Travel

Weekly #13

13/10/2014

En toen was het oktober en een beetje meer herfst. Op de regen na vind ik het heerlijk, niets lekkerders dan je tijdens een herfststorm opsluiten in huis. Kaarsen aan, muziekje op, met een boek op de bank of lekker filmps kijken en series bing watchen. Dat was niet helemaal hoe mijn week er uit zag, wat ik wel deed lees je in deze weekly.


Vorige week deelde ik ‘m al, ik sta in iPhone magazine #17 met mijn favoriete apps en iPhone gebruik. Het interview is al wat ouder, nog voor de app Foursquare werd opgedeeld, dus niet helemaal up to date meer. Maar als gadget freak is een feature in het magazine stiekem een geeky dream coming true 🙂


Outfit of the Day: streepjes en leopard

Maandag werkte ik thuis en kroop ik ’s avonds op de bank met het boek How Blogs Work. Of je nou net begint als blogger, of al een tijdje bezig bent, handig voor iedereen.


Deze Droog kruik is het beste cadeau ever, perfecte bankbuddy! Het boek #howblogswork bestel je hier.

Dinsdag had ik afspraken, deed de herfst haar intrede en werd het diner dus Soup &zo en ging ik naar de opera. Samen met Anne genoot ik van L’étoile. Waar het over gaat lees je in de weekendtips van afgelopen week. Ik vind het erg bijzonder om te zien hoe zo’n oud verhaal nu nog steeds vermakelijk en herkenbaar kan zijn. Ook heerlijk dat je gewoon lekker onbereikbaar bent op zo’n avond, zonder dat je dat eigenlijk door hebt. Je wordt echt meegesleept in het stuk, een andere wereld in.


Ik ben gek op foto’s en fotoboeken. Dit is mijn nieuwe favoriet. Niet gekunsteld of gemaakt, maar echte foto’s uit het dagelijks leven. Situaties die herkenbaar, ontroerend, bijzonder of jaloersmakend zijn.

sabine-opera
Dit was mijn outfit: Zara jurk, COS vest, Clarks Desert boots, Max Mara jas

opera-ballet
Het plafond van de Stopera met heel veel lichtjes

l-etoile
Het openingsdecor van L’étoile. Een reminder dat ik mijn sterrenkennis weer eens moet opvijzelen.

Dat offline en onbereikbaar zijn zette ik woensdag even door. ’s Ochtends werkte ik thuis, maar ’s middags zat ik tot laat bij een klant. Ik probeer bewust wat vaker mijn telefoon links te laten liggen. De app Forest is daar een goede support bij. Iedere keer als je je wilt focussen en onbereikbaar wilt zijn laat je een boom groeien. Je geeft zelf aan hoe lang je gefocused wilt blijven en de boom groeit zolang je niet de app afsluit. Helaas vergeet ik de app dan weer aan te zetten op het moment dat ik offline ga. Maar mocht je wel een steuntje kunnen gebruiken, is dit een goede!

Donderdagochtend had ik afspraken, daarna trakteerde ik mijzelf op een broodje kroket in het kader van Nationale Krokettendag. ’s Avonds ging ik langs bij de TOMS Flagship store in het kader van World Sight Day. Daarna ging ik op ziekenbezoek bij een vriendinnetje, keken we Breaking Bad en was het een chille avond.

ziekenbezoek-stuk
Ga je op ziekenbezoek, is het apparaat stuk. Al-tijd.

poes
Dit poezenbeest deed mee bankhangen

Vrijdagochtend werkte ik thuis, daarna lunchte ik bij nieuwe hotspot Paper Planes. Gezond eten in een hipster proof interieur in de binnenstad, fijne nieuwe (werk)plek en ik heb zo’n flauw vermoeden dat ik hier veel vaker ga komen. De sandwich met mashed avocado is een aanrader! Daarna had ik afspraken en genoot ik van een kunstige vrijdagmiddagborrel bij de Wanrooij Gallery, waar een nieuwe expositie te zien is. Deze keer is het een project van fotograaf Christian Voigt in samenwerking met het Rijksmuseum. Een aanrader, prachtige foto’s, ze lijken bijna schilderijen! De avond werd afgesloten met veel wijntjes bij een vriendin thuis en eindigde met old school hitjes meezingen.

mashed-avocado

paper-planes

Zaterdag begon mijn dag wat later dankzij een kleine kater. Die lunchte ik weg bij La Boutique del Caffè, toen volgde het verplichte boodschappenrondje en het hondenweer vroeg om schuilen bij Scandinavian Embassy met hun lekkere elderflower thee. Na een aflevering Grey’s Anatomy kleedde ik mij om voor weer een culturele avond. Na een diner bij de Ysbreeker werd ik de ‘mayor’ van het Nationale Opera en Ballet. Deze keer genoot ik van Back to Bach. De combinatie van een live orkest en dans blijft betoverend. De eerste parterres vond ik iets minder, modern ballet kan zo druk zijn dat je niet weet waar je moet kijken. Het laatste stuk was adembenemend. De combinatie van de toch wel zware stukken van Bach met al die perfecte bewegingen, het minimalistische decor, de ijsblauwe kostuums, alles klopte. Heerlijk ontspannend en ook bij ballet wordt je echt het verhaal ingezogen, dus wat er om je heen gebeurt maakt eigenlijk niet zoveel meer uit. Via de Utrechtsestraat met drankjes bij Cuban Cigars en een perfecte Amaretto Sour bij Moustache keerde ik huiswaarts. Heerlijke avond!

boutique-del-caffe

lazy-saturday

stopera

back-to-bach

Terwijl ik cultureel deed bracht Anne een bezoekje aan het uitverkochte NSMBL Festival, wat een groot succes was. ER was zoveel te zien en te doen, een kleine indruk:

nsmbl-festival

nsmbl festival 2014

nsmbl opening

nsmbl festival ballonnen

Zondagochtend was ik wederom niet de snelste. Heerlijk om lekker op je dooie gemak wakker te worden, muziek aan, beetje lezen, beetje eten, je kent het wel. ’s Middags hielp ik een vriendinnetje met schoonmaken in haar nieuwe huis. Zij trakteerde mij op een gezonde late lunch bij juicebar Roots en vervolgens liepen we wat in haar nieuwe buurt rond op verkenning. Na nog een thee bij Drover’s Dog, die net een nieuw filiaal hebben geopend op de Heemstedestraat, ging ik naar huis. Thuis belandde ik voor de buis met kaasfondue en CSI. Guilty pleasures FTW.

roots

roots-salade

roots-juice

Komende week is het qua afspraken iets rustiger, maar qua events lekker druk. Mijn laatste weekje volledig in Amsterdam, volgende week ga ik een paar dagen naar Alaçati (Turkije) en de week erop vlieg ik weer naar Londen voor World Travel Market. Wat ga jij doen deze week?

Sabine de Witte