tips

Weekly #12

Stop de tijd. Vorige week zat ik om dezelfde tijd deze weekly te tikken en het voelt echt niet alsof er alweer 7 dagen voorbij zijn. Een hele diverse week, zo heb ik ze het liefst. In deze weekly neem ik je via Amsterdam mee naar Barcelona en terug naar het pittoreske Nederland, waar ik het weekend bij mijn ouders doorbracht.

prediner
Een tikkeltje baldadig voor het dinner

bizzbooz-diner

betrapt
Betrapt…

Maandag werkte ik thuis en schreef ik artikelen voor everywheretwingo.nl. ’s Avonds fungeerde ik als date van Maaike van Furrow.nl tijdens het BizBoozz diner. Heel toevallig werd dit gehouden bij Spaces Vijzelstraat, waar ik regelmatig werk. Het was een netwerk diner en tussen iedere gang kwam een succesvol ondernemer zijn/haar verhaal vertellen. Ik had nog een deadline dus voor het dessert werd opgediend ben ik ter tussenuit gepiept.
Dinsdag werkte ik wederom thuis, pakte mijn spullen in en zette mijn wekker om 3.00u.

vliegtuig
Vroeg! Rode lippenstift als aandachtstrekker. En een geleende Bose headset omdat mijn eigen Noise Cancelling stuk is. Boohoo!

barcelona
Heerlijk, zonder jas en op slippers!

flax-kale

sexto

beistian

hotel-omm
Het uitzicht: hotel Omm’s rooftop!

Woensdag vloog ik namelijk naar Barcelona. Om 6u vloog ik en aan de gate bleken bekenden te zitten. Nou ben ik niet zo’n ochtendmens dus na een zwaai, maar dat zou ik wel weer goed maken als we waren geland. Met mijn koffer rolde ik zo door naar mijn afspraken en uiteindelijk naar het appartement van vriendin Marta, waar ik zou verblijven. Ik ken Marta via Instagram en hoewel we elkaar niet regelmatig spreken, is het altijd goed als we elkaar weer zien. Zij moest gewoon werken, dus overdag was er weinig tijd om bij te kletsen, maar dat haalden we ’s avonds ruim in. Ze woont op de Passeig de Gracia, dus alles is op loopafstand. Heerlijk! Ik heb een paar maanden geleden mijn Bicing abonnement opgezegd, dus door de stad fietsen is er helaas niet meer bij. Uiteindelijk lunchte ik spontaan met Francien van Girslove2Run en Chung, die ik tot die ochtend alleen via/op Instagram kende. Zo leuk hoe dat soms gaat op reis! Ik was getipt om bij Flax & Kale te gaan lunchen, waar het heel hip en gezond is. En lekker met een leuk interieur! Ik nam gegrilde watermeloen met geitenkaas en een quinoa salade, super lekker. Het weer was heerlijk, na een paar weken veel regen was het nu volle zon en 25 graden. Daar had ik tijdens het inpakken niet genoeg rekening mee gehouden, dus een bezoekje aan de Zara kon niet uitblijven. Na het shoppen bezocht ik concept store en restaurant Jaime Beriestain, waar je aan het einde van de dag terecht kunt voor cocktails. Het interieur is echt heel gaaf! ’s Avonds nog een drankje op het dakterras van Hotel Omm gedaan, daarna kroop ik met de film Chef op de bank.

the-bakery

hotel-praktik-the-bakery

norte

lunch-norte
Simpel maar zo lekker!

zon-norte
Lekker tannen

selfie
De gouden spiegels bij het Mandarin vragen om een selfie. Jurk en tas zijn van Zara, slippers Hermes

barcelona-sabine
Close-up, leuk die timer-functie in iOS8!

mandarin-barcelona

ohmybag
Omdat ik maar 2 dagen wegging was het de bedoeling dat ik alleen deze geweldige O My Bag Lou’s Big Bag mee zou nemen. Maar toen plakte ik er een weekendje ouders aan vast. En nam ik toch maar mijn koffer mee. Deze ging overdag mee naar mijn meeting. Heerlijk, mijn laptop, iPad, flesje water en de standaard tasinhoud past er makkelijk in en komt zo nog stijlvol voor de dag ook!

herfst-barcelona
Herfst in Barcelona. Met blote benen.

laarzen-liefde
Ik heb een liefde voor taupe. En voor laarzen. En dit merk. Stop. Me. Now.

