Weekendtips

Weekendtips week 47

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam-Light-Festival
Misschien is het je al opgevallen, maar de komende vijftig dagen is de Amsterdamse binnenstad het decor voor Amsterdam Light Festival. Dat betekent dat in de stad verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien zijn van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Imagine Limited Edition


Een jaar tussen twee festivals is veel te lang, zo vinden ze bij Imagine. Daarom is er dit jaar voor het eerst een winterse editie van hét festival voor de fantastische film. Deze zaterdag pakt het festival onder de titel Imagine Limited Edition uit met zeven recente en klassieke films, met onder andere de Nieuw-Zeelandse mockumentary What We Do In the Shadows, de Noorse thriller comedy In Order of Disappearance en een eenmalige vertoning van de op 4K gerestaureerd versie van Tobe Hoopers horrorklassieker The Texas Chainsaw Massacre.

Pekmarkt

pekmarkt
We schreven eerder al een keertje over de opening van de Pek markt, maar vergeet niet dat deze toffe markt ieder weekend gewoon plaatsvind! Super leuk voor duizend-en-één koopjes, bijzondere producten en verse boodschappen.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte