Weekendtips

Weekentips week 37: 15, 16 & 17 september

weekendtips pride

Daar was ik weer! Terug uit Tokyo met een stapel nieuwe weekendtips! Gelukkig is het cultuur seizoen weer begonnen en is er genoeg te beleven. Maar ook de bierliefhebber (aint we all?) en de vintage lover komen aan hun trekken, wees gerust!

Amsterdam Fringe Festival

Vanavond je laatste kans voor Last Supper! Kom #loungen in de @supperclub_ams en aanschouw dit spektakel!

A post shared by Amsterdam Fringe Festival (@amsterdamfringe) on

Dit weekend is het laatste weekend van theaterfestival Amsterdam Frige. Dit festival toont 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Er wordt een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten gepresenteerd en is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

Je kan echt de meest uiteenlopende voorstellingen bekijken op het gebied van theater, dans en toneel. Zo kun je bijvoorbeeld naar DON’T WORRY BE YONCÉ, een voorstelling in theater de Brakke Grond over heldin Beyoncé en een stappenplan over hoe je jezelf kan transformeren in deze female super hero. Klinkt spannend, want wie wil dat nou niet?!

Waar?: meer dan 30 locaties in Amsterdam, bekijk de website voor meer informatie.
Wanneer?: nog t/m zondag 17 september

Tentoonstelling Damage Control

Graphic Design department at Artis #damagecontrol #artis #rietveldacademie #graphicdesign

A post shared by Gerrit Rietveld Academie (@rietveldacademie) on

Klimaatverandering, een actueel onderwerp met de nodige natuurrampen van de afgelopen tijd die allemaal een direct gevolg van klimaatverandering lijken. In september hebben 58 studenten grafische vormgeving van de Gerrit Rietveld Academie in het ARTIS-Aquarium een week lang werk gemaakt over klimaatverandering. De studenten hebben zich ingeleefd in het jaar 2393. Vanuit dit toekomstperspectief reflecteerden ze op onze huidige tijd en de grootschalige gevolgen van klimaatverandering: van massamigraties tot de ontwikkeling van een CO2-opnemende schimmel.

De studenten hebben gewerkt met de ARTIS-collectie en het ARTIS-publiek als bronmateriaal. Het resultaat is een tentoonstelling waarin feiten, geschiedenis en speculatie samenkomen. Damage control schetst in vijf thema’s een levendig beeld van het klimaatprobleem en de ingrijpende veranderingen waar wij voor staan als we niet snel handelen. Iets waar we eigenlijk allemaal eens iets meer bij stil zouden moeten staan.

Waar?: Het Artis Aquarium
Wanneer?: de opening is 16 september, van 19.00 tot 21.30 uur

BierWest

Bier, altijd goed in het weekend dacht ik zo! En speciaal voor alle speciaalbier liefhebbers is er weer een nieuwe editie van BierWest. Na twee zeer fijne BierWest edities is het dit jaar namelijk alweer tijd voor de derde. En daar heb ik veel zin in! Wederom zal het prachtige stukje van Rembrandtpark aan het water omgetoverd worden tot een bier, eet én dans paradijs.

Dit jaar met een heuse VRIJ-MI-BIER Editie op de vrijdag, het perfecte excuus om na werk, met al je collega’s (of misschien juist niet) lekker te bieren en het weekend goed te beginnen! Het wordt anders kleiner, knusser en uniek!

Dan is er uiteraard de zaterdag zoals je hem kent, 18 jaar ouder only, kinderen en baby’s blijven thuis en de handen gaan de lucht in. Daarentegen op de zondag mogen de koters wel weer mee en sluit je je weekend relaxed liggend in het gras af.

De lekkerste afsluiting van de zomer, mocht de zon zich nog laten zien…

Waar?: Rembrandtpark, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 15 t/m zondag 17 september

IJhallen rommelmarkt

The best deals, only at the #IJhallen ? @joejoestamstam

A post shared by IJ-Hallen (@ijhallen) on

Altijd heerlijk voor het weekend, struinen langs honderden kraampjes op jacht naar die ene schat. Van bergen kleding, platen, meubels en alles er tussenin, je vindt het werkelijk allemaal op de IJhallen! Op de NDSM werf en inmiddels niet meer weg te denken als weekendactiviteit. Deze editie is de laatste buiten editie van het seizoen voordat de markt weer naar binnen verplaatst.

En na al dat struinen neerploffen bij Plekk of de IJkantine voor bijvoorbeeld de geweldige fruits de mer waar ik eerder over schreef.

Waar?: IJhallen, NDSM werf, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 16 en zondag 17 september tussen 9.00 en 16.30 uur

Sunday Brunch pop-up concept

De Sunday Brunch ligt op z’n gat in Amsterdam, maar geen paniek, daar gaan Bar Sue en Soul Food Nourriture de l’ame verandering in brengen. Hoe? Nou met een een heuse Sunday brunch pop-up!

Bar Sue en Soul Food Nourriture de l’ame organiseren namelijk deze zondag DE Sunday Brunch van Amsterdam. Deze zondag staat volledig in het teken van good food & drinks, lifestyle en goede muziek. Kan het nog beter?

Op een zondag waar niks moet en alles mag kan je de gehele dag genieten van Soul Food met een Aziatische swing. Ze nemen je mee op avontuur en gaan van gerechten zoals huisgemaakte bapao en kimchi, tot aan bloody mary’s en andere spannende cocktails.

De hele dag wordt je in de watten gelegd zodat je niks tekort komt en zal de tafel vol staan met heerlijke gerechtjes.
Naast het eten en drinken zal er ook een lifestyle corner aanwezig zijn en een artistieke vertoning van Soul Food beeldmateriaal. De goede muziek mag niet ontbreken, maar de details hierover zijn nog even geheim… En dit alles voor het hele fijne bedrag van €25,- voor de gehele brunch!

De Sunday Brunch pop-up heeft limited seats dus wees er snel bij met reserveren!

Waar?: Bar Sue, Amsterdam Oost
Wanneer?: zondag 17 september van 12.00 tot 16.00 uur

Sabine de Witte