tips

Weekendtips week 2

ZZin om er op uit te gaan dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van je bank af en trek er op uit! Dit valt er te beleven in Amsterdam.

Zaterdag

Rond de feestdagen waren ze gesloten, maar sinds deze week zijn ze weer open: Restaurant BAK. Perfect voor een bezoekje op zaterdagavond, met een gezellige drukte, zelfbedachte recepten en heerlijke cocktails. De gerechten op de kaart zijn gemaakt van biologische en veelal lokale ingrediënten, dus het past helemaal bij de goede voornemens van januari!

x
Voor wie echt wil dansen heeft Paradiso een nieuwe clubnight: Paradisolo, met op elke avond één dj die centraal staat. De ster van de avond brengt zijn of haar eigen muziek, eigen sfeer en eigen favoriete dj´s mee en de allereerste editie is voor the Organ Grinder!

Zondag

Fotograaf Rob Hornstra geeft in het NRC café een lezing over zijn projecten Communism & Cowgirls, 101 Billionaires en The Sochi Project. De lezing sluit aan op een tentoonstelling in huis Marseille en wordt super interessant. Rob Hornstra is namelijk vooral bekend van zijn langlopende projecten waarin hij verhalen wil vertellen en vooroordelen wil ontkrachten, dus dat is geeft weer andere inzichten over Rusland.

Liever naar iets minder controversieels op je rustige zondag? Iedere maand presenteert het Amsterdam Songwriters Guild bij Quartier Putain een singer/songwriter en deze zondag is dat Dear John. Heerlijk ontspannen wegdromen met een kop thee en live muziek, perfect voor de zondagmiddag!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte