Weekendtips

Weekendtips week 45

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Festifall

festifall
Wat doe je als blijkt dat je carrière maken minder belangrijk vindt dan je dacht? Als bepaalde vriendschappen meer voelen als een verplichting dan een verlichting? Of als je merkt dat je meer bezig bent met wat je niet doet dan wat je wel doet? (Terwijl je weet dat wat je allemaal wílt doen eigenlijk niet realistisch is). Hoe vind jij hierin jouw weg? Tijdens A MAZE | FESTIFALL ga je al wipwappend en hoelahoepend op zoek naar balans. Let’s go.

Howard Greenberg Collection

HOWARD_GREENBERG_CHARLES_EBBETS
Na groot succes in Lausanne, Parijs en Boedapest presenteert het Joods Historisch Museum de tentoonstelling Masterpieces from the Howard Greenberg Collection. Zo’n honderdvijftig foto’s uit de privéverzameling van de New Yorkse galeriehouder Howard Greenberg zullen te zien zijn. Het gaat om een collectie met iconen van beroemde fotografen als Henri Cartier-Bresson, Edward Steichen, Robert Frank, Walker Evans en Dorothea Lange, maar ook met topstukken van minder bekende fotografen als Consuelo Kanaga en Jerome Liebling. Een must-see!

Another great year for fishing

brakkegrond
Hoe leef je ‘in het nu’ in een wereld met een zapfunctie die je elke seconde probeert af te leiden? Hoe blijf je ‘gewoon jezelf’ als alles om je heen schreeuwt dat het nog beter, sneller en mooier kan? Bij de Brakke Grond gaan ze dit weekend op zoek naar de nooduitgang. Samen met een keur aan spindoctors, psychiaters, journalisten en filosofen zullen theatermaker Tom Struyf en danseres Nelle Hens ontdekken hoe je een ‘normaal’ leven moet leiden in een omgeving die meer van ons vraagt dan ooit tevoren. Tof!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte