Weekendtips

Weekendtips week 31

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Palais de Tokyo

TrouwInvites   Palais de Tokyo
Voor de kunstliefhebber: In de serie Trouw Invites…, nodigen het Stedelijk en TrouwAmsterdam achtereenvolgens drie internationale kunstinstellingen uit om de kelderruimte van Trouw te vullen. Op 3 juli trapt het Parijse Palais de Tokyo af met een monumentale installatie van kunstenaar Fouad Bouchoucha. Curator Rebecca Lamarche-Vadel heeft namens het Palais de Tokyo Fouad Bouchoucha uitgenodigd om de thema’s van ‘vergankelijkheid’ en ‘tijdelijkheid’ te verbeelden, een must-see!

Nacional

nacional
Een mooie Amsterdamse hotspot met een Frans tintje, veel meer heb ik in het weekend niet nodig. Nacional is het nieuwe restaurant van Casper Reinders, met een prachtig interieur, heerlijk eten en internationale allure. Als je er in het weekend of ‘s avonds heen wilt raad ik wel aan om even te reserveren, want de brasserie is een groot succes en zeker de moeite waard!

Spektakel X

spektakelx
Circus Treurdier is een jong muziektheatergezelschap dat uit individuele makers bestaat. Samen ontwikkelen en produceren ze hun eigen theater, muziek, en filmproducties en Spektakel X is daar één van de resultaten van. Een voorstelling over de invloed van de media op onze maatschappij; over hoe de wereld aan sensatiezucht ten onder kan gaan. Interessant, maar vooral erg vermakelijk!

De pizzaclub

pizzaclub
Wie houdt er niet van een goede verse pizza? Dat dachten ze bij Trouw dus ook. Om hun laatste zomer te vieren, openen ze deze hele zomer elke zondag hun terras en serveren ze er, in samenwerking met WOOD Pizza, 4 verschillende pizza’s. Het idee van WOOD is dat je niet teveel moet sleutelen aan iets wat al klopt; pizza zoals de Italianen het ooit bedacht hebben dus. Lekker!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte