Travel

Weekly #3

Zo dat was weer een veelzijdig weekje. Ik ging even back to basic & nature in Finland en het was heerlijk. Ik baalde stiekem dat er internet was, maar kon vanwege werkzaamheden ook niet zonder. De paar dagen die ik in Nederland doorbracht waren zorgvuldig volgepland en zondagochtend vertrok ik in alle vroegte naar Parijs. In de weekly zie je weer een overzicht.


Mijn week begon met een exclusief kijkje achter de schermen in Ranua Zoo. Bij hoge uitzondering mocht ik toekijken hoe de ijsberen werden gevoerd. Er kwam veel kritiek, maar eigenlijk heet het park Ranua Wildlife Park en leven de dieren en grote, zo natuurlijk mogelijke verblijven. Omdat de ijsbeer in het wild steeds moeilijker kan overleven vanwege de opwarming van de aarde, educeren ze hier over de gevolgen en stimuleren ze de ijsberen om zich voort te planten, om het diersoort niet uit te laten sterven.
Ze lijken super schattig maar daar is weinig van over als ze te eten krijgen. Hele vissen werden in mum van tijd weggeschrokt, om later de kop te laten slingeren. Het was erg indrukwekkend om mee te maken!

gids

match

outdoor

sabine-hiken


Een oude blessure (botvliesontsteking/shin splits) speelde weer op van al het hiken. Gelukkig laten de Finnen zich niet kennen en komen ze al snel met natuurlijke oplossingen. Zoals een sauna packing van turf, honing en juniper (conifeersoort), die ontstekingsremmend, licht verdovend en drukverlichtend werkt. Eerst ga je een paar keer de sauna in, koel je af in het meer (of gewoon van de buitenlucht) en daarna worden je benen ingesmeerd en krijg je deze sokken aan. De packing laat je 2-3 uur zitten voor een optimale werking. Met resultaat, want de ergste pijn was echt weg!

In Helsinki sliep ik in Hotel Helka. Een design hotel midden in Helsinki. Ik word altijd erg blij van een eigen waterkoker, als theeleut is dat 1 van de grootste luxes om onbeperkt je eigen koffie/thee te kunnen zetten!

vliegtuig
Vliegtuigselfie

makreelsalade-hotelv
Eenmaal weer in Amsterdam wacht mijn zusje mij op op Schiphol, even quality time voordat ze 7 weken naar San Francisco gaat voor een summer course. We aten bij Hotel V en deze makreel is echt heerlijk en gezond. Vrijdag zwaaien we haar uit en ik ben super trots op haar dat ze deze stap zet!

vaccinaties
Donderdag kreeg ik mijn eerste reisvaccinaties. Tot voor kort reisde ik vooral binnen Europa en kwam ik niet in risico-landen. Voor mijn reis naar Jordanië kon ik er niet onderuit. Aangezien ik bang ben voor naalden zag ik daar best tegen op, maar dankzij Thuisvaccinatie kon ik gewoon lekker in m’n eigen huis blijven, wat de stap al een stuk makkelijker maakt. Er komt iemand bij je thuis om je te prikken. Ideaal!

julius
En dan ga je eten bij Julius Grillrestaurant en eet je dit… De salade was heerlijk!

bluespoon-on-board
Post van het Bluespoon restaurant, super leuk gedaan. Als ik weer wat langer in Amsterdam ben staat een Bluespoon on Board culinaire experience hoog op mijn lijstje. Het eten is er heerlijk en als je dat op je (of een bij hen gehuurde) boot kan opeten lijkt me dat een hele fijne combinatie!

polaroid
Foto inception

salade-uit-zuyd

wafel-kersen

boeuf

cafe-par-hasard

friterie-uit-zuyd-toonbank

friterie-uit-zuyd
Ik mocht weer een fijne hotspot uittesten. Deze keer was het Friterie uit Zuyd/cafe Par Hasard. De friterie is voor afhaal of een snelle hap, het restaurant daar wil je echt de tijd voor nemen. Het eten is heerlijk, eindelijk kan ik bij mij in de buurt lekkere frites eten en uitzonderlijk goede service. Aanrader!

ontbijt
Zondagochtend heel vroeg, ontbijt a la KLM. De afgelopen weken heb ik zoveel gevlogen, dat ik al zo’n 3 weken iedere week minimaal 1x dit heb gegeten. En de Holland Herald ken ik inmiddels uit m’n hoofd, haha! Heerlijk, zoveel op reis zijn!

spritz
Een Aperol Spritz om Nederland aan te moedigen en de overwinning te vieren. Ik was de enige Nederlandfan in het citizenM hotel in Parijs, haha!

Hoe zag jouw week eruit?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)