Weekendtips

Weekendtips week 43: 27, 28 & 29 oktober

27/10/2017
weekendtips hotelnacht

Dit weekend kun je je al je Valifest en carnavals outfits met een gerust hart uit de kast trekken, want de stad staat bol van de Halloweenfeestjes. Maar natuurlijk is er meer dan alleen maar vampiertanden en nepbloed, er zijn ook fototentoonstellingen en karaoke. Waar precies vertel ik je graag!

Sound Bites – the Halloween edition, Mama Makan

Nog maar net bekomen van ADE of het is alweer Halloween. In dit extra lange weekend (want wintertijd!) kun je naar genoeg griezelige en spooky feestje. Speciaal voor deze feestdag komt Soundbites in Mama Makan met de Halloween Edition. Vrijdag 27 oktober vanaf 18:00 staat de bar van je favoriete Indonesische restaurant in Oost in het teken van creepy cocktails en bloody bites. Een live band zal de eerste schrik van je wegnemen, waarna DJ Raphaella ervoor zorgt dat er gedanst kan worden.

Waar?: Mama Makan,
Wanneer?: vrijdag 27 oktober vanaf 18.00 uur

Brainwash festival

Belangrijke denkers uit binnen- en buitenland zetten eeuwenoude kennis in om nieuwe vragen te begrijpen en verrassende eigentijdse perspectieven te bieden. Schrijvers, kunstenaars, filosofen, theatermakers en wetenschappers bieden ideeën over een betere toekomst, en in een ontspannen sfeer wordt er nagedacht over de grootste vragen van nu. Brainwash geeft geen hapklare antwoorden, maar verheldert vragen, stelt vooroordelen op de proef en biedt verrijkende ideeën voor het alledaagse leven.

De aankomende editie van Brainwash Festival bestaat uit meer dan 100 programma’s en vindt plaats op 28 oktober. Het festival vindt verspreid over Amsterdam plaats in De Brakke Grond, Nationale Opera & Ballet, Frascati, Compagnietheater, de Waalse Kerk, Zuiderkerk, Perdu en de Agnietenkapel. In aanloop naar het festival vinden er vanaf 21 oktober verschillende aparte programma’s plaats.

Waar?: diverse locaties in Amsterdam
Wanneer?: nog t/m 28 oktober

The Pelican Studio high-end stocksale

https://www.instagram.com/p/BarBZzEHC_A/?taken-by=thepelicanstudio

Een sample sale, wie houdt er niet van? En dan al helemaal als een van de mooiste stores in Amsterdam er een geeft! The Pelican Store op de Raadhuisstraat verhuist de stock voor een dag naar de Laurierstraat voor een heuse high-end stocksale. Met merken als Anecdote en MM6 en korting tot maar liefst 80% lijkt mij dit de uitgelezen kans om de wintergarderobe aan te vullen.

Waar?: The Pelican Studio, Laurierstraat 29, Amsterdam
Wanneer?: zondag 29 oktober van 12.00 tot 19.00 uur

Pure Markt – Park Frankendael

De opbouw is begonnen in het Amsterdamse Bos. 11 uur staan we klaar. Tot zo!

A post shared by Pure Markt (@puremarkt) on

Op deze reizende markt vind je meer dan 90 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food. Haal je boodschappen voor thuis, kom lekker picknicken op het grasveld of proeven op het gezellige terrassen met live muziek. De kleintjes kunnen terecht in de speeltuin of een rondje zweven in de leukste zweefmolen van Nederland.

Frankendael is Amsterdams enige overgebleven 17e-eeuwse buitenplaats. Het romantische park heeft twee historische tuinen -een stijltuin en een landschapstuin-maar ook een zonneweide en moeras. Centraal in het park staat het imposante Huize Frankendael waar regelmatig culturele evenementen worden georganiseerd. In het park bevinden zich ook de restaurants Merkelbach (in het voormalige koetshuis) en De Kas (in een kweekkas uit 1926). Je vindt Park Frankendael in het gezellige Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost.

Waar?: Park Frankendael, Amsterdam
Wanneer?: zondag 29 oktober van 11.00 tot 17.00 uur

Bo Nam X The Aiscream Karaoke Show

Twee dingen die alleen maar samen kunnen: goed eten en drinken karaoke. En dat kan allemaal morgenavond bij Bo Nam. Dus even Beyonce oefenen onder de douche, Drake tijdens het stofzuigen en een beetje moed indrinken tijdens het diner en GO!

Waar?: Bo Nam, Lange Leidsedwarsstraat 53-59, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 28 oktober van 22.00 tot 02.00 uur

Stranger Things Season 2 Marathon, Kopstootbar

Stranger Things is terug! Geheel toepasselijk staat seizoen 2 van deze serie met briljante 80ties vibe dit aankomende Halloween weekend online. En omdat binge watchen sowieso al te gek is hebben de mannen en vrouwen van de Kopstootbar er een heus event van gemaakt. Dus aankomende zondag jogging pak aan, biertjes bestellen aan de bar en GO!

Waar?: Kopstootbar, Marnixstraat 429, Amsterdam
Wanneer?: zondag 29 oktober vanaf 17.00 uur

Portraits Exhibition By Casper Faassen, XBank

In de concept store Xbank in het W hotel is vanaf deze week de fototentoonstelling te zien van Casper Faassen. Samen met Kahmann Gallery presenteert Xbank deze tentoonstelling met foto’s geinspireerd op de meest bekende meester van Nederland: Rembrandt van Rijn.

Afgelopen lente kreeg Casper de kans om tijdelijk te werken in de 17de eeuwse studio van Jacob van Swanenburg waar de toen 15 jarige Rembrandt zijn eerste schilderlessen kreeg. De studio bleek een enorme bron van inspiratie voor Van Faassen, die, toen hij zelf een kind was, een passie ontwikkelde voor het bezoeken van de meesterwerken van Van Rijn. Die geest heeft hij geprobeerd te vatten in deze bijzondere tentoonstelling met portretten. Iets wat Rembrandt tot in detail beheerste. Erg bijzonder!

Waar?:XBank,
Wanneer?: nog t/m 8 januari 2018

Sabine de Witte