gala-santa-eulalia

boca-chica

Donderdagochtend werkte ik een beetje, had een afspraak en daarna besloot ik om van het weer en de stad te genieten. Mijn dag begon bij Hotel The Praktik Bakery. The Praktik is een hotelgroep in Barcelona met affordable design, ik heb veel in de hotels geslapen toen ik maandelijks in Barcelona was. Dit hotel is vrij nieuw en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een eigen bakkerij. De geur van vers brood ruik je al een paar straten verderop en het is nog een hele opgave om uit al dat lekkers te kiezen. Vers brood, sandwiches, cupcakes en zoete pastries, heerlijk. Ik kies een chocoladestick van desembrood en een kop groene thee en ga daar na mijn meeting zitten met een magazine. Er komen lokale oude Spaanse vrouwtjes brood kopen, vriendinnen koffie drinken, toeristen en hotelgasten ontbijten. Een leuke mix van mensen en die geur… Ik zou er zo de hele dag kunnen zitten. Toch pak ik een taxi naar het Mies van der Rohe paviljoen. Deze staat al jaren op mijn to do list, maar is iedere keer dicht of alleen toegankelijk voor genodigden. Deze keer heb ik geluk. Foto’s maken mag er niet, maar ik ben onder de indruk van de designs van Mies. Hij is vooral bekend door zijn Barcelona chair, maar heeft veel meer werken op zijn naam staan en was voor die tijd erg revolutionair. Uiteindelijk mag ik 1 foto maken.
Daarna lunch ik bij mijn favoriete plek, Norte. Je las hier in de Friday Favorite al over, deze plek MOET ik gewoon bezoeken als ik in Barcelona ben. Meestal ontbijt ik er, met watermeloensap (zumo de sandia) en verse sandwiches. Vandaag adviseert Maria, de eigenaresse die me altijd herkent, het broodje sardine. Simpel maar vers en gezond. En als ik dan nog trek heb, beveelt ze de pompoenyoghurt aan. Beide zijn heerlijk en uiteindelijk blijf ik er lekker plakken; mijn benen in de zon, neus in een magazine en ondertussen stiekem mensen kijken.
Ik struin nog wat langs winkels, bekijk Gala’s dressing room (ge├»nspireerd op de muze van Dali) bij Santa Eulalia, drink thee bij het Mandarin Oriental omdat ik mijn boarding pass ergens moet laten printen en daarna is het alweer tijd om in te pakken. Als afsluiter doe ik nog 1 drankje met Marta bij de cocktailbar Boca Chica en nemen we sushi van de Sushi Shop mee naar huis. Dan is het tijd om naar de airport te gaan. Eenmaal in het vliegtuig val ik in een diepe slaap. Precies boven Parijs word ik wakker en ik kan de Eiffeltoren zien. Wow! Het is onmogelijk om het op mijn telefoon te fotograferen, maar het was adembenemend.

fault

mask

Vrijdag was ik een tikkeltje brak, laat slapen, vliegen. Ik doe rustig aan en laat me lekker vertroetelen bij mijn ouders. Ik ga mee boodschappen doen, chill in de tuin, haal mijn lievelingseten bij de plaatselijke snackbar die echt de beste frites van Nederland heeft en ’s avonds kruip ik ouderwets met m’n zusje op de bank met een film, maskertje en thee.


Het is dierendag, dus dit zit er tegenover mij aan tafel.

sjoelen

Zaterdagochtend staan we vroeg op, samen met m’n moeder en zusje gaan we naar een vlooienmarkt in IJhorst (die helaas weinig meer voorstelt) en een rondje kringloopwinkels doen. Dat deden we toen ik thuis woonde regelmatig, heerlijk snuffelen. Het blijkt Landelijke Kringloopdag te zijn, dus de verwachtingen zijn hoog. Helaas, de buit valt tegen. Met ‘slechts’ een glazen stolp en koperen onderplaatje als buit gaan we naar huis.
Eenmaal daar komt ook mijn broertje met zijn vriendin en neefje aan. ’s Middags gaan we naar de Intratuin om een cadeau te kopen voor mijn oma, die ’s avonds haar 78e verjaardag viert. Het is een melige boel en een uur later zijn we terug. Missie geslaagd, al zijn we volgens mij bijna de winkel uitgejaagd. Het is heerlijk weer, dus zitten we lekker in de tuin met thee, chocola en magazines. De tijd vliegt voorbij, tijd om om te kleden, te eten en naar oma’s verjaardag te gaan. Daar is het leuk om iedereen weer te zien, probeer ik de theorie uit of ik met een paar glazen wijn op wel weer diepte ga zien tijdens het sjoelen, kortom een gezellige bedoeling. We rijden via de snackbar terug naar huis en daarna kruip ik lekker m’n bed in. Bij mijn ouders heb ik nog mijn oude kamer, dus het is echt een soort thuiskomen. Heel relaxed. Ik kijk nog een aflevering Grey’s Anatomy en ben al snel vertrokken.

Zondag ontbijt ik relaxed met mijn ouders, werk wat in bed en heb eigenlijk geen zin om weg te gaan. Ik pak mijn koffer uit, vink wat to do’s weg en doe wat werk. ’s Avonds heb ik me verheugd op pannenkoeken, maar het restaurant gaat een half uur eerder dan aangegeven, dicht. Terwijl er andere mensen nog zitten te eten. Dat moet je bij mij dus niet doen, zeker niet als ik de hele tijd al een ‘pancake craving’ heb. Het worden uiteindelijk supermarkt pannenkoeken. Lang niet zo lekker, maar ik moest en zou pannenkoeken eten. Nog wat hangen voor de buis val ik tijdens de CSI afleveringen in slaap. Opladen voor een nieuwe week!

Ondertussen kwam Sabina alvast in de kerststemming met een proefdiner van Dille & Kamille en bracht ze een bezoek aan het Vis & Seizoenfestival.

taste of christmas

vis & seizoenfestival

Wat heb jij afgelopen week allemaal gedaan? En heb je deze week nog leuke plannen?
Ga je binnenkort naar Barcelona? Je vindt hier al mijn favoriete plekjes in een handige lijst!

Sabine de Witte