Travel

Weekly #1

Sommigen hebben hem de afgelopen maandagen gemist; maandag dagboekdag. Ik merkte dat ik er voor mijn gevoel te weinig in kwijt kon, had er even geen tijd voor en ik kreeg de afgelopen weken wat mailtjes waardoor ik mij bewuster werd qua (gebrek aan) privacy. Daar had ik even moeite mee. Ja ik doe gewoon boodschappen, koop ook toiletpapier en heb af en toe niet de behoefte om alle whereabouts te delen. Zo was ik een paar weken geleden 3 dagen offline, zonder aankondiging. Daar had ik behoefte aan. Dat resulteerde in een overload aan bezorgde berichtjes, maar het gaat echt prima met me. Ik ben gewoon een beetje aan het zoeken naar een betere werk/privé balans. Dat scheiden en me bewust zijn van privacy was eigenlijk nooit im frage, maar nu ik me een paar keer in privacy aangetast voel, heeft dat toch meer losgemaakt dan ik had gedacht. Kom je mij tegen op een plek waar je me niet verwacht, spreek me dan gewoon aan of laat me lekker mijn ding doen. Mailen met alles wat ik in mijn boodschappenmandje heb zitten voelt een beetje als ‘big brother is watching you’ en ik ben ook maar een mens. Misschien is dat iets wat erbij hoort als je zoveel online deelt, maar het moet wel leuk blijven. Dit is niet een eenmalig incident, maar een opstapeling van dingen van de afgelopen maanden, die knagen.

Weekly

De ‘maandagdag boekdag’ zal vanaf nu door het leven gaan als ‘Weekly’ en ook op de Engelstalige versie verschijnen. Het zal een overzicht worden van alle dingen die ik de afgelopen week heb gedaan, waar ik niet allemaal losse blogs aan wil besteden. Vooral foto’s en korte tekst. Het overzicht van afgelopen week:

filter

filter-amsterdam

Ik had een date met Fritz Kola bij nieuwe hotspot Filter. Super leuke koffiebar in de Valkenburgerstraat. Het bananabread is een aanrader!

rosa-rita
Ondanks mijn goede voornemen na 4 dagen veel eten en drinken in Spanje, lukt het me met mooi weer moeilijk om geen wijn of andere gezellige drankjes te nemen. Zondagavond genoot ik van de zon, lekker eten, drinken en friends bij Rosa & Rita.

hotel-de-hallen
Wat begon met een gezonde shake eindigde in gezellige drankjes bij een van mijn nieuwe favoriete ‘working nomad’ plekjes: Hotel de Hallen. Onderdeel van De Hallen, vlakbij de Tenkate markt. Het hotel is ingericht met heel veel HAY meubilair en heeft een heerlijk terras, fijn restaurant en gezellige bar

diner

limoncello

poes

Maandag werkte ik overdag om ’s avonds verrast te worden met een heerlijk diner, wijntjes en limoncello en ijs na op het balkon. Heerlijk! Zo wil ik wel vaker op poezen passen, dit zijn de fijnste bedankjes. Rozig van de limoncello kroop ik met een big smile m’n bed in.

Dinsdag werkte ik in Utrecht en at ik ’s avonds met een ‘vakantievriendinnetje’. We hebben elkaar op een camping in Frankrijk (Le Chateau) leren kennen toen ik 13 was en hoewel we ver uit elkaar woonden, zagen we elkaar regelmatig. Vlak voor ik naar Amsterdam verhuisde zagen we elkaar voor het laatst, dus zo’n 6 jaar geleden. Uiteindelijk spraken we af om een hapje te eten bij Kapiteit Zeppos en hoewel er in die jaren in allebei onze leventjes veel verandering plaatsvond, was het net alsof we elkaar regelmatig spraken. Super leuk! Daarna deed ik nog een paar drankjes in een café in de buurt en toen ik in bed lag bedacht ik me dat ik helemaal geen foto’s had gemaakt die dag. Oeps!

rabarcello
Woensdag stond ik vroeg op; eindelijk kwam mijn was/droogcombinatie. Sinds ik in Amsterdam woon bracht ik mijn was naar de wasserette, maar met het reisschema van de afgelopen maanden bleek dat niet meer te werken. Bovendien is het best een dure grap. Tussen al mijn afspraken door fietste ik naar huis om wasjes te draaien. Heerlijk! Uiteindelijk belandde ik ’s avonds weer op het terras en kreeg ik nog een lekker cadeautje.

daytriptochic

maasmechelen
Donderdag gingen Anne en ik een dagje shoppen in Maasmechelen Village, net over de grens bij Sittard. Het was een gezellige dag met heerlijke lunch en goede shopoogst. Binnenkort lees je meer over deze ‘Day trip to chic’ trip.

sagrada

afterwork

Vrijdagochtend vertrok ik al vroeg naar Schiphol, voor een tripje naar Barcelona. Ik ging heen voor werk en werd vergezeld door 3 vrienden die zin hadden in een lang en relaxed weekend. We kennen de stad allemaal goed, wat fijn is want dan hoef je geen toeristische attracties meer te bezoeken. Het appartement zit op de hoek bij de Sagrada Familia, dus iedere ochtend is dit ‘never ending bouwwerk’ het eerste wat ik van de stad zie. Verder bezoek ik nieuwe en bekende plekken, zie ik oude bekenden weer en ga ik heerlijk op in het fijne ritme van de stad. De mix van stad en strand, werk en fun, het levensritme, zo anders dan ik gewend ben in Amsterdam! Ik haal hier veel meer voldoening uit mijn dagen, iedereen is zoveel relaxter en overal is het eten lekker, de bediening goed. Mijn laatste bezoekje was 2 jaar geleden en nu ik er weer ben besef ik goed wat ik mis. Toch merk ik ook dat de crisis nog niet voorbij is en dat de stad een stuk drukker is geworden. Parijs blijft favoriet en nu weet ik zeker dat ik toch echt daar naar toe wil. Alhoewel het strand en het klimaat hier wel erg aantrekkelijk blijft… De tijd vliegt hier voorbij! Uiteraard ontbreekt een bezoekje aan het Mandarin Oriental Barcelona niet, waar ze het dakterras nu publiek toegankelijk hebben gemaakt. Vanaf 18u kun je hier terecht voor zonsondergang, lekkere hapjes en drankjes en een prachtig uitzicht over de stad. Waarom ik het hier zo fijn vind? Patricia Urquila is verantwoordelijk voor het interieur design en haar meubilair en kleurgebruik is mijn favoriet. Bovendien is het personeel zo vriendelijk, na 2 jaar herkennen ze me nog. Dat vind ik pure luxe!

Zaterdag bracht ik na alle werkzaamheden door op het strand. Heerlijk, beetje dutten, door magazines bladeren, vers fruit eten en bijbruinen.

shoppingspree

afternoon-tea

afternoon-tea-el-palace

el-palace-hotel
Zondagochtend begon mijn ‘werkdag’ vroeg. Om 10.00u werd ik opgehaald voor een dagje shoppen bij La Roca Village. Uiteraard niet zonder uitgebreid gebrunched te hebben en helemaal in de watten gelegd te zijn. Ook over deze experience lees je binnenkort een uitgebreid verslag.
Daarna stond er een heerlijke afternoon tea op ons te wachten. Heerlijk eten, lekkere thee en na 2,5 uur kon ik geen eten meer zien. ’s Avonds kroop ik vroeg in bed, zo’n dag verwend worden is erg vermoeiend! 🙂

Hoe zag jouw week er uit? Komende week ben ik 1 dag in Amsterdam, daarna vlieg ik naar Finland voor een midzomernacht reis en een bezoekje aan de kerstman 🙂

Sabine de Witte