Travel

Weekly #4

Een verlate weekly, maar graag deel ik deze alsnog. Vorige week bracht ik het grootste deel van de week door in mijn favoriete stad Parijs. Zondagochtend vloog ik in alle vroegte, om gauw in te checken bij het nieuwe citizenM Paris CDG hotel. Een snelle blik in de kamer, omkleden en toen stond de auto al klaar om mij naar mijn missie van die dag te brengen. Daarover lees je komende week meer. Aan het einde van de middag was ik terug in het hotel, om even te werken, een dutje te doen en als enige Nederlander in het hotel de wedstrijd Nederland-Mexico te kijken. De sfeer was ondanks alle pro-Mexico fans gezellig!

vliegtuig
Vertrek uit Amsterdam. Lekker zonnig.

paris
Bijna landen in Parijs. Hallo wolken!

ontbijt
Ik had me een beetje verslapen, dus wakker worden met cola en het ontbijt dat ik de afgelopen 3 weken al minimaal 1x per week eet. Mag ik ander beleg KLM? 🙂

citizenm-ya

citizenm-elysees

citizenm-ned

citizenm-paris-cdg

citizenm-paris

selfie

Na een heerlijke nacht in het supersize bed, waar ik altijd diagonaal in wakker wordt, moest er gewerkt en ontbeten worden. De lobby is een soort huiskamer waar veel mensen aan het werk zijn, een boek of krant lezen, tv kijken of lekker relaxen, precies wat ik zo fijn vind aan de citizenM hotels. Een goede sfeer van ambitieuze mensen en toeristen. Daarna was het tijd om het vliegveld te verlaten en het echte Parijs op te zoeken.

claridge-hotel

claridge-badkamer

the-family

De reden van mijn bezoek aan Parijs is een conferentie, daar omheen had ik nog een leuke missie gepland en verder wat vrije tijd. Omdat de dagen van een conferentie altijd erg druk en hectisch zijn, trakteerde ik mijzelf op een nachtje luxe slapen in het 1e arrondissement. Via Geniushotels, hetzelfde concept als GeniusFlight, vond ik een hotel dat paste bij mijn budget, vlakbij favoriet restaurant L’Avenue, de Champs-Elysees, paleizen en de Arc de Triomphe. Hotel Claridge is een klassiek hotel met gemoderniseerde kamers, snel internet en een mega badkamer. Helaas geen uitzicht op de Eiffeltoren voor dat budget, maar die is toch op loopafstand in het echt te bewonderen.
Na het werken slenterde ik wat rond over de Champs, liep door de Jardin des Tuileries om vervolgens de WK wedstrijd Frankrijk Nigeria te gaan kijken met vrienden in de kroeg. Uiteraard in een nieuwe hotspot, Floyd’s bar & grill in de Marais. Speciaal voor de voetbal op maandag open gegaan en de hapjes, sfeer en het Franse elftal stellen niet teleur. Daarna gaan we richting Champs-Elysees om de uitbundige Fransen feest te zien vieren, terwijl de politie demonstreert. Dat levert hilarische taferelen op van voetbalfans die de politiemannen uit hun tent proberen te lokken en Amerikaanse toeristenmeisjes die met de Franse spierbundels op de foto willen. Nog 1 drankje in een locale pub om de hoek, een glas champagne bij favoriete stek Persing Hall en dan kruip ik mijn bed in. De volgende ochtend gaat de wekker vroeg!

franse-supporters

foto

Als het mooi weer is skip ik de metro en taxi in Parijs en fiets ik graag overal naartoe. Zo begint ook mijn dinsdag; op de Velib naar Rue de Petit Musc in Le Marais. Dit is het nieuwe domein van The Family, de start-up accelerator waar ik mee samen werk. Heerlijk om in het zonnetje langs de Seine te fietsen! De conferentie ‘Hackers on the Runway; innovative luxury’ gaat over de luxe industrie en innovaties vanuit technologie. Alle grote Franse luxe merken zijn vertegenwoordigd en in 2 dagen worden interessante ontwikkelingen en ervaringen gedeeld over mogelijke veranderingen en kansen. Uiteraard is er een hackathon waar ter plekke apps worden gemaakt die de luxe industrie meteen kan gebruiken. De energie bij The Family is heerlijk en dit is een van de meest luxe conferenties so far. Champagne bij de lunch, vers fruit en Franse baksels in overvloed en zelfs zalm en kaviaar. Inhoudelijk is de conferentie voor mij niet heel nieuw, maar een eye-opener qua mogelijkheden. Hoogtepunten zijn de sessies van Seth Godin, de bekende inspirator die een prachtig verhaal deelt over de luxe van luxe en mooie insights heeft. De volgende dag doet Richard Seymour dat nog eens dunnetjes over. Tussendoor wordt er genetwerkt, ontmoet ik oude bekenden en nieuwe mensen en beland ik al snel aan de onderhandelingstafel voor wellicht de next step richting Parijs die ik al zo lang wil maken. Terwijl ik die eigenlijk al uit mijn hoofd had gezet toen ik weer naar de stad vertrok!

