schatten in Amsterdam en belooft een super bijzondere ervaring te worden.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte