Weekendtips

Weekentips week 18

01/05/2014

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Nachtdieren

nachtdieren
De spetterende vaste vrijdagavond van het Odeon is ook deze week weer een bezoekje waard. Iedere vrijdag vindt er een soort mini-festival plaats in de huiskamersfeer van het gebouw. Muzikanten, Dj’s, cocktails je vind het allemaal tijdens Nachtdieren op vrijdagavond!

Amsterdam Coffee Festival

koffie-festival
Zelf ben ik helemaal geen koffie drinker, maar de meeste mensen in mijn omgeving zijn helemaal gek van de warme zwarte drank. In Amsterdam duiken dan ook steeds meer leuke koffietentjes op en dit weekend kun je zelfs een heus koffie-festival bezoeken op de NDSM-werf in Amsterdam. Op zaterdag en zondag kun je er terecht voor heerlijke verse koffie, een perfect middaguitje!

Dutch Doubles


Dit weekend is de voorstelling Dutch Doubles meer dan een bezoekje waard. Het Nationale Ballet brengt namelijk vier wereldpremières uit waarbij choreografen samenwerken met wereldberoemde Nederlandse kunstenaars: harpist Remy van Kesteren, modeontwerpers Viktor&Rolf, fotografe Rineke Dijkstra en beeldend kunstenaar Krijn de Koning. In Dutch Doubles dagen choreografen, dansers en kunstenaars uit allerlei disciplines elkaar uit het beste van zichzelf te laten zien. Adembenemend, zoals alleen ballet dat kan zijn.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte