Weekendtips

Weekentips week 38: 22, 23 & 24 september

weekendtips pride

Weekendtips voor het eerste herfstweekend van dit jaar! En dat met weersvoorspellingen die juist vragen om factor 50. Plekken waar je prima in de zon kan zitten zocht ik voor je uit, maar er is uiteraard meer.

Ambacht in beeld Festival

Dit weekend staan de Foodhallen in Amsterdam in het teken van ambacht. Op het Ambacht in Beeld festival is ruimte voor beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, performances en masterclasses is het Ambacht in Beeld Festival hét festival over ambacht. Het festival richt zich expliciet op topambachten, vakmanschap en meesterschap.

In De Hallen is er met onder andere de Foodhallen en de Passage alle ruimte voor het uitgebreide programma van het festival. In De Passage is een ambachtelijke happening met demonstraties, toegankelijke workshops en performances van kunstenaars die zich door ambacht lieten beïnvloeden. Voor gevorderde studenten en professionals zijn er masterclasses door internationale meesters.

Een van de workshop die je kunt volgen is een masterclass met mixologist Ektoras Binikos in De Foodhallen.
Deze cocktail hero Ektoras Binikos uit New York maakt verfijnde cocktails bij 3-sterrenrestaurants Auereole , Oceana en het vernieuwde Michael’s New York. Aankomend weekend komt hij speciaal uit New York om zijn ambachtelijke mix-kunsten in een masterclass te delen met 12 cocktailliefhebbers. Je leert de succesformules van zijn drankjes en het belang van de juiste tools en ingrediënten. Via deze link reserveer je heel snel een van de tickets. Ook aan de mini cocktailshakers is gedacht. Op zaterdag en zondag krijgen mini’s tussen de 4 en 12 jaar een alcoholvrije cocktail workshop in de Gin&Tonic-bar van De Foodhallen. Uiteraard worden ze erna uitgebreid geproefd.

Waar?: Foodhallen, Amsterdam
Wanneer?:Het Ambacht in Beeld festival is zaterdag 23 en zondag 24 september tussen 11.00 en 18.00 uur, de masterclass van Ektoras begint om 13.00u.

CityZapper pop-up store Portland

Op vrijdag 15 september openden de deuren van de CityZapper Pop-Up store in Amserdam. Vijf weken
lang kun je reisgadgets en producten uit verschillende wereldsteden ontdekken. Vaak handgemaakt

door de locals met een bijzonder verhaal erachter. Natuurlijk ontbreken de te gekke producten uit Port-
land en Oregon hier niet. Wat dacht je van houten docking stations voor je iPhone en Apple Watch van

Schuttenworks uit Portland? Of thee van het gerenommeerde Smith Tea uit Portland! Je vindt het er allemaal!

Waar?:Haarlemmerdijk 41, Amsterdam
Wanneer?: Nog t/m 7 oktober

Unseen

Dit weekend vindt de 6e editie plaats van fotografiebeurs UNSEEN. Unseen is een platform voor fotografie dat het hele jaar te bezoeken is met op regelmatig een pop-up event. Het grootste event is natuurlijk by far de beurs UNSEEN. Op de beurs is er veel ruimte voor jong, fotografie talent. Naast kijken naar geweldig talent kun je ook werk kopen. Iets kleiner budget? No stress, er is ook een book market met een hebberig makend aanbod fotoboeken.

Waar?: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 22 t/m zondag 24 september

Dit moet een zondag zijn – elke zondag op het terras van de TonTon club

Zondag kent twee gezichten. We kennen allemaal de heerlijke zondag waarop we na een rustig weekend genieten van biertjes en bitterballen op een terras in de zeldzame, Amsterdamse zon. De zondagen die je al-ijsjes-etend doorbrengt in het park terwijl de grassprieten je voeten kietelen.

Maar de zondag heeft een duistere keerzijde. Dit zijn de zondagen dat je wakker wordt en je je voelt als Bambi die voor het eerst leert lopen. De zondagen die je eigenlijk wilt doorbrengen in bed, uit angst je omgeving schade toe te brengen. Gitzwarte zondagen waarop je wakker wordt met trillende handen en knikkende knieën maar je stiekem weet dat je bed deze kwalen niet gaat verhelpen.

Daarom vind je de hele zomer bij de TonTon Club een gigantisch aanbod aan Jenga varianten op het terras. Jenga XL, ronde Jenga, kleurrijke Jenga, kaartenhuizen, mikado ; zij hebben op zondagen alles wat net als jij, in kan storten. Dan voel je je misschien niet zo alleen.

Dus sleep jezelf naar de TonTon Club West, bestel een 5-kazen tosti met een koud biertje of een boozy milkshake en maak nog wat van je zondag.

Waar?: TonTon Club, Westerpark Amsterdam
Wanneer?: elke zondag vanaf 16.00 uur

Zilte Zondag bij Razmataz

Zilte Zondag! Oesters zijn binnen, vanaf 15.00 uur, wie het eerst komt wie het eerst maalt..

A post shared by Razmataz (@razmataz_amsterdam) on

Een bekend concept; oesters 1 euro met veel Muscadet en gezelligheid! Vanaf 15.00uur begint de oesterverkoop en op is op. Zeker met een mooi eerste herfstweekend voo

Waar?: Razmataz, Hugo de Grootplein, Amsterdam
Wanneer?: zondag 24 september vanaf 15.00 uur

Opening”niet meer pop-up” store Gekaapt

@goldennoodle_amsterdam maakt de coolste gouden naamkettingen ?Geef mij maar Amsterdam!

A post shared by GEKAAPT (@gekaaptamsterdam) on

Gekaapt is voor anker. Blijvend. Na een aantal jaren op volle Amsterdamse zee – van West naar Centrum, Westerpark en Oost – zijn ze terug in West. En ze gaan niet meer weg. Dus dat moet gevierd!

Graag nodigen ze jou uit te proosten op dit goede nieuws!Frisse winkel, goeie tunes, lekkere aanbiedingen. Wat let je?!

Waar?: Kinkerstraat 320, Amsterdam
Wanneer?: vanaf zaterdag 23 september

Nederlands Filmfestival Utrecht

Nog 2 nachtjes slapen… – – – – #nff2017 #nederlandsfilmfestival #filmfestival #nff #utrecht #neude #goudenkalf

A post shared by Nederlands Film Festival (@nederlands_film_festival) on

De 37e editie van het Nederlands Film Festival kan in de agenda! Van 20 t/m 29 september 2017 staat Utrecht weer 10 dagen in het teken van het beste uit de aanbod van de Nederlandse Film-, Televisie- en Interactive-wereld.

Speciale lunch bij STAN & CO

STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO Utrecht een speciaal filmmenu waar de spraakmakende steak ‘Gouden Kalf’ en drie filmische cocktails – Popcornstar Martini, Gooische Vrouwen en Soldaat van Oranje – de hoofdrol spelen. Gasten krijgen op vertoon van hun filmkaartje 2 filmcocktails voor de prijs van 1. Goede deal lijkt me zo!

Waar?: Ganzenmarkt 16A, Utrecht

Sabine de Witte