Weekendtips

Weekendtips week 17

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Omdat het dit weekend natuurlijk koningsdag is en ik me goed voor kan stellen dat je de drukte wilt ontvluchten, deze week een aangepaste selectie weekendtips.

Creative Mornings

creative-mornings
Een vroege weekendtip: de creative mornings in Pakhuis de Zwijger, een serie ontbijt-lezingen met bekende creatieven. Deze vrijdag om 08.30 met Jona Rotting en Arjan Benning. Doe ’s ochtends voor je werkdag nog even wat inspiratie op en ga vol frisse energie het weekend in!

Ray-Ban Expositie

Foto_EYE
Ray-Ban organiseert in EYE de tijdelijke tentoonstelling ‘Ray-Ban: The Story of a Legend’, die van 23 april tot en met 5 mei gratis te bezoeken is in de IJ-lounge. In het prille begin was Ray-Ban natuurlijk de bril van de piloten, maar gaandeweg werd het merk, samen met de jonge generatie van de jaren 50 en 60, steeds rebelser. Je ziet in de tentoonstelling dat de jaren 80 hét decennium van Ray-Ban waren, waarin het model de Wayfarer een van de populairste modeaccessoires werd. De film Top Gun zorgde er bijvoorbeeld voor dat de verkoop van de Aviator met maar liefst 40 procent steeg. Interessant en heel vermakelijk, deze tentoonstelling.

Metropolitan Opera

Così fan tutte
De Metropolitan Opera vertoont op zaterdag 26 april Mozarts opera Così fan tutte in bioscopen in de hele wereld, waaronder in Nederland. Het is voor het eerst dat Così fan tutte is opgenomen in de populaire Live in HD-serie van de Metropolitan Opera en het operahuis uit New York belooft een “gelikte productie” van Mozarts komedie over twee vrienden die de trouw van hun verloofden op de proef stellen. De opera wordt uitgezonden in veel Pathé bioscopen, maar in Amsterdam (vanwege Koningsdag) niet in het Tuschinski.

Ga jij dit weekend Koningsdag vieren? Of heb je andere plannen?

Sabine de Witte