Weekendtips

Weekendtips week 37

weekendtips-amsterdam-week-7

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Fringe Festival

fringe-festival
Dit weekend is het laatste weekend van het Amsterdam Fringe Festival, een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival. Een soort ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Door middel van een open inschrijving wil de fringe de grote diversiteit rondom het gevestigde theater zichtbaar maken, talent en experiment stimuleren en een platform creëren waarbinnen het publiek kennis kan maken met meerdere (muziek)theaterstukken, live art en performances die zich buiten het gevestigde theatercircuit bevinden. Leuk dus als je toe bent aan iets anders en jezelf graag laat verrassen.

KriteriOn/Off

kriterion:off
Na de twee voorgaande edities, in Roest en Doka, zoeken ze bij KriteriOn/Off wederom de grenzen van de filmbeleving op – natuurlijk op een nieuwe locatie en met een andere sfeer. In samenwerking met hun zusterbedrijf Tankstation Kriterion creëren ze deze zaterdag een heuse drive-in cinema bij Magnetico! In de stijl van het afgelegen Zeeburgereiland, met een duister tintje. Je kunt een lekker drive-in menu bestellen en old school racespelletjes spelen, en zowel voor als na de film is er muziek om op te dansen. Super tof!

Frank Festival

frank-festival
Op 13 september viert Frank feest in het magische Park Frankendael. Een klein en fijn festival met supergetalenteerde Amsterdamse artiesten en goed eten. Je koopt een kaartje vanaf 5 euro en verder bepaal je zelf wat jij direct doneert aan de artiesten, terwijl je je tussen de bomen en het struikgewas in nazomerse sferen waant. Je kunt er genieten van lekkere muziek, inspirerende creatievelingen en eten én drinken van plaatselijke vakmannen. Erg leuk en weer eens wat anders!

Tomatengevecht

tomatengevecht-amsterdam
Als een soort protest tegen de Russische boycot op Europees groente en fruit organiseren vier jonge Amsterdamse ondernemers deze zondag een massaal tomatengevecht op de Dam. Het idee van het tomatengevecht is afgeleid van het populaire Spaanse La Tomatina in Buñol en de ludieke actie is ook nog eens super verantwoord. Zo hoef je niet bang te zijn voor voedselverspilling: het gaat alleen om voor consumptie afgekeurde tomaten en het pulp dat na het gevecht overblijft wordt naar een vergister gebracht. Hierna wordt het samen met mest in een biogasinstallatie omgezet tot groene energie. Tof!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte