Weekendtips

Weekendtips week 24

Wat is er dit weekend te doen in en om Amsterdam? Wat is er nieuw, waar moet je eten, drinken, dansen of cultureel doen?

Het Grote Verjaardagsfeestje: 5 jaar ROEST

5 jaar roest feest
Roest is een begrip in Amsterdam, voor fijne feestjes, om aan te meren met je bootje en wat te eten of gewoon om te chillen met je voeten in het zand. Inmiddels bestaat Roest al 5 jaar en dat moet gevierd. Vandaag, vanaf 14.00 tot in de vroege zaterdagochtend kun je er feesten, naar de AVONDMARKT etc. Tickets koop je hier.

Wanneer: vrijdag 17 juni vanaf 14.00
Waar?: Jacob Pontiusplaats Amsterdam
Kosten?: €8,74

World Cup Horse Boarding

world cup horseboarding
De beste ideeën zijn soms de meest onverwachte en dit geldt zeker voor horse boarding! Het idee voor World Cup Horse Boarding is in 2015 ontstaan toen het team van A-dam Underwear een commercial opnam, waarin een man in zijn boxers achter een paard aan het wakeboarden was. De ruiter, het paard en het A-dam team waren zó enthousiast over het shot, dat ze besloten het groots aan te pakken, en het eerste wereldkampioenschap Horse Boarding te organiseren. Aanstaande zaterdag, 18 juni, wordt de tweede editie van World Cup Horse Boarding op IJmuiden strand georganiseerd. Deze cross-over tussen ruitersport en wakeboarden brengt dit jaar meer paarden, meer boarders, een groter parcours en een overload aan ongekend spektakel.

Een selectie van wereld-top wakeboarders, zoals Michael Timmers en Rocco van Straten zullen in de branding van de Noordzee hun nieuwste stunts laten zien. De snelste en sterkste paarden worden van stal gehaald om de wakeboarders op een buitengewoon hoge snelheid te krijgen. Grindbalken en kickers zorgen voor extra hoogtepunten.

Het initiatief voor World Cup Horse Boarding is in 2015 ontstaan toen het team van A-dam Underwear een commercial opnam, waarin een man in zijn boxers achter een paard aan het wakeboarden was. De ruiter, het paard en het A-dam team waren zó enthousiast over het shot, dat ze besloten het groots aan te pakken, en het eerste wereldkampioenschap Horse Boarding te organiseren.

Wanneer?: zaterdag 18 juni
Start wedstrijd: 15:00 uur

Waar?: Beach Inn IJmuiden
Adres: Kennemerstrand 800, 1976 GA IJmuiden

World Press Photo & Streets of the World

world-press-foto
Uiteraard gaat ook dit jaar de World Press Photo tentoonstelling Amsterdam niet voorbij en is deze wederom te vinden in de Net als voorgaande jaren is De Nieuwe Kerk tentoonstelling. De tentoonstelling laat de indrukwekkende inzendingen zien van de 41 winnaars uit 21 landen. De winnaar van deze editie is Hope for a New Life by Warren Richardson (Australië)

streets-of-the-world
Nieuw dit jaar is het project Streets of the World, welke te zien is is naast de World Press Photo tentoonstelling. Fotograaf Jeroen Swolfs reisde de afgelopen 7 jaar naar ongeveer elk land ter wereld om daar het aller daagse leven vast te leggen. Zijn foto’s worden weergegeven op grote installatie en laten een wereld zien waar de overeenkomsten vele malen groter zijn dan de verschillen.

Wanneer?: elke dag tussen 10.00 en 18.00 uur
Waar?: De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam
Kosten: €10

Helmut Newton – A Retrospective

helmut-newton-a-retrospective
Een persoonlijke favoriet, Helmut Newton! Vanaf 17 juni 2016 staat Foam volledig in het teken van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s – variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken – en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht te zien.

Ik mocht al een kijkje nemen en de tentoonstelling is op zijn minst indrukwekkend te noemen! Veel werken, bekend en minder bekend, zorgen dat je na afloop absoluut meer weet over deze meester fotograaf. Ook interessant voor mensen die al bekend zijn met zijn werk.

Wanneer?: Vanaf 17 juni dagelijks tussen 9.00 en 18.00 uur en op donderdag en vrijdag zelfs tot 21.00 uur
Waar?: Foam, Keizersgracht 609
Kosten: €10

Sabine de Witte