Weekendtips

Weekentips week 44: 2, 3, 4 november 2018 Museumnacht

weekendtips

De weekendtips van week 44 staan voor je klaar. November is altijd een apart gevalletje. De maand valt een beetje tussen wal en schip. Je komt net van ADE en Halloween vandaan en je bent je aan het verheugen op Sinterklaas, Kerst & Nieuwjaar. November is dan de maand om vol die batterij op te laden. Daarvoor staan er hier genoeg weekendtips waar je energie van krijgt.

Vrijdag 2 november| Ontspannen

Vrijdag is het moment dat je het meest toe bent aan ontspanning van de hele week. Gewerkt, gesjouwd, gezwoegd, gesport! Dat gaat allemaal over de linkerschouder. Met deze vrijdagtips laat je het allemaal achter je.

Affordable Art Fair @ De Kromhouthal

Dit weekend opent de Affordable Art Fair haar deuren van 1 tot en met 4 november in Amsterdam. Met hedendaagse kunst ‘vers van het mes’ dat ook nog betaalbaar is! Met 75 lokale, nationale en internationale galeries is er werkelijk ”something for everybody” van de duizenden kunstwerken tot maximaal € 6000 (incl BTW). Dus kom en bereid je voor om verliefd te worden en om kunst mee naar huis te nemen. Als je geen kunst wil kopen kun je ook zelf kunst maken. Met een glas rode wijn erbij natuurlijk. Bij de workshop Tasting & Painting georganiseerd door Campo Viejo. Om 19.00, 20.00 en 21.00 kun je aan de workshop meedoen. Aparte tickets voor de workshop kun je hier kopen.

Luxe overnachting @ Maison Moët


Natuurlijk ben je toe aan een ontspannen weekend. Het liefst in een romantische setting ergens in Frankrijk. Kasteel als het even kan. Daarvoor hoef je dit najaar niet ver te reizen, want Parc Broekhuizen heeft voor jou een droomverblijf. Zeven weken lang opent Maison Moët op vrijdag en zaterdag haar deuren naar 14 exclusieve suites. Van 19 oktober tot 9 december is het kasteel namelijk door het Franse champagnehuis Moët & Chandon omgetoverd tot Maison Moët. De perfecte traktatie voor je anniversary, om je eindejaarsbonus vast aan uit te geven of eindelijk dat lang gedroomde champagnebad eens te nemen. In samenwerking met BMW wordt je in stijl opgehaald en thuisgebracht in een BMW 7 met chauffeur, je kunt jezelf verwennen met een make-up sessie van Givenchy en eindeljk eens een couturejurk aantrekken tijdens een verkleedpartij voor luxepoezen. Nu te boeken, proost!

Novemberfest @ Strandzuid

Zaterdag 3 november| Museumnacht

Heel Amsterdam maakt zich op voor museumnacht deze zaterdag. Ik ben er zelf niet bij dit jaar, maar ik laat je achter zonder een paar rustgevende tips.
Tips voor Museumnacht:
– One minut make-over @ Scheepvaartmuseum van 19.00-23.00 uur. Aan boord van een cruiseschip kan een spa natuurlijk niet ontbreken. Laat je lekker onder handen nemen door de beautician in deze One Minute Make-over.
– 1001 kaarsen @ Portugese synagoge van 19.00-02.00 uur. De Portugese Synagoge is al eeuwenlang een plek van bezinning voor de Portugees-joodse gemeenschap. Het gebouw is zes dagen per week geopend voor het publiek, maar de kaarsen worden alleen voor speciale gelegenheden aangestoken. Natuurlijk dus ook tijdens de Museumnacht! Door de warme gloed en de koperen kroonluchters ondergaat de ruimte een ware transformatie.
– Languit-concert @ De Nieuwe Kerk van 22.00- 00.00 uur. Ze draaide al in de RoXy, ging als één van de eerste vrouwelijke DJ’s de hele wereld over en is voormalig Nachtburgemeester van Amsterdam. Tijdens dit liggende languit-concert gooit DJ Isis het over een rustigere boeg met meditatieve, Oosterse muziek. Kom tot rust en dompel je onder in een plek waar eeuwenoude ceremonies en moderne riten elkaar ontmoeten!
– Aurabooth @ Van Gogh Museum van 19.00-02.00 uur. Een foto die echt om je innerlijk gaat. Of het een grapje is of niet, ik vind het in elk geval erg leuk bedacht. Lekker met je aura op de foto.

Wijnmenu @ Bar Fisk

Over een paar dagen vlieg ik naar Jordanië. Ik ben heel benieuwd naar de oude architectuur en warme cultuur, maar vooral naar al het heerlijk gekruide eten. Deze uitgesproken smaken zijn kenmerkend voor het Midden Oosten. Thuisblijvers kunnen in November ook hun hart ophalen. Bij Bar Fisk presenteren ze de smaken van Israel, een landje verder, met lekkere gerechten uit Tel Aviv. Maar niet alleen het eten uit Israël is een aanrader. Ook de wijnen uit deze streek doen het goed. Daarom haalt Fisk ook de Israëlische wijnen naar Amsterdam. Vanaf november introduceren ze een speciaal wijnmenu. Dat volledig uit Israëlische wijnen bestaat met bijpassende nieuwe gerechten. Voor mij een goede plek om bij terugkomst mijn heimwee te smoren.

Zondag 4 november| Zondag zen

Laatste dag van het weekend, tijd om de puntjes op de i te zetten. De klassieke zondagbrunch ontbreekt niet, maar je kunt ook gaan whiskey proeven of kunst shoppen.
Zondag bij Nieges @ Meneer Nieges
Deze zondag is de eerst editie van Zondag bij Nieges. En ze promoten het meeste met hun patatje stoofvlees. Daar kun je mij voor wakker maken dus deze tip kan niet ontbreken. Het is de perfecte plek om op een regenachtige dag binnen bij het vuurtje te zitten, spelletjes te spelen en cocktails te drinken. Ow.. de romantiek van de herfst!

Bali Brunch @ Mama Makan X We Like Bali

Na een korte summer break is de zondagse Bali Brunch bij Mama Makan terug van weggeweest. Dit keer een bijzondere editie. Island babe Eve van welikebali.com houdt namelijk een Bali Talk waarbij ze alle ins en outs deelt. Perfect als je binnenkort naar Bali reist of heimwee hebt naar dit paradijsje. Terwijl je geniet van het Indonesische buffet, kun je zelfs in de prijzen vallen. De opbrengst gaat naar Indonesië voor de schade van de tsunami en de Sulawesi aardbeving. Voor 35 euro kun je een plekje reserveren.

Whiskey Tasting @ Bar Oldenhof

Je kunt je zondagbrunch deze week ook even laten voor wat het is en je neus eens diep in het glas te steken. Deze zondag kun je van 14.00 tot 16.00 uur namelijk whiskey proeven. Vooral geschikt voor beginnende drinkers die willen kennismaken met de smaken van whiskey. Je proeft zes verschillende whisky’s en krijgt interessante achtergrondinformatie. Dit allemaal voor 35 euro in de knusse sfeer van de Jordaan.

Sabine de Witte