Travel

Weekly #6: Amsterdam wat ben je mooi

pontje
Dat was een weekje ‘gewoon’ Amsterdam, zonder logeerpartijtjes in andere steden. Ook wel eens lekker! En zo werd me maar weer eens duidelijk hoe mooi Amsterdam kan zijn. Een Amsterdamse weekly dus, waarin ik van hot naar her fietste. Fietsen is echt mijn favoriete vervoer door de stad.

Maandag
amsterdam
where-chefs-eat
Maandag fietste ik naar Amsterdam-Noord, voor weer een dag aan een super leuk project. Ik zit daar nu 2 dagen per week op kantoor, dus mag 2x 12km fietsen. En I love it. Op het pontje even uitwaaien, de skyline van Amsterdam vanaf de andere kant van het water bekijken. Super leuk! Daarna had ik een interview bij Hanneke’s Boom en werkte wat achterstallige mail weg. Oeps! Bij thuiskomst lag er een fijn pakje van Mendo op mij te wachten, met heel veel inspiratie voor leuke plekjes en eten. ’s Avonds at ik bij een vriendinnetje, we kletsten lekker bij en voor we het wisten was de fles rode wijn leeg. Thuis viel ik dan ook super snel in een diepe slaap.

Dinsdag
amsterda-noord
newlook-bikini
Ook dinsdag werkte ik weer in Noord. Tussen afspraken door werkte ik even bij Hotel V. Toen naar het DoubleTree voor de Skyteam meeting. Na het 1e deel bleek ik niet aangemeld voor deel 2, oeps. Dan maar met vriendinnetjes mee naar Unfold, het persevent van PressOnly. Leuk om nieuwe merken te ontdekken, favoriet panty merk Item#06 tegen te komen en de Adidas Superstar in het echt te zien. Eenmaal thuis viel ik op de bank in slaap. Als ik even niets zinnigs doe, overkomt me dat iedere keer en word ik uren later pas weer wakker. Jammer van mijn planning steeds, maar ik geef er aan toe. Kennelijk heb ik het nodig en is dit mijn idee van winterslaap.

Woensdag
lente
typhoon
Werkte ik eerst thuis en daarna had ik afspraken. Woensdag is mijn favoriete dag van de week, die ik altijd voor de helft vul met werk en de rest van de dag doe ik alleen maar dingen die ik echt leuk vind of wil doen. ’s Middags kwam Anne bij mij thuis werken, ruimde ik de troep op achter de schoonmaker (niet de bedoeling) en ’s avonds had ik een eetafspraak, all you can eat sushi. Ik zit weer vol als ik er aan denk, maar het was heerlijk en een leuke afspraak. Daarna deed ik nog een absint afzakkertje, een Parijse gewoonte zo leerde ik vorige week in Parijs.

Donderdag
Weer of geen weer, ik stapte gewoon op mijn fietsje naar Noord. Daar werkte ik een paar uurtjes. Vervolgens had ik overleg in een heel leuk hotel in Amsterdam, waar zelfs gin, whisky of cognac bij de kamerprijs is inbegrepen. Als gin én whiskyliefhebber wil ik hier dus best een nachtje slapen. Daarna werkte ik bij een vriendinnetje op kantoor en ’s avonds had ik een avond niets. Heerlijk. Wat ik heb gedaan? Geslapen, heel verrassend!

Vrijdag
maruti-cheetah-gimlets
adidas
charitea
sneeuw
Normaal gesproken stel ik vervelende dingen zoals tandartsbezoek etc. zo lang mogelijk uit. Zonde van m’n tijd, niet ernstig genoeg, je kent het wel. Afgelopen week viel bij mij de uitnodiging voor deelname aan baarmoederonderzoek op de deur. Over 2 weken word ik 30 en vanaf dan is deze check-up een terugkerend item. Heel volwassen belde ik meteen voor een afspraak en vrijdagochtend was het feest. Ik ben blij dat ik er vanaf ben, maar nog blijer dat we in Nederland (gratis) de kans krijgen om op tijd afwijkingen te mogen laten onderzoeken.
Daarna werkte ik even thuis, vervolgens mocht ik langs de tandarts, voor een project waar je morgenavond meer over zult zien op mijn social media kanalen. Vervolgens had ik een leuke afspraak bij een pr-bureau, waar ik een leuk idee pitchte. Vrijdag bleek ook schoenendag; ik stap als er geen sneeuw ligt rond op deze toffe Cheetah Gimlets van Maruti en zwichtte voor Adidas’ Stan Smiths. Ik werkte nog wat en daarna trotseerde ik de sneeuw voor pannenkoeken. De hele week had ik super gezond en bijna suikervrij gegeten, maar van het winterse weer kreeg ik zin in hartig & zoet tegelijk. Spek & stroop dus.

Zaterdag
volt-wostok
MAG-expo
Begon mijn dag eigenlijk pas ’s middags. Met een vriendinnetje op pad, lunchen bij Volt, beetje winkelen, de MAG foto expositie in de pop-up van het Conservatorium bezoeken, voor een dichte Indo staan, uit een restaurant lopen omdat de kaart ons niet kon bekoren en uiteindelijk Thais eten op de bank met een film. Een relaxte dag, die werd afgesloten met cadeautjes uit Bali als dank voor het oppassen op de katten. Ik vind het super leuk om af en toe op te passen, ben echt een kattenmens en dit is de perfecte manier om wel de lusten en niet de lasten van eigen katten te hebben.

Zondag
outfitpost
Wilde ik uitslapen maar werd ik wakker gebeld om even iets langs te brengen. Om 10.00u, dus zo’n ramp was het niet, anders was ik ongetwijfeld veel later wakker geworden. Daarna moest ik wat boodschappen doen in de stad. Een nieuwe rugzak, want dat is toch fijner dan een open tas als je ver moet fietsen. Eigenlijk wil ik ook een racefiets aanschaffen. Fietsen is mijn hobby en nu ik toch wat langere afstanden fiets, merk ik dat mijn stadsfietsje het best zwaar heeft. Bovendien houd ik van snel, sneller, snelst en probeer ik iedere keer nog sneller te fietsen, maar ook daar heb ik nu wel een max in bereikt. Ik warmde op onder de zonnebank, die mij overeind houd in de winter maanden. Eenmaal thuis wilde ik nog even een dutje doen voor ik verder ging werken. Je raadt het al… Uiteindelijk nam ik nog een bad en kroop ik om 21u in bed. Nog wat mailtjes versturen en halverwege een aflevering How to get away with murder viel ik weer in slaap. Slaapverwekkend eigenlijk, al dat geslaap.

Hoe was jouw week? Slaap jij ook zoveel meer en makkelijker in de winter?
Komende week staat er weer een ‘gewone’ Amsterdam week vol werk en afspraken op het programma, volgende week lees je over die avonturen.

Sabine de Witte