Travel

Weekly #7

Eindelijk weer een weekly, met een overzicht van mijn week. Heerlijk om met dit mooie weer in Amsterdam te zijn! Maandag en dinsdag maakte ik eigenlijk geen foto’s. Druk met werk, onder de indruk van de MH17 ramp en niet in de mood. Dat heb je soms!

Woensdag was een gewone werkdag, die werd onderbroken met een minuut stilte. Een alles zeggende stilte. Prachtig, kippenvel bij 30 graden. Met een dubbel gevoel besloot ik dat ik ’s avonds toch het lustrum van Blanco Tekst niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. 5 Jaar als freelancer aan het werk, een enorm hoogtepunt voor mij. Dus genoot ik van het mooie weer op een boot met BFF Patrick en Bluespoon on Board, het ‘afhaalconcept’ van het Bluespoon restaurant in het Andaz. Super slim, bestellen, aanleggen, ophalen en met 2 volle tassen smikkelen op de boot. Halverwege pikten we nog meer gezelschap op en na de vaartocht liepen we richting Stille Tocht. Weer een kippenvel moment, zoveel mensen in het wit gekleed, de stilte en de stoet. De avond sloot ik af bij de lancering van DELI Amsterdam, een nieuw platform om Amsterdam te ontdekken.

Donderdag en vrijdag waren werkdagen zoals alle anderen. Donderdag werd ik na de lunch bevangen door de hitte, dus besloot ik mijn afspraken af te zeggen. Het werd een spontane avond theedrinken met een vriendin. De vrijdagmiddagborrel was een mooie, het Disaronno Terrace bij Hotel de Hallen. Ondanks de buien een geslaagde avond met oude bekenden, nieuwe mensen, een prachtige witte Disaronno fles en een fijne setting. Daarna deed ik nog een paar drankjes met vriendinnen.

Zaterdag was een luie dag, tikkeltje brak. Dus kroop ik in de hangmat. Het voordeel van poezenoppas zijn in het huis van een vriendin, met balkon! Luieren kan ik als de beste. Ik hees mezelf uit de hangmat voor een kappersbezoek (waar ik voor door de plensbui fietste), genoot van een lunch bij de tweede Vinnie’s Deli locatie op de Nieuwezijds Voorburgwal en belande de rest van de avond in de hangmat, waar ik zelfs heb geslapen.
Zondag begon weer lui, maar wist ik mezelf toch uit de hangmat te slepen voor een bezoekje aan de Moderne Hippies Get Together, om de dames van New Stories te bezoeken en te sponsoren. Daarna chillde ik de rest van de dag bij het Damaris festival, lekker in de zon met goede muziek en fijn gezelschap. Toen de zon eenmaal weg was werd het frisjes. Na een hapje eten bij Bistro Noord, de nieuwste hotspot naast het NDSM-terrein (waar ze momenteel proefdraaien), lonkte mijn bed. Lekker zo’n weekend!

Wat heb jij gedaan deze week?

Sabine de Witte