Weekendtips

Weekendtips week 41

09/10/2014

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

L’Étoile


L’étoile van Emmanuel Chabrier is de opera op zijn best, geweldige muziek met een flinke dosis zwarte humor. Het verhaal gaat over koning Ouf, op zijn verjaardag steevast iemand spietsen wegens majesteitsschennis, voor zijn eigen plezier en dat van het volk. Dit jaar lijkt de respectloze marskramer Lazuli het slachtoffer te worden nadat hij de koning een oorvijg heeft gegeven. Maar de hofastroloog waarschuwt Ouf: zijn ster is zo sterk verbonden met die van Lazuli dat hij eveneens zal sterven. Dit zorgt voor spannende wendingen in het verhaal. Een must-see!

Pekmarkt

pekmarkt
Deze zaterdag is het feest in Noord, want dan is de ‘officiële opening’ van de Pekmarkt! Er is vermaak voor jong & oud. Muziek, goed eten, duizend-en-een koopjes, kunst, dans, poppenkast, theater, koud bier en nog veel meer, maar deze dag is vooral bedoeld om jou kennis te laten maken met de Pekmarkt. Wie zijn de ondernemers die daar iedere woensdag, vrijdag en zaterdag hun goeds aan de man brengen? En voor welke bijzondere producten kun je er terecht? Een tof nieuw initiatief en ga ik zeker een keertje kijken!

NSMBL festival

nsmbl-festival
Dit weekend is de allereerste editie van het NSMBL indoor festival: NSMBL Night Bazaar. Hét feest waar je met je vriendinnen bij moet zijn. De avond staat geheel in het teken van shoppen, de leukste workshops, de mooiste give-aways, styling cursussen, een te gekke bioscoop, de leukste muziek en natuurlijk een hele hoop inspiratie. De mooiste merken zullen deze avond spectaculaire koopjes aanbieden zodat je met de leukste producten weer naar huis kunt. Een gezellig evenement waar je zeker weten bij moet zijn!

De Pizzaclub

pizzaclub
We schreven er al eerder over, maar deze zondag is het weer zo ver: de Pizza club in Trouw! Want wie houdt er niet van een goede verse pizza? Ze serveren, in samenwerking met WOOD Pizza, 4 verschillende pizza’s. Het idee van WOOD is dat je niet teveel moet sleutelen aan iets wat al klopt; pizza zoals de Italianen het ooit bedacht hebben dus. Lekker!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte