Travel

Weekendtips week 43

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Brainwash festival

brainwashfestival
Deze zaterdag is het Brainwash festival, het nieuwe inhoudelijke festival van Amsterdam voor iedereen die durft te denken. In een dag en nacht krijg je de meest doordachte comedy te zien en de grappigste filosofie, de mooiste wetenschap en de best onderbouwde kunst. Je hoort de oudste ideeën over de toekomst en de nieuwste ideeën over wie we altijd zijn geweest. De Nes in Amsterdam wordt omgetoverd tot een festivalstraat met filosofie, wetenschap, toneel en kunst, en ook met comedy, theater, dj’s en live-muziek.Brainwash is nadenken en feest vieren. Ontspannen rondhangen en geconcentreerd luisteren. Afbreken en opbouwen. En wakker worden in een vreemde wereld. Super tof!

De nacht van de nacht

nacht-van-de-nacht
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de 10e editie van de Nacht van de Nacht. Het idee is om aandacht te vragen voor lichtverduistering. Nachtwandelingen, sterren kijken of een vaartocht in het donker… Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er volop duistere activiteiten door het hele land.

Instock

instockt
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. De chefs laten zien dat wat anders weggegooid zou worden, eigenlijk fantastisch eten is. Ze werken met de oogst van de dag; de producten die ze dezelfde ochtend met hun elektrische food rescue busje hebben opgehaald. Hieruit onstaat iedere dag een ander menu. Geen uitgebreid keuzemenu, maar gerechten die je gewoon op je af moet laten komen. Het is een pop-up restaurant en ze zijn nog maar tot eind oktober open, dus wees er snel bij!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte