Hotel Highlight

Weekendtrip naar Blooming, Bergen aan Zee

Perfect zonlicht op de hotelkamer van Blooming

Een herfstweekend in hotel Blooming

Recentelijk mocht ik weer een weekend weg. Dit keer “gewoon” in eigen land, want zeg nou zelf, Nederland is stiekem gewoon hartstikke mooi! Hotel Blooming in Bergen aan Zee ontving mij in ieder geval met open armen.

Sabine is hier een aantal jaar geleden geweest en was ontzettend enthousiast dus ik had hoge verwachtingen. En o ja, een nieuwe hobby. Van huisfotograaf Rik leende ik een analoge, spiegelreflexcamera, want ik wil analoog gaan “schieten”.
Met een camera en een spoedcursus toog ik naar Bergen. Het resultaat? Nou, laat ik het zo zeggen, de helft kon direct de kliko in, de andere helft vond ik stiekem best heel mooi.

Hotel Blooming

Het hotel ligt een beetje verscholen in de bossen van Bergen aan Zee. Nu met deze herfstvibes heerlijk voor een wandeling, maar met mooi weer ook op korte afstand van het strand waar in de zomermaanden Blooming een strandtent heeft. Dat zomerse weer moest ik er even bij denken, het was een echt herfst weekend, maar dat is geen straf bij Blooming; je kan er prima cocoonen. Er zijn, naast een hoop fijne hoekjes waar je jezelf prima kan verstoppen met een boek (of Ipad), ook een zwembad met jacuzzi en sauna.

Toch naar buiten voor een herfstwandeling of fietstocht? Dat kan. Bij de receptie zijn er fijne fietsen te huur en voor de mini-hotelgasten is er een heuse wand met rode regenlaarsjes beschikbaar. In de zomer worden deze dan weer omgeruild voor slippertjes en strandspeeltjes. Details om van te glimlachen. Sowieso is Blooming ingesteld op jong en oud. Er is bijvoorbeeld bij de ontbijtzaal een aparte kinderspeelhoek zodat je in alle rust van je ontbijt kan genieten. Over het ontbijt gesproken…. Dat was een waar feest! Verse broodjes, sapjes, biologische thee en vooral ook door de chef bereidde eitjes naar wens en wafels. Loved it!

Bergen aan Zee in de Herfst

Klaar met cocoonen? Bergen aan Zee een verrassend leuk plaatsje! Zeker een ochtend winkelen waard en vergeet dan vooral wijnhandel De Gouden Ton niet! Ik proefde daar op het geweldige tijdstip van 12.30 uur ’s middags al de lekkerste wijnen.

G/T cocktails

Diner bij het Hof

Sabayon in wording

Keukengerei

Onderdeel van Blooming is onder andere ook het Hof. Een prachtig landhuis midden in de bossen op een kleine 10 minuten van Blooming. Dit landhuis is een locatie die o.a. afgehuurd kan worden voor een besloten diner of feest. Wij kregen hier ons 4-gangen diner bereid door de chef van Blooming en dat was perfect! We begonnen met een kleine oesterworkshop, gevolgd door coquilles met foie gras. (lievelings!) Als hoofdgerecht hert en hazenpeper waar ik als verrassing de hagelkogeltjes nog uit kon vissen, ECHT wild dus! Tot slot het dessert wat zelf gemaakt mocht worden. Veel complimenten voor het engelen geduld van de chef, want aan mij is geen sabayonkoningin verloren gegaan… Uiteindelijk vertrouw ik het nog steeds niet en vermoed ik dat de chefs stiekem zelf in de keuken een nieuwe sabayon hebben gemaakt, maar veel liefde en dank voor het niet verklappen van dat geheim.

De perfect gedekte tafel in het Hof

Moestuin

Bij het Hof is ook een enorme moestuin waar zoveel mogelijk groente, fruit, graan en eetbare bloemen zelf worden gekweekt. Blooming en daarmee ook het Hof hebben als doelstelling zo groen en biologisch mogelijk te opereren. De moestuin is daar een groot onderdeel van. Verder wordt er waar mogelijk gebruikt gemaakt van streekproducten. Groen zonder de groen-hype, maar juist een beetje in stilte, omdat de directie er van overtuigd is dat ” dit gewoon hoort”.

Bloemen in de moestuin van het Hof

De moestuin van het Hof

De kippen en de haan bij het Hof

En dan nog de fotografie….

Het was echt een enorme uitdaging om ouderwets analoog te schieten, maar ook zo leuk! Je bent weer eens echt aan het kijken naar wat je wil vastleggen en op zoek naar het juiste licht en de het juiste beeld. Een uitdaging, maar zeker voor herhaling vatbaar. Ik hoor graag tips, tricks en jullie (opbouwende..) kritiek.

Geschoten met een Pentax ME, Kodak Tri-X film 400 iso (gepusht naar 1600 ISO)

Sabine de Witte