Travel

Weekendtips week 44: (Van)uit je luie stoel

denim-amsterdam

Buiten raast de wind en alle blaadjes vallen langzaam van de bomen. De klok is een uur achteruit gezet, dus het is uurtje vroeger gezellig donker. Dit soort dagen vragen om activiteiten die je vanuit je luie stoel kunt ondernemen. Al hoeft echt niet alles binnen te gebeuren natuurlijk, die frisse neus is ook belangrijk. Lees hier hoe je die corona-proof kunt halen!

Dol op denim

Is indigo jouw favoriete kleur en hul je je het liefst van top tot teen in spijkerstof? Breng dan vandaag (vrijdag) of morgen (zaterdag) een digitaal bezoek aan de Amsterdam Denim Days. Verschillende sprekers en kledingmerken als Bluehanded en Scotch & Soda bespreken innovatie en duurzaamheid in de denimindustrie.

amsterdam-denim-days

Kunst voor de grote portemonnee

Voor de kunstliefhebbers onder ons: vanaf zondag kun je TEFAF Online 2020 in New York bezoeken. En daar hoef je helemaal niet ver voor te vliegen, dat doe je dus gewoon thuis op de bank. Hier zijn 300 kunstwerken te zien die stuk voor stuk de expertise en kwaliteit van geweldige kunsthandelaren laten zien, van antiek tot hedendaagse schilderkunst. Op deze manier brengt TEFAF Online de volledige breedte van de wereldwijde TEFAF-community samen om zo meer dan 7000 jaar kunstgeschiedenis te presenteren. Elke exposant is wordt uitgedaagd om één werk te kiezen dat het beste hun expertise laat zien. Dat belooft wat!

Kunst voor elke portemonnee

Wil je wel kunst in huis, maar is het TEFAF assortiment net wat boven budget? Niet getreurd, want vanaf volgende week vrijdag start The Affordable Online Art Fair. Hier worden duizenden kunstwerken uit 50 galleriën uit 15 landen samengebracht die vanaf £ 50 al van jou kunnen zijn! Daarnaast zijn er talks en tours waar jij gewoon vanuit huis van kunt genieten.

Nog meer kunst

Oké, hierna is het klaar met de kunst, maar er is nog één tip die niet kan ontbreken. Want als je dan toch even naar buiten gaat, kun je daar meteen een uitje van maken. Bijvoorbeeld naar MOAM in de Hortus waar het sprookjesachtige werk van 15 talentvolle kunstenaars te zien is. Natuur, duurzaamheid en kunst staan centraal in het werk dat geïnspireerd is op de eeuwenoude collectie van de Hortus: de flora en fauna in de botanische tuin.

moam-in-de-hortus-kunst-amsterdam-botanische-tuin

Blindness experience in Carré

Een theater open houden voor een select publiek van 30 personen, de meesten sloten hun deuren bij het horen van dit nieuws. Het iconische theater Carré natuurlijk niet, en komt nu met de theaterbeleving Blindness. Vijf maanden na de lockdown in maart ging op West End The Donmar Warehouse als eerste theater weer open voor publiek met de innovatieve voorstelling Blindness. Deze “socially distanced sound installation” is gemaakt tijdens de coronacrisis met als onderwerp het zeer besmettelijke blindheidsvirus dat razendsnel de stad in paniek brengt. Officieel al uitverkocht, maar er zijn plaatsen op de wachtlijst. Sabine gaat het morgen zelf ervaren – dus check vooral haar Instagram stories.

Een groene wandeling door rode straten

Touristen overspoelen onze hoofdstad massaal voor een bezoek aan het Red Light District. Maar vanaf vandaag kleuren de Wallen en de oude binnenstad groen. Tijdens de Green Light Experience georganiseerd door Green Light District ontdek je al wandelend de groenste hotspots en duurzame parels in het oudste gedeelte van Amsterdam, van vergroende parkeerplekken, tot prachtige geveltuinen en energiezuinige, monumentale panden. Kies een moment, boek je ticket online, ontvang jouw route en wandelen maar.

Green-Light-Experience

Een blokje om voor een bakkie

Frisse neus gehaald? Wandel dan langs het nieuwe BAR STOCK voor een damn good coffee to go. Deze nieuwe specialty coffee bar aan de Damrak is gecreëerd door Hotel the Exchange en Joris Vermeer, die het aandurfden om in deze turbulente tijden deze koffiebar te openen. BAR STOCK belooft slow coffee en snelle service en tijdens de officiële (corona-proof) opening krijgen alle koffieliefhebbers hun tweede koffie to-go gratis. Wij lopen er een blokje voor om.

bar-stock-hotel-the-exchange-amsterdam

Restaurantje spelen

Ook dit weekend zijn we zelf weer de chef, maar uiteraard niet zonder de hulp van mensen die hier hun beroep van hebben gemaakt.
– Bij Café Modern kun je elke zaterdag een wisselend vier-gangenmenu bestellen. Flesje natuurwijn erbij en je waant je even helemaal uit.
Kaagman & Kortekaas bieden niet alleen elke dag van de week een drie-gangenmenu, je kunt ook bij ze terecht voor overheerlijke charcuterie en worstjes of goede wijnen. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.
– In de MOSsfeer box van MOS vind je een vier- of vijfgangenmenu wat jij thuis alleen nog even hoeft op te warmen en de finishing touches hoeft te geven.
– Zin in een hap voor alledag? Dan zit je goed bij Jacobsz. Hun dagelijks wisselende daghap haal je op wanneer het jou uitkomt en hoef je thuis alleen nog even op te warmen.
Café Cliché verzorgt elke woensdag tot en met zondag Cliché Take-Away. Voor, hoofd, toe, wijn, oesters, alles voor een avond culinair feest is hier te vinden.

Heb jij een (binnenblijf) weekendtip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Of ken jij nog een restaurant dat nu open is voor afhaal of bezorging? Mail het naar redactie@yourambassadrice.com en wie weet zie je hem volgende week terug.

Sabine Krouwels