Weekendtips

Weekendtips week 40

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Vis&Seizoenfestival

vis&seizoen festival
Dit weekend is het zo ver; het Vis&Seizoen festival! In de Markthal van het Foodcentre in Amsterdam-West zullen er verschillende sterrenchefs jou visje bereiden en daarmee steun je gelijk de Voedselbank Amsterdam. Het doel van het Vis & Seizoen Festival is om elk gezin dat is aangesloten bij De Voedselbank Amsterdam (dat gaat om 1723 gezinnen!) een jaar lang te voorzien van 1 pak rijst of pasta per week. Dus combineer dit weekend het eten van heerlijke gerechten en met het steunen een goed doel!

Driving North

driving-north
Vanaf dit weekend vind op de NDSMwerf ‘Driving North‘ plaats. Een ouderwetse openluchtbioscoop: een groot scherm op een groot terrein onder de hemel in de buitenlucht met voldoende ruimte voor 80 auto’s per avond. Denk aan suikerspinnen, hotdogs, schuimende sponzen en emmertjes met klotsend water, glimmende velgen en schroom, een charmante serveerster en beslagen ruiten. Kleine auto’s staan vooraan, de grotere erachter. Je stemt je radio af op de juiste frequentie, voeten op het dashboard en dan begint de film! Wauw!

IJhallen

ijhallen
Dit weekend is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte