Travel

Weekly #4 Vakantiebeurs perikelen

globes
Weer een enerverende week voorbij, deze keer staat de Weekly in het teken van de Vakantiebeurs. Ik krijg er altijd acute reiskriebels van. Kijk mee wat ik afgelopen week allemaal deed.

Maandag
clarks-meisjes
Anne en ik dragen steeds vaker vergelijkbare outfits op de dagen dat we samen werken. Vandaag waren we de Clarks meisjes
sabine
Mijn ergonomische werkhouding, dit is het favoriete hoekje in mijn huis
kswiss
Is het al bijna zomer? Ik werd instant verliefd op deze K-Swiss sneakers. Ik zie mezelf helemaal voor me in een witte jeans, camel trenchcoat en dungebreide trui. Ze staan op mijn wishlist.
Maandag stond al in het teken van het voorbereiden van de Vakantiebeurs. Een route plannen voor de afspraken en borrels, een lijstje maken van mensen die ik absoluut wil spreken maar die geen stand hebben en ik random tegen het lijf hoop te lopen etc. Anne kwam ’s middags bij mij om samen te werken en bij te kletsen en daarna werd ik gebeld door Radio 2 of ik iets wilde vertellen over last minute vakanties. Daar was ik iets na 16u te horen, kort maar krachtig. Je kunt het fragment hier terug luisteren.

Dinsdag
amsterdam-light
anna-sabine
utrecht
Dinsdagochtend zat ik in alle vroegte in de trein naar de Jaarbeurs in Utrecht. Het voelde als midden in de nacht. ’s Ochtends was er het speeddating ontbijt en daarna ging ik een rondje langs bestemmingen met Anna van NSMBL. Daarna afspraken en borrels en het feest. Ik sliep in Utrecht bij een vriendinnetje, samen aten we eerst tapas van Vintage. Leuke plek met goede bites! Zo’n beursdag is altijd slopend dus was ik al snel naar dromenland vertrokken, na een avondje bijkletsen.

Woensdag
tessa-trendpresentatie
natgeo-traveler-veerle
vakantiebeurs-bezoeker
Woensdagochtend stond er een heerlijk ontbijtje met gezonde smoothie en verse croissant voor me klaar. Verwennerij op de vroege ochtend! Ik liep door de stad weer naar de Jaarbeurs, wat is de binnenstad van Utrecht toch mooi! ’s Ochtends was het bloggers programma, waar voor mijn gevoel niet echt iets nieuws werd verteld maar het was leuk om de verhalen van 3 verschillende partijen te horen en veel bekenden weer te zien. Daarna volgende de Zoover Young Professionals lunch, leuk om zoveel jong talent in de reisindustrie te ontmoeten! ’s Middags had ik nog wat afspraken, bezocht de trendpresentatie van Tessa aan de Stegge over Connect with Locals en piepte er rond 16u tussenuit. Mooi geweest! Vol reisinspiratie en mooie plannen tijd om daar mee aan de slag te gaan. ’s Avonds kroop ik vroeg mijn bed in, exhausted!

Donderdag
sabine-noord-fiets
Werkte ik ’s ochtends thuis, had een afspraak en daarna fietste ik naar Amsterdam-Noord voor een lange maar leuke brainstorm sessie voor een nieuw project. We aten Thais op kantoor en om 21u fietste ik weer naar huis. Rechtstreeks m’n bed in, ik was helemaal op.

Vrijdag
vinnies
2015-01-16 15.39.41
2015-01-16 16.03.01
2015-01-16 16.06.24
Vrijdagochtend deed ik nog wat laatste werk en tussen meetings door genoot ik weer even bij Vinnie’s Deli in de Haarlemmerstraat, daarna sprong ik in de trein naar Rotterdam waar ik een lunch bij Lebkov scoorde en werd opgepikt om naar de Winterefteling te gaan. Daar heb ik 1,5 dag als een blij kind rond gestuiterd, maar daar lees je dit weekend meer over. Ik was al jaren niet meer in een pretpark geweest en de combinatie van winterse taferelen, gluhwein en attracties trok me al jaren enorm aan. Het kwam er tot afgelopen weekend maar niet van om te gaan, maar wat een aanrader zeg!

Zaterdag
2015-01-17 11.37.46
2015-01-17 15.28.23
Speelde ik ook nog in de Efteling, werd verwend met een pannenkoekenlunch in een soort Ratatouille filmset en was heerlijk rozig van de gluhwein bij de vuurkorf. Van dat speels was ik redelijk uitgeput dus ’s avonds dook ik vroeg onder de wol, nadat ik alvast wat spullen had klaargelegd om in te pakken.

Zondag
2015-01-25 17.45.58
Zondagochtend ging de wekker vroeg: koffer inpakken en gaan, Parijs roept! Ik had geluk, de treincoupé waarin ik zat was een 1e klas, die in het weekend beschikbaar is voor 2e klas tickets. Dit treinticket was 3 maanden van tevoren voor een prikkie geboekt, dus extra mazzel. Na een uurtje werken, slapen en lezen stond ik na iets meer dan 3 uur weer op Gare du Nord. Opmerkelijk genoeg was er rondom het station weinig zichtbare politie, ik had meer controle verwacht.
Met de metro ging ik naar mijn eerste verblijf, een appartement van AvenueStory, in het 1e arrondissement vlakbij metro Chatelet. Daar werd toevallig die middag gedemonstreerd, dus het stond vol met zwaarbewapende politie. Brrr! Na het inchecken, even relaxen en lunchen met de heerlijke kazen en worst die ik namens AvenueStory kreeg, tijd om de stad in te gaan. Op zondag zijn de winkels dicht, dus bleef het bij wandelen, toch macarons scoren want de Laduree is nooit dicht, thee bij mijn favoriete hotel Mandarin Oriental, een drankje in de bar van het Bristol hotel (tegenover het paleis, wat dus wel zwaarbewaakt was) en daarna eten bij andere favoriet La Favorite. Hier eet je de lekkerste hamburger van Parijs als je het mij vraagt.
Ik kroop redelijk vroeg onder de wol met het boek How to be Parisan, want waar kun je dat beter lezen dan in Parijs zelf?

De rest van mijn Parijse avonturen lees je in de weekly van volgende week.

Hoe was jouw week? Ben jij nog bij de Vakantiebeurs geweest?

Sabine de Witte