pullman-entree

pullman-bercy-quote

pullman-bed

pullman-amenities

pullman-magazine

pullman-sacre-coeur-uitzicht

pullman-tuin

pullman

pullman-gadgets

velib-bercy

factory-co

De laatste dagen slaap ik in een voor mij hele nieuwe buurt. Ik ben te gast in het Pullman Bercy hotel, in de buurt Bercy/Coeur St. Emilion. Dit ligt helemaal rechts boven de Seine, net voor de Peripherique. Klinkt ver weg, maar het is een kwartiertje fietsen of met de metro naar bijvoorbeeld het Louvre. De metro is om de hoek, net als de Velib stations en Bercy Village. Dit is een winkelcentrum gebouwd op een oud spoorterrein. De winkels (o.a. Fnac, Sandro, Maje, Sephora) zitten in de kleine pakhuisjes en de terrasjes liggen aan de spoorrails.
Het Pullman hotel ligt perfect voor toeristen en zakenmensen, met de EXPO op loopafstand. Het hotel heeft 4 sterren en faciliteert een terras, een eigen tuin, restaurant, sauna, gratis wifi, bruisende bar en grote kamers voorzien van Nespresso en waterkoker. Just the way I like it! Ook hier is de mix van business & leisure een garantie voor levendige sfeer. Ook ideaal als je met de auto komt, er is parkeergelegenheid. Ik hoef niet per se met mijn hotel in hartje Parijs te zitten, zolang de buurt maar leuk en veilig is. Dat was hier absoluut het geval, want ook na een lange dag kon ik hier gerust laat rondfietsen.
Mocht je toch liever centraal willen zitten, dan zitten er nog andere Pullman hotels meer in het centrum, of andere Accor hotels zusjes zoals Mercure en Novotel.

favorite

paris-tafereel

petit-dejeuner

badoit-paris

eiffeltoren-stoeltjes

amsterdam

Veel tijd om nieuwe hotspots te bezoeken blijk ik niet te hebben, maar de energie van de stad, de mensen daar en de nieuwe omgeving zijn genoeg. Ik heb nog een afspraak bij La Favorite en sluit mijn verblijf traditiegetrouw af bij café Marly. Donderdagavond trakteer ik mijzelf op een aandenken (Longchamp armband in de sale) en een relaxt einde/begin van mijn reis met loungetoegang op het vliegveld. Als je geen Gold status hebt bij KLM, kun je dit namelijk ook kopen. Voor € 35 kon ik nog 2 uur relaxen, werken, eten, magazines lezen en zelfs champagne drinken.

elise-afscheid

badkamer

canvas-salade

Vrijdagochtend was het weer vroeg op staan om naar Schiphol te gaan. Deze keer vertrok ik niet zelf, maar zwaaide ik mijn zusje uit. Ze gaat 7 weken een summercourse Law volgen aan de Berkeley University in San Francisco. Het is haar eerste grote reis en ik ben super trots op haar dat ze dit doet! Na het afscheid kluste mijn vader nog 2 kratjes in mijn badkamer en lunchten we bij mij om de hoek. ’s Middags werkte ik thuis, dat probeer ik altijd te doen na een vlucht omdat ik merk dat dat sinds de longontsteking toch wel een aanslag is op mijn lichaam. Ondertussen een beetje wasjes draaien etc. ’s Avonds liep 1 drankje uit op een avond eten en veel wijntjes drinken bij het nieuwe Volkshotel. Restaurant Canvas heeft heerlijk eten, alleen een week na opening is het personeel nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, dus moesten we lang wachten. Jammer!

croquettes

Zaterdag sliep ik uit, iets wat ik niet snel doe. Daarna moest ik wat dingen regelen in de stad om daarna in oranjetenue bij de Pilsvogel en bij vrienden de wedstrijd Nederland – Costa Rica te kijken. Zondag sliep ik weer uit en na wat werk had ik een verjaardag in het Oosterpark. Daarna ging ik nog naar de pitches van StartUp Weekend en toen was het weekend alweer voorbij.

Wat heb jij deze week gedaan?

Sabine de Witte