Travel

Weekendtips week 43: Het feest kan beginnen, want we blijven binnen

Pulitzer-Amsterdam-stay-over-stay-in

Ook dit weekend zijn we weer aan huis gekluisterd. Nee, nu overdrijven we. We gaan echt wel naar buiten, om pompoenen te redden bijvoorbeeld (ja echt, lees maar snel verder), maar daarna snel weer naar binnen. Bij Zoku bijvoorbeeld, of Kimpton De Witt, of Pulitzer. Of onze eigen keuken om een heerlijk drie-gangenmenu op tafel te zetten, een beetje van jezelf en een beetje van een heuse chef. Want de mini-lockdown is alleen leuk als je zelf de slingers ophangt. En wij tippen je graag hoe je dat kan doen. Fijn weekend!

Save the pumpkin!

Wat ons betreft schreeuwt er niks meer herfst dan de pompoen! Op je bord of als decoratie, wij houden van deze oranje dikzak. Jij ook? Dan wil je er vast een paar redden dit weekend. Boer Chris zit door corona namelijk met een flink overschot. Gelukkig schieten de dames van Van Maker naar Mokum te hulp en staan ze met boer Chris aanstaande zaterdag op het Valeriusplein in Oud Zuid. Tussen 11.00 en 17.00 uur verkopen ze daar pompoenpakketjes met een Flespompoen, de Muscat de Provence en de Hokaido (wie kent ze niet) voor een eerlijke prijs. Vier de herfst en save the pumpkin!

pompoen-pumpkin

Een fuif voor twee

Na het succes van Better Together presenteert Zoku het culinaire event Make Your Own Adventure. Met z’n tweeën verblijven jullie in jullie eigen Zoku Loft, waar jullie onder virtuele begeleiding van niemand minder dan chefkok Joris Bijdendijk een vier-gangenmenu bereiden. Daarnaast geniet je o.a. van een exclusieve wijnproeverij verzorgd door Grapedistrict, een – jawel – gangconcert (nieuw lievelingswoord) van de getalenteerde musici van Amsterdam Music Project en een heerlijke cocktail van Hendrick’s. Wanneer vindt dit festijn plaats? Morgen (zaterdag) al! Dus boek snel je plekje.

In elk potje past een plantje

Planten, we kunnen er geen genoeg van krijgen. En hebben. En bij een plantje hoort een potje. Deze week werd Sabine verrast met de Groenste Grachten Pot, een samenwerking tussen Plastic Whale en elho en mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse grachten. Deze mooie groene pot met marmereffect is namelijk gemaakt van flessendopjes die door Plastic Whale uit het water zijn gevist en vervolgens door elho verwerkt tot plantenpotten. Zie jij zo’n limited edition (er zijn slechts 3.100 exemplaren geproduceerd) Grachten Pot wel zitten? Je scoort hem bij bol.com en elho.

groenste-grachten-pot-plastic-whale-elho

Een winkel voor lichaam en geest

Ter ere van haar 20-jarig bestaan lanceerde Rituals deze week een holistisch winkel- en lifestyle-concept: House of Rituals. In de winkel aan het Spui huist een unieke flagshipshore waar het lichaam ontspanning ervaart, de geest tot rust kan komen en de ziel voldoening vindt (kan gewoon anno 2020). In het vier verdiepingen tellende pand bevindt zich een restaurant, een uitgebreide spa en een nieuwe lijn premium collecties en lifestyle-producten die alleen in deze winkel en online te verkrijgen zijn. Op de spa moeten we alleen nog heel even wachten, want die zal in de zomer pas open gaan, maar echt, het is er nu al heerlijk vertoeven.

house-of-rituals-mansion

Binnen blijven was nog nooit zo lekker

Trakteer jij jouw lichaam en geest liever op een nachtje uit logeren? Boek dan eens een Mini Escape bij Kimpton De Witt. Even helemaal ontspannen in een nieuwe omgeving. En je krijgt ook nog eens € 50 hotelkrediet om te spenderen bij Celia, de nieuwste hotspot van Amsterdam. Of een nachtje naar het Pulitzer? Kan ook. Daar kun je terecht voor de Stay Over, Stay In Special en blijf je heerlijk binnen inclusief €100 hotelkrediet om te besteden in Jansz., Pulitzer’s Bar, Pause of roomservice.

Kimpton DeWitt Amsterdam Hotel. Interior Design. Photography. Laure Joliet

Restaurantje spelen

Ook dit weekend kunnen we weer volop thuis restaurantje spelen. Deze keer delen we enkele high end restaurants waarmee jij kunt fine dinen aan je eigen keukentafel.
– Bij Bord’Eau kun je terecht voor een wekelijks wisselend afhaal drie-gangenmenu bereid door Michelin-ster chef Bas van Kranen (keuze uit vlees of vega). Ook voor een overheerlijke pizza draaien ze hier hun hand niet om.
– Voelen hoe het is om een echte chef te zijn? Voor het menu van RIJKS zijn de finishing touches in jouw handen. Gelukkig sta je er niet alleen voor, de virtuele begeleiding wordt verzorgd door chefkok Joris Bijdendijk (hij heeft het er maar druk mee).
– Zin in een diner met een Frans karakter met een Oosterse twist? Specifiek. Maar gelukkig kom je dan met het drie-gangenmenu van Sinne in de Pijp ruimschoots aan je trekken.
– Voor een avondje visrestaurant aan eigen keukentafel raden we Bridges aan. Zij specialiseren zich in vis en geloof ons, je wilt nooit meer anders.

Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Of ken jij nog een restaurant dat nu open is voor afhaal of bezorging? Mail het naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet zie je hem volgende week terug.

Sabine Krouwels