tips

Weekendtips week 39

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Creative Mornings

creative-mornings
Begin je weekend morgenvroeg alvast een beetje bij de september editie van Creative Mornings. Het thema is ‘Color is the new black’, en het zal gaan over de rol van kleur in digitaal design en welke invloed dat heeft op ons. Van half 9 tot 10 kun je dus in het Volkshotel terecht voor een ochtend 2.0, vol inspiratie.

The Old, The Young and The Sea


In de Melkweg kun je aankomende vrijdag de film ‘The Old, The Young & The Sea‘ zien, waarin je mee genomen wordt op een avontuurlijke roadtrip langs de Atlantische kust van Frankrijk, Spanje en Portugal. De film geeft een levendig beeld van de Europese postmoderne kustcultuur, die erg beïnvloed is door de hippie idealen van de jaren ’60, de moderne surf industrie en de sterke band van kustbewoners met de natuur. Je ziet een wereld van culturele diversiteit, verrassende ontmoetingen en een zoektocht naar de ziel van het surfen en reizen. Leve het vakantiegevoel! (En mocht je hierna zin hebben in meer, op zaterdag organiseert het Kriterion ‘I am Surf’: een dag vol surf-gerelateerde films!

Discobowlen

disco-bowlen-knijn
Oke, niet schrikken. Discobowlen hoeft niet suf te zijn, maar is juist een super toffe afwisseling van je normale vrijdagavondprogramma. In het nostalgische bowlingcentrum Knijn organiseren ze vrijdagavond namelijk een hartstikke leuke discobowl avond, inclusief bijpassend decor en kekke hits!

BE invited

beethovenstraat
Deze zaterdag gooien de ondernemers in de Beethovenstraat hun deuren wagenwijd open. Iedereen is welkom voor een middag proeven, ruiken, voelen, zien en beleven. Je kunt in the spotlight staan in een fotobus, je ogen uitkijken bij een goudsmid, je lippen aflikken bij een sushichef, je van alles laten wijsmaken in de boekhandel, even uitrusten op de beethovenbank en nog veel meer! BE invited smaakt zo niet alleen naar meer, het biédt ook meer: iedere klant die deze zaterdag iets koopt in de Beethovenstraat ontvangt ook nog eens een super toffe goodiebag zolang de voorraad strekt! Leuk initiatief!

